Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kod kojih motora se šteluju ventili?

Započeo pmilovanovic, 26.08.2009. - 22:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pmilovanovic

Koji razlog moze biti, sto se povremeno cuju hidropodizaci?

Click

pmilovanovic

Vreme za menjanje ili lose ili....?

Click

pmilovanovic

U podrumu mi kantica ali je ELF - ova sintetika 5-40 i to iz Francuske ali je tacno da mi istice 10.000 km kada treba da ga menjam.

Click

onda ne bi trebalo da je do ulja.. 5w40 je prava gradacija za njega, ulje je original (trebalo bi), kilometraza nije neka da bi ti se culi..
Inace, hidropodizaci se menjaju, tj nisu vecni.. na 1.9 motoru znam da se ventili steluju 100%, a za 1.5 mislim da vazi ista procedura sa 90% sigurnoscu..
Kada se cuju, kada je auto hladan ili zagrejan?

pmilovanovic

Zimi uvek po mozda 2 min kada upalim, a pre neki dan posle 1km poce da se cuje taj zvuk dok ga nisam malo poterao uzbrdo i tek tada prestade.

Click

zvuci kao da ima problem sa cirkulacijom ulja, tj. pritiskom ulja.. Kakva je uljna pumpa, filter ulja da li je dobar i koliko je auto presao okvirno?

pmilovanovic

Presao oko 150000 pravih a kod mene je uradjen servis filtera iz ovdasnjeg Renault servisa. Nisam zalio novac, iz tih razloga. A km su pravi jer je tamo odrzavan u Renault mrezi servisa pa sam preko ovdasnjeg servisa dobio spisak sta mu je tamo odrzavano.

Click

onda je mozda najbolje da se neki majstor pozabavi njime, jer se ocigledno problem javlja kod hladnog motora.. Moze biti i do samih podizaca, a moze i mnogo cega drugog..

Boki

Da nije ranije sipano neko ulje sumnjivog kvaliteta??? :nezna:
Nisu sale za umove male

pmilovanovic

Kod mene je nepunih godinu dana. Ne trosi mi ulje, ne dimi ali eto samo to se cuje. Dobro vuce i stvarno nemam zamerke na njega ali volim da znam neke stvari. I kod predjasnjeg auta sam imao isti problem ali sam to resavao sa kvalitetnim uljem. Zvuk je postojao ali je brze nestajao.
A sto se tice ulja od ranije ne verujem jer je odrzavan tamo u Ranault servisu. Imam i dokaz o tome.
Pozdrav i hvala za pomoc.

Click

fLiP

Click

Nalaze se u glavi motora.. Sastoje se od kucista i klipa, a na klip se nastavlja ventil (usisni/izduvni). U prostor izmedju klipa i kucista hidropodizaca se dovodi ulje pod pritiskom, koje onda pritiska klip koji intimno naleze na ventil i eliminise promene "zazora" usled habanja sistema...
Valjda sam bio jasan, bar sam samom sebi jasan... :nezna: :rotfl: