Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
T

Problem nakon redovnog servisa

Započeo thassos, 13.08.2009. - 13:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

chika.doctor

Ako turbina ode, ide plav dim.. :yes:

Ako pre nije duvao, onda teraj to kod Foke, ako imaš račun, i da ti to sredi..

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

Piros

Mislim da ti je najpametnije da se vratis u taj servis gde si radio. Nema razloga da crkne turbina zbog servisa.

al1977

Proveri na meraču da ti nisu sipali stručnjaci iz Foke preko maksimuma ulje i sad ti se u motoru pravi veći pritisak,pa zato duva na poklopcu.Moguće da ti malo i sagoreva taj višak ulja,pa onda imaš taj plavičast dim.Ako je tako,idi i naje.... im se majke :bat:

chika.doctor

Njima ne bih dozvolio ni kola da mi operu, a kamoli da mi rade servis.. :fiju:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

stevanovic0607

'Majstori' preterali sa uljem zato je dimio  :tup:

Sada je sve ok.ispustio sam malo ulje i resio problem  :hey1:

al1977

Bravo i sledeći put samo kod proverenih majstora a ove šusterezaobiđi :ok:

chika.doctor

Malo sam ti izmenio post.. :yes: :laugh:

Nisu majstori, nego 'majstori' .. :celb1:

Drago mi je da ti je problem rešen, a njih zaobilazi.. :yes:

milosvts

Na meganu 1.4 16v '02. urađen je redovni servis, zamenjeno ulje, svi filteri sem gorivnog koji je menjan pre 14k km. Ugrađene su i nove svećice EYQUEM (250din/k).        

E nakon servisa posle 5 km auto je na trenutak izgubio snagu i odmah nastavio normalno da radi. Posle dva sata od servisa prešao sam nekih 10km i upalila se žuta lampica kod obrtomera i još par crvenih na centralnoj tabli koje su se odmah ugasila, ostala je samo žuta. Proverim u upustvu i piše problem sa izduvnim gasovima. Sutra dan reklamiram kod majstora i on preko kompa resetuje autokomp i signalizacije nema, nako par minuta rada na leru pali opet žutu lampicu i program prikazuje greške pored lambda sonde još neke. Nažalost nisam video jer ih je majstor brzo opet pogasio tj. resetovo ecm. Nakon toga auto je radio sve ok nekih 10km, ali je dobio dan kasnije simptom nakon paljenja motora na svakih 30 sek padnu skazaljke obrtomera i brzinomera tresući se, komp se kao resetuje (pokaže na displeju kao pri paljenju oil ok i resetuje trenutnu kilometražu i podatke oko potrošnje) i na trenutak upali lampicu kao da sam na rezervi i ugasi je. Nakon mog gledanja po motorskom prostoru opet je upalio žutu lampicu za izduvne gasove.ispod obrtomera. Najavio sam se opet kod majstora, on kaže da sigurno ima negde neki spoj u instalaciji i da to brlljavi ecm....

Jel imao neko sličan problem ili neko savet na ovu temu. Hvala unapred!

Miloš

Koje su to svecice covece menjaj tog majstora, kako to da je auto dosao bez gresaka i problema a izasao sa greskama u sagorevanju?! Kakav crni spoj, pa nije bre to staro 25 godina da pravi spojeve, neka vrati stare svecice ili stavi lepo NGK ali PO KATALOGU a ne ono sto on misli da ide! Auto dosao bez gresaka a izlazi sa greskama, nesto je za*ebao!

Shone013

Losa masa, pukla negde masa, akumulator pred riknjavanje .... ako brljave tako lampice kao sto si naveo

djiuliju

Te svecice idu u prvu ugradnju u vecini renoa, ako zamenis u ovlascenom servisu velika je verovatnoca da ce staviti bas te, tako da one uopste nisu lose.

milosvts

za svećice sam našao na netu ovo http://www.euro07.rs/products/products.php?brand_id=75

Sad nešto čitam po forumu o bobinama,  jel može da reaguje slično auto ako rikne neka bobina. Majstor kad je vadio bobine malo ih je grublje položio na pod   :smile: malo ispadam frik ali mi se tako učinilo

a i zbunjuje me način signalizacije lampicom za rezervu goriva: kazaljke padnu skroz malo se tresu dole i onda se vrate na normalu, potom se na sekundu upali lapica za rezervu goriva i ugasi. a pritom auto radi normalno. Idem sada da ga probam malo u vožnji da vidim  kako vuče

Upravo se vratio iz grada sa test vožnje

Provozao nekih 20km po BGu i auto se ponaša na sledeći način:
- posle paljenja i pre kretanja na leru opet manifestacija skazaljki, padnu dole i na kratko se  tresu pa vrate u normalu. Odmah zatim se upali lampica za rezervu i kroz sekund se ugasi.
Žuta lampica za izduvne gasove svetli i dalje.

- auto u toku vožnje secnuo jednom i na sekund upalio crvenu lampicu stop iste siluete kao i ova žuta

- vozio sam dalje bez problema, auto lepo prima gas i mirno radi. Više se ne dešava da skazaljke padaju i da se pali lampica rezerve. Parkirao sam na kratko u gradu i zatim krenuo kući. Pri drugom paljenju nema problema samo i dalje gori žuta lampica za izduvne gasove.
U jednom trenutku auto secne bez paljenja signalizacije i imam utisak da još bolje vuče.
Sve vreme potrošnja je uobičajna, ako je verovati kompu.

Treba mi vaše mišljenje  

:hail: :hail: :hail: :hail:

DarkoJ

Meni je isto tako padala obrtaljka kad je u leru, stavio iste svecice kao i ti i evo vec godinu dana bez problema..pupu  :zubo:

Moguće da ti je majstor nešto zeznuo sa bobinom, kablovima, svecicama....da nije dobro namestio kad je vracao, u svakom slucaju idi da ti sve to proveri sta je skidao, kao sto rekose nekoli postova pre, auto dosao bez greske a izlazi sa greskama. Javi sta si uradio...srećno :too:

profesorPROST

Renault 12 TL 1974.-1989.

milosvts

Malo mi je glupo da navodim ime servisa, nisam skroz siguran da je rad majstora uzrk ovakve pojave, sutra ga vozim opet u isti servis da proveri instalaciju. Javljam sutra šta se izdešavalo.

Čitao sam temu o self testu i pokrenuo sam ga na... Na displeju mi je izbacio _ _ _ h a to mu dođe da imam problem sa davačem nivoa ulja  :hmm: