Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Centriranje (reglaža) trapa

Započeo Dogac, 01.04.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

Po savetima mnogih, danas sam odradio reglažu nakon pređenih 46000km.
Neki kažu da ne mora da se radi sve dok nešto ne menjaš od mehanike tipa jabučice,letvu i tome slično...
Ja to ništa nisam menjao ali sam ipak odradio regliranje i majstor mi reče da je dobro što sam došao.
Pročitao sam negde da to treba raditi bar jednom godišnje?Razume li se ko i ima li kakav savet?
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Dule

Pa neznam, ja to nisam radio cesto...na Meganeu su mi recimo dosta brzo otisle spone pa su mi onda to radili jer sam u Budimpesti naletio na izlazu iz grada na krater...da krater jer ono se ne moze nazvati rupom.Ako se auto vozi po dobrim cestama i ako su svi djelovi ovjesa dobri mislim da za tim nema potrebe, a majstori...pa normalno da ce ti reci da je dobro sto si dosao, pa i njima je u interesu da imaju posla. :)

Dogac

Citat: Dule poslato 01.04.2008. - 13:36
Pa neznam, ja to nisam radio cesto...na Meganeu su mi recimo dosta brzo otisle spone pa su mi onda to radili jer sam u Budimpesti naletio na izlazu iz grada na krater...da krater jer ono se ne moze nazvati rupom.Ako se auto vozi po dobrim cestama i ako su svi djelovi ovjesa dobri mislim da za tim nema potrebe, a majstori...pa normalno da ce ti reci da je dobro sto si dosao, pa i njima je u interesu da imaju posla. :)
Hehe,to si u pravu,samo što mi je reglažu radio tatin prijatelj i ništa nije naplatio...Tako da ne verujem da bi me lagao. :yes:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Dule, zaboravljaš kakvi su kod nas putevi :laugh:. Istina Dogac nije napomenuo da je stavio veće felne i gume a nije tada odradio centriranje trapa. Inače, s obzirom na naše puteve, nije loše što je to uradio. BTW, ja to radim jednom godišnje (samo mi provere) kada menjam sez letnjih/zimskih guma :)
ΕΛΛΑΣ

Nenad

ako je cesta neravna i ako nonstop udarate sa jednim te istim kočatima po rupama, naravