Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Cene servisa u vasem gradu

Započeo Alhemičar, 21.03.2008. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ap0calypto

Secam se svog malo servisa od pre jedno 3 godine.
Cca 40 000si din
Od toga 15 000 origigi nosac motora
11000 ruke
Svacega ima :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

zokce

Nema pravila, drzavu zanima samo pdv, sto veca cena vise u budžet.

Solajam

Uskoro bih trebao raditi prvi mali servis na Renault Megane 4 1.33tce. Obzirom da je vozilo novo,
interesuje me :
-  orjentaciono cena malog servisa u ovlascenom servisu i koga preporucujete relacija ZR - NS
-  vozilo je u garanciji pa me interesuje da li je moguce nabaviti samo originalno ulje, filtere itd pa da  mali servis uradim kod nekog auto mehanicaraa koji bi mi mogao izdati racun za usluge - ne znam da li na taj nacin gubim garanciju ili bas mora ovlasceni servids da uradi ?

wcyber

skupo je imati nov auto ... samo ovlasceni servis dolazi u obzir..  racunar tu negde ~150 eura .. nadajmo se ne vise

kad si vec natrcao sa tim 1.3tce motorom, kakva mu je potrosnja ulja ?

Solajam

Auto je preslo 7500km a proveru tecnosti, ulja sam gledao na 6000km sve je bilo u referentnim vrednostima bez zamerke.
Jedino sto je kvacilo na oko 600km pocelo da cvrci, ti su sredili veoma brzo dal pola sata.

wcyber

uglavnom za te motore se spaja povecana potrosnja ulja i nagomilavanje karbonskih naslaga na ventilima.. ume kasnije da im pukne termostat i pokrivi glavu usled naglog gubitka vode, pa ga ljudi preventivno menjaju tu negde na 60.000 km

Solajam

Zaista se ne razumem , ima 6 godina garancije pa ako pukne u garanciji neka oni vade oci sa njim. Samo dok ja dodjem do 60000 izacice iz garancije :(

wcyber

zato ti i pisem .. treba se koliko toliko uputiti u motor koji se ima, da se sprece troskovi u hiljadama eura  :pije:

evo jedan tekst sa opisom motora i najcescih problema:
https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=198

motor je prilicno sofisticiran, direktno ubrizgavanje benzina, slicno kao 1.5 dci .. isto ima pumpu visokog pritiska i dizne ubusene u glavi motora

ima tanak lanac, dve varijabilne remenice, ..

mire

Svi iole moderniji benzinci imaju direktno ubrizgavanje. Nagomilavanje naslaga na ventilima je obično posledica loše izvedenog PCV sistema, zbog čega uljne pare lepe čađ na ventile.

BaneX

1.2 motori su imali ceste probleme sa potrosnjom ulja, dok je kod 1.3 to retkost. Pošto je kupio novog, ne treba da se uopšte opterećuje oko bilo čega...

wcyber

ne treba, do prvih 100k km  :kez:

alexsasa

Tad zameni termostat preventivno i cepa dalje. Uz korektno odrzavanje ne bi trebalo nikakvih problema da ima, nova stvar

Sent from my iPhone using Tapatalk

mire

Citat: BaneX poslato 19.08.2025. - 11:27
1.2 motori su imali ceste probleme sa potrosnjom ulja, dok je kod 1.3 to retkost. Pošto je kupio novog, ne treba da se uopšte opterećuje oko bilo čega...

Baš tako, ova priča je suvišna. 1.2T motori su imali probleme sa potrošnjom ulja zbog povećanog vakuuma što je donekle rešeno ispravkama u softveru. Svakako ne treba praviti dramu gde je nema.

pillz

koju cenu za ruke da ocekujem - zamena obe kugle (fabricke nitne) i obe krajnje spone? megan 3

pillz

Citat: pillz poslato 14.09.2025. - 18:02
koju cenu za ruke da ocekujem - zamena obe kugle (fabricke nitne) i obe krajnje spone? megan 3

Odgovoricu sam sebi, mozda nekom posluzi. Ruke 5000din u novom sadu. Delphi kugle 1500 kom, spone 1500 kom.