Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Cene servisa u vasem gradu

Započeo Alhemičar, 21.03.2008. - 23:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Click

Za 1.9 dCi najskuplji filter goriva u Evropi je oko 20-25 evra, dok je za motor 1.5 dCi u Clio III cena oko 60 evra u EU. Interesantno je da je za Clio II od istog proizvodjaca (MANN) cena oko 16, 17 evra.. :wtf:
Ja ne znam koliko sam ga platio, jer je mene veliki servis izasao oko 400 evra (ulja, svi filteri, set PK kaisa i zupcasti sa rolerom i spanerom)  :nezna:

Alhemičar

@ IsNoGood : Za filter goriva stvarno ne znam..to mozes i sam proveriti pozivom bilo kog drugog servisa u zemlji,evo npr. pozovi Master u Ns-u,bas me zanima koliko je kod njih taj filter.

Jedino sto mogu da kazem jeste da su te bas "klepili" za ruke..meni su radili isto sto i tebi,jedino sto su kod tebe menjali jos filter goriva ali koliko to moze uzeti vremena,realno  :nezna: po meni,ne vise od par minuta!Meni su radili 0.8h i naplatili 15-tak eura dok su kod tebe radili vise nego duplo duze i uzeli su ti nesto preko 30eura!Tu su ti sigurno "izvukli" 15 eura bez ikakvog razloga.Ovo ostalo je ok!  :ok:

P.S. Izvinjavam se "dizelasima" ali upravo smo videli na primeru Clia 3 dci,da cena redovnog servisa kada se menjaju svi filteri..izadje skoro duplo vise za dci nego za benzinca.Mene je ovakav servis izasao 90eura,da su mi jos promenili filter ulja,to bi bilo skoro 100eura.Beniznac kod Clia 3 je ipak jeftiniji za odrzavanje.  ;)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

Znam da je AK Kompresor jak sa cenama, i znam da su mi trazili za veliki servis oko 150-200 evra vise nego sto sam ja platio sa istim delovima  :fiju:

banem

Ja zaboravio da uzmem račun, učiniću to sledeći put kad odem. Uglavnom, u Horgošu su mi zamenili filtere, ulje, svećice, zupčasti kaiš (onaj drugi PK nisu jer je praktično nov), uradili dijagnostiku, sve ukupno trajalo četiri sata za 220€. Drugih primedbi nije bilo. :)

Cici

I ja ću uskoro sa mojim dizelom na drugi servis, pa ćemo videti...

Uglavnom, ne menja se i ne radi ništa drugo na tom drugom servisu, osim onog što je IsNoGood napisao? Jel ima još nešto oko tih filtera i čuda za kabinu i sl.? Tih sitnica... Npr. za klimu nešto?
.

Exception®

Jutros sam oterao auto na prvi redovan servis. Nije još bilo hitno, ali idem na put u četvrtak pa da ga odradim pošto bih ga radio za 1.000 km :) . Osim redovnog servisa menjaju mi ins. tablu (koja zeza od samog početka, ponekad ostane "u mraku" kada upalim auto), menjaju mi desni far jer ima grešku u livenju, prekidač ručne kočnice koji isto zeza od dana kupovine (pijuče ponekad iako sam spustio ručnu). Takođe mi plastificiraju doboše u mat crno jer je fabrička zaštita loša pa su krenule tačkice korozije (ono što je kolega dogac sam radio :vidiga1:). Menjam i celo kvačilo, jer mi od prvog dana korpa pomalo zeza. Uglavnom, sve to garancija pokriva, tako da ću javiti koliko me je koštao sam servis :bigl:
ΕΛΛΑΣ

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Boki

Pa jel moguce da ima toliko sitnica koje zezaju na novom autu?
Nisu sale za umove male

Cici

Citat: Exception poslato 12.05.2008. - 17:57
menjaju mi desni far jer ima grešku u livenju

Menjam i celo kvačilo, jer mi od prvog dana korpa pomalo zeza.

