Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Kod kojih motora se šteluju ventili?

Započeo pmilovanovic, 26.08.2009. - 22:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Malivuk612

Citat: Click poslato 26.08.2009. - 23:20
klip koji intimno naleze na ventil

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

flip, idi u onu temu o vw 2.5 v6 motorima, da vidis kako izgledaju... ili nadji na YT clip o 2.0 dci kako radi...

pmilovanovic

fLiP

Razumeo sam Clicka. Slikovito je objasnio.  :yeah: :yeah: :yeah:
Pogotovo kako intimno naleze. :rotfl: Mladi smo. Moras nam oprostiti.

pmilovanovic

Malivuk612

Click

pmilovanovic

:hail: Click.

pmilovanovic

Danas sam bio kod jednog majstora koji mi pokazao da 1.5 dci  nema hidro podizace nego stelujuce plocice. Izvor je Autodata.

Click

znaci kao i 1.9 dCi.. Onda problem sustinski i ne postoji  :wavey:

nesok

interesuje me koji je princip štelovanja ventila kod clia 1.4 55kw 98. god motor energy, na R19 koju sam prije imao bio je motor 1.4 sa lancem i tu mi je bilo jednostavno podesiti zazor ventila, interesije me da li su kod 1.4 energy hidro-podizaci, pločice ili je mehaničko štelovanje.
Pozdravvvv!!!!!!!!!!!!

Exception®

Šteluju se mehanički i nemaju hidropodizače :ziveli:

ΕΛΛΑΣ

nesok

dragan

pa, kao sto i sam naslov kaze, da li se steluju ventili na 1.4 16v motoru?
u ak kompresor su mi pre par godina rekli da se na nekim serijama motora steluju a na nekim ne...
takodje sam video po netu da se i ti motori razlikuju, tj ima ih sa 95, 98 100 i 101ks, i 127 i 133nm, u zavisnosti oznake motora...
dakle, ikakva iskustva???
ps - mislim da je slicna situacija i sa 1.6 16v...

djiuliju

A za 1.2 16v ? Jel ti 16ventilci imaju hidropodizace?
Zapravo, ako auto ima hidropodizace jel to automatski znaci da se ventili ne steluju?

Exception®

Na 1.2 16V se šteluju a na 1.4 16V mislim da ne (modeli od 2005. sa 98 ks). Za starije 1.4 motore nemam pojma :nezna:

ΕΛΛΑΣ