Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna 3 - odrzavanje i problemi

Započeo Stragi21, 08.04.2013. - 20:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

dalibor76

Od kako sam kupio L3 primetio sam da mi ne svetli okvir slota za ubacivanje kartice, a mislim da bi bilo logicno da svetli.Da napomenem imam keyless-go tako i da nemam potrebe za ubacivanje kartice u slot samo mi čudno da je to tako.Kako je kod vaših L3?

oldfish

Citat: mladenst poslato 04.02.2019. - 13:52
Koliko te izasla zamena kvacila i zamajca za tvoj motor?
Samo delovi su bili 82000 din...ruke nisu uračunate!

Byk

Citat: dalibor76 poslato 06.02.2019. - 11:59
Od kako sam kupio L3 primetio sam da mi ne svetli okvir slota za ubacivanje kartice, a mislim da bi bilo logicno da svetli.Da napomenem imam keyless-go tako i da nemam potrebe za ubacivanje kartice u slot samo mi čudno da je to tako.Kako je kod vaših L3?

Mislim da ne svetli ni kod mene. Ali obraticu paznju sledeci put. Mozda svetli samo pre startovanja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

SasaLaguna95

Ja se nesto ni ne sjecam da je svjetlilo...
moze i jeste, nisam obracao paznju  :fucka:
My car = My rules !

mladenst

Citat: oldfish poslato 06.02.2019. - 13:07
Samo delovi su bili 82000 din...ruke nisu uračunate!
Au jaka cifra cini mi se. Ciji je set, gde si kupovao.
Sto se tice slota ne svetli ni kod mene.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

dalibor76

Malopre sam otkrio nesto novo,ipak slot svetli ali samo u slučaju kad kartica stoji u njemu ugasim motor i otvorim vrata.Tada se pali svetlo trepće neprekidno uz zvučni alarm,naravno obavečtava vas da ste zaboravili karticu u autu.Kakva je ova laguna taman pomislim da sam je totalno skapirao kad ono uvek nešto novo iskrsne.

mire

Moguće je da svetli na verzijama koje nemaju handsfree. Ovako mi čak i nema smisla da svetli, jer se kartica ni ne ubacuje u slot. Nemam pojma... :nezna:

oldfish

Citat: mladenst poslato 07.02.2019. - 00:22
Au jaka cifra cini mi se. Ciji je set, gde si kupovao.
Sto se tice slota ne svetli ni kod mene.
E sve delove mi je nabavio kum koji je i radio zamenu...spominjao mi je neka dva-tri brenda gde je razlia u ceni minimalna....e sad koji je uzeo nema pojma...znam da sam mogao proći jeftinije ali...auto crkao 28.12...beše petak...najjeftinija varijanta je bila 78 000din ali morao sam da čekam da proću NG i Božićni praznici...tako da to je to!
A slot ne svetli ni kod mene!

drale01

Kod mene slot svijetli  kada udjem u auto, ubacim karticu i svijetli  ali samo dok ne upalim motor a onda nakon isključenja motora počinej da bljecka slot kao bi me upozorio da ponesem karticu.
Laguna III

mire

Hm, moram da pogledam ali može da bude da svetli kada se auto otključa na taster, a da ne svetli kada se koristi handsfree.

dalibor76

Kad smo vec kod  teme svetli ne svetli primetio sam da mi prekidač zadnjenjeg svetla u plafonu  kabine ne svetli.E sad vidim jedan lik postavio klip na YT i kod njega svetli :nezna:
Da nebude zabune mislim na ovaj prekidač

Evo klipa obratite pažnju na zadnje kabinsko https://youtu.be/SEcc10lLREo

Byk

Kako se uopste skida to svetlo?

dalibor76

Zavuces tanak odvijac izmedju ovog senila i okvira,nezno odvojis lako se skida.Onda ispod cela svetiljka je prcvrscena sa dve zabice u samo nebo,e kod mene ide samo jedna ubodna sijalica 5w ali ne svetli nocu prekidac.

Послато са SM-C5000 уз помоћ Тапатока

SasaLaguna95

Prekidac ni ne treba da svjetli
To na videu je nakadno budzeno
u L3 nigdje nema takvo plavo svjetlo da se vidi ni na jednom prekidacu.

@Byk vrlo lako skidas komplet kuciste, ja sam to prstima radio, samo sa jedne strane zaglavis prste i malo jace povuces na dole, ispadne bez problema, poslije iznutra rastavis taj prozirni poklopac ako je potrebno
Mada nije, odma dolazis do sijalice i to je to.
My car = My rules !

Byk

Ja sam to vukao i vukao i imao sam osecaj ako nastavim da ce nesto da se polomi/odlomi... hteo sam da skinem jer ima kao nekih opiljaka unutra, ali sam odustao.