Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
T

Problem nakon redovnog servisa

Započeo thassos, 13.08.2009. - 13:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Lakse ti je uz service manual koji imas na forumu u multimedia. Procitaj, prelistaj, potrazi, mnogo ce ti koristiti ako zelis sam da radis na novijim kolima... Moj ti je savet da neke stvari ne skidas na slepo... :hey1:

mkrnjic

koliko ja znam kaiš "cvili" kada je vec ostario i kada se istegao  :yes: ... tako da mi ovo pre liči da nisu dovoljno zategli kaiš, pa on pomalao proklizava baš kao da je star

Ranko 2.0

Citat: perica100 poslato 07.09.2010. - 23:27
Moze svasta da bude od ovog,ali je malo nelogicno d aje sve bilo ok pre ovog servisa i da se sada cuje nesto drugo a ne bas taj kais koji je menjan :nezna:
Ja samo jos jednom kazem,budi oprezan jer nedaj boze da kais pukne ode mast u propast

Pa i meni je nelogicno da se cuje nesto drugo posle servisa kaisa a da je pre bilo sve OK. Nema mi druge nego da idem da ih cimam da pogledaju. Ipak imam godinu dana garanciju na ugradjene delove. Moraju da otklone to.

UPDATE: upravo sam ostavio auto  servisu i kada su pogledali rekli su da su verovatno previse zategli spaner, tako da sad cekam da mi se jave da vidim sta su uradili. Uglavnom bili su ljubazni i nisu pravili problem sto ih smaram iako im vec na kanalu stoje 4 auta u 8 ujutro.

Byk

Citat: Ranko 1.4 poslato 08.09.2010. - 06:26
Pa i meni je nelogicno da se cuje nesto drugo posle servisa kaisa a da je pre bilo sve OK. Nema mi druge nego da idem da ih cimam da pogledaju. Ipak imam godinu dana garanciju na ugradjene delove. Moraju da otklone to.

UPDATE: upravo sam ostavio auto  servisu i kada su pogledali rekli su da su verovatno previse zategli spaner, tako da sad cekam da mi se jave da vidim sta su uradili. Uglavnom bili su ljubazni i nisu pravili problem sto ih smaram iako im vec na kanalu stoje 4 auta u 8 ujutro.

samo godinu dana garancije? hmmm... hajde pls javi sta si uradio i da li si otklonio macku iz haube :)

Ranko 2.0

:cancan: Jupiiii!!!
Problem resen u roku od sat vremena. Zvali me da dodjem po auto, ja otisao po njega a on prede ko zadovoljna maca a ne kao maca koja je gladna pa cvili  :rotfl:
Uglavnom problem je bio taj sto su i mislili.Previse su zategnuli spaner, sada je nastelovano kako treba i motor radi extra. Sve pohvale za servis, primili su mi auto preko reda bez pitanja, otklonili kvar za sat vremena i ja sretan. :999:

mikele.st

:hura: Drago mi je da si resio problem :ziveli:
Pa lepo sam ti rekao da je verovatno samo pretegnut spaner,i da nije nista strasno, al naravno nervira!! :) Moraju da te stave na prioritet u servisu, jer ti si platio dobio garanciju i naravno zelis da bude sve ispravno i tu nema cekanja, al opet poznavajuci nas mentalitet, vrlo profesionalno!!

Byk

Citat: Ranko 1.4 poslato 08.09.2010. - 10:01
:cancan: Jupiiii!!!
Problem resen u roku od sat vremena. Zvali me da dodjem po auto, ja otisao po njega a on prede ko zadovoljna maca a ne kao maca koja je gladna pa cvili  :rotfl:
Uglavnom problem je bio taj sto su i mislili.Previse su zategnuli spaner, sada je nastelovano kako treba i motor radi extra. Sve pohvale za servis, primili su mi auto preko reda bez pitanja, otklonili kvar za sat vremena i ja sretan. :999:

da li je taj previse zategnut spaner mogao da napravi stetu?

Ranko 2.0

To sam bas i ja pitao, i rekli su mi da nije nista moglo da se desi u kratkom roku ali eventualno na duge staze bi bio kraci vek trajanja samog kaisa tako da bi trebao na zamenu nesto ranije od onih famoznih 60000km. E sad naravno tu se otvara velika mogucnost da on pukne u bilo kom trenutku i eto katastrofe. :hm1:

stevanovic0607

Poz kolege
Javljam se iz Nisa,imam problem sa autom..

Zamenim ulje filtere odradim servis,podjem kuci i primetim da auto neverovatno pocne da dimi na auspuhu..parkiram kola izvadim cep motora kad ono dimi kao lud, motor produvao ..
odem kod jednog majstora on kaze karike otisle,odem kod drugog on kaze turbina ,neznam sta da radim,zakazao sam u krunic ovlascen servis na dijagnostiku da vidim sta oni kazu ,na auspuhu crn dim ne izlazi nego plavcasto beli tako nesto,motor radi kao sat mislim da nisu karike i vuce lepo ...
Molim pomoc ako neko zna nesto

Ako ima nislija moze da mi preporuce neki servis u NISU .. hvala

chika.doctor

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

stevanovic0607

Servis odradjen u foki

Zamena ulja i filtera ...

Piros

:hmm: Samo polako, da li je auto normalno radio pre servisa?

stevanovic0607

Jeste radio je normalno,on i sada ide lepo motor radi kao sat, samo sto duva na auspuhu i kad se otvori cep motora...

Pre nego sto je zamenjeno ulje nije duvao mozda zato sto mu je ulje bilo bas na minimum pa nije imao sta da sagoreva ...

chika.doctor

A na auspuh nije duvao plavi dim?

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

stevanovic0607

Nije.. mislim da je turbina otisla pa ne sagoreva dobro neznam auto ide dobro ne osecam da turbina ne radi ....

Ali pre nije duvao ...

Ne izbacuje crn dim,neznam dali ako ode turbina duva crn dim ili kako ...