Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna 3 - odrzavanje i problemi

Započeo Stragi21, 08.04.2013. - 20:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

Skine se plastika oko volana, i onda imas pristup da odvrnes dva srafa. I to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dalibor76

Reseno!Hvala na pomoci!

Послато са SM-C5000 уз помоћ Тапатока

mire

Dakle, nije ozbiljno komplikovan posao? Kako se otvara sama tabla?

dalibor76

Prvo imas dva zavrtnja ispod volana koja drze one dve plastike oko ablendera i rucice brisaca.Kad se razviju treba ih jako razdvojiti,zatim postoji jos jedna ispod njih koja se drzi na dve zabice,vuce se prema sebi pa onda joj jedna koja skriva dva zavrtnja koja drze cajger,takodje se vuce prema sebi.Jednom recju kad budete videli koliko plastika imate ono je strava da vas uhvati strah od silnog skidanja.Inace samo staklo cajgera se lako skida pricvrsceno je na kopce svuda u krug.Nisam uspeo da slikam sinoc sam skidao kasno u noc.

mire

Hvala! Možda se i nakanim da uradim nekad... čisto zbog OCD-a, jer nema puno prašine u tabli. :)

drale01

Ljudi, ima li neko da mi preporuci sajt gdje mogu otkloniti vibracije i škripanje kompletne instrument table. Cak škripuca i u predelu dela koji sluzi za podesavanje visine vozačevog sedista, kako da to eliminišem a da ne moram pojačavati radio?
I jos nesto, primetio sam da mi vibrira desni brisač. Sta tu zeza?
Laguna III

Byk

I meni je vibrirao brisac i sve u kabini. Zamenio sam onaj gornji veliki nosac i sad je kao nov. Nista ne trese, ne cvrci...

mire

Čak i meni na benzinjari lagano trese, a nikako da odem da promenim nosač...

@drale01 - napiši za koji auto pitaš, nismo vidoviti. :)

drale01

Citat: Byk poslato 21.10.2018. - 18:05
I meni je vibrirao brisac i sve u kabini. Zamenio sam onaj gornji veliki nosac i sad je kao nov. Nista ne trese, ne cvrci...

Koliko je kostao nosac?
Laguna III

Byk

150e. Ali ako imas 5+ mozes da ga dobijes za oko 13k u ovlascenom.

drale01

Citat: mire poslato 21.10.2018. - 18:51
Čak i meni na benzinjari lagano trese, a nikako da odem da promenim nosač...

@drale01 - napiši za koji auto pitaš, nismo vidoviti. :)
Izvinite, zaboravio sam, u pitanju je Laguna III motor 2.0dci 110 kW
Laguna III

drale01

Ako neko zna volio bi da mi kaze kako da nainstrument tabli odnosno kilometar satu Lagune III podesim da mi svaki put prilikom ubacivanja kartice  pokazuje nivo ulja (one kockice). Prije sam imao Lagunu II i prilikom svakog ubacivanja kartice sam mogao vidjeti nivo ulja (kockice) na instrument tabli.
Laguna III

dalibor76

Koliko znam jedino kad startujes motor i ispise ti OK da u tom trenutku pritisnes tipku na desnoj rucici.Kod mene je bar tako ne znam za drugi nacin.

SasaLaguna95

Upravo tako i na mojoj bivsoj L3 je tako bilo..  :wink:
My car = My rules !

mladenst

Moze i bez startovanja motora kad se pritisne start bez priitisnutog kvacila, opet se pojavi poruka i pritisne se taster (gornji ili donji) na desnoj rucici i onda se pojavljuje graficki prikaz sa onim kruzicima.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."