Aj daj sliku fara (gde je ta greška) i objasni malo kako te zeza kvačilo. Pričala sam ti da sam ja već menjala kvačilo, ali sad mi deluje kao da je opet kao tada kad je Cvijić rekao da nije dobro. :fiju:

I što se tiče table, jel bi hteli i meni to da odrade kao pod garancijom? Meni se jako jako retko dešava da se ne upali tabla kad upalim svetla, ali ipak...bolje je zameniti...

P.S. Jel servis podrazumeva kačenje na komp? Negde se to spominjalo i čini mi se da ste rekli "ne"...
.

Vookela

Jutros sam oterao auto na prvi redovan servis. Nije još bilo hitno, ali idem na put u četvrtak pa da ga odradim pošto bih ga radio za 1.000 km :) . Osim redovnog servisa menjaju mi ins. tablu (koja zeza od samog početka, ponekad ostane "u mraku" kada upalim auto), menjaju mi desni far jer ima grešku u livenju, prekidač ručne kočnice koji isto zeza od dana kupovine (pijuče ponekad iako sam spustio ručnu). Takođe mi plastificiraju doboše u mat crno jer je fabrička zaštita loša pa su krenule tačkice korozije (ono što je kolega dogac sam radio :vidiga1:). Menjam i celo kvačilo, jer mi od prvog dana korpa pomalo zeza. Uglavnom, sve to garancija pokriva, tako da ću javiti koliko me je koštao sam servis :bigl:

na sledecem redovnom zamena kompletnog menjaca, letve volana i ravnanje glave sa produvavanjem ventila...

8-))

izvini, morao sam, ponela me emocija/inspiracija !
8-)

puj, puj daleko bilo...

Dogac

Sta je to bre sa cliom III i osvetljenjem table?
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Citat: Boki poslato 12.05.2008. - 19:00
Pa jel moguce da ima toliko sitnica koje zezaju na novom autu?

Što se ins. table tiče, cela jedna serija Clia i Megane-a je bila problematična. Meni je zapao baš takav :bigl: Prekidač ručne je takođe boljka na Cliu III, znam za xy slučajeva. Far... :hm1: ne znam kako to da opišem, nisam se dobro izrazio. Nije greška u livenju, jednostavno mi se pojavila "zvezda" sa unutrašnje strane kao da je naprsao, ali nije, super dihtuje. Jedino mene nervira pa pošto je auto pod garancijom, neka menjaju :laugh: . Ta "zvezda" hoće da se stvori zbog elektriciteta u faru ako je bilo neke prljavštine, zrnce prašine i sl.

2 Cici: Nazovi me pa ću ti sve objasniti, sad me baš mrzi da pišem nadugačko i naširoko :)

2 Vookela:  :lool: :lool: :lool:
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

@ Exception : Bogami..puno je ovo stvari..ja sam imao taj peh sa kvacilom ali to je bila fabricka greska od prvog dana,meni su isto zamenili farove jer su iznutra bili prljavi,sem toga,da kucnem,nista!Autic radi perfektno,i cini mi se iz dana u dan,da je sve bolji!  :yes:  :)  Mozda da malo usporis?   :rotfl:  :celb1:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Sve ovo što sam naveo nema veze sa mojom vožnjom. Ako ciljaš na kvačilo, isto me pomalo zeza od prvog dana a ostali "problemi" su fabrički. Nema usporavanja :ne: :driver:. Što ga više čepam to bolje ide ;)
ΕΛΛΑΣ

IsNoGood

Da kucnem u drvo ja nisam imao razloga nista da menjam. Jedino mi se desava na svakih 10-ak dan da mi se zadnji prozori spuste za nekih max 1 cm a da ih niko ne otvara a na servisu su pregledali i kao sve je ok...

@Cici

Na 2 servisu se menjaju svu filteri u koje spada i filter kabine koji je takodje i filter klime kada se koristi. Koliko sam ja shvatio oni na svakom servisu kace auto na komp da provere da li ima nekih gresaka koje sam auto detektuje,to je ionako minut posla... Napisi plz koliko te je izasao servis.

@Exception

I moj sve bolje ide sto gavise cepam,kao i svaki auto uostalom. Juce sam nagurao preko 170 na satu sto je za mene bilo neocekivano, imam i slike :zubo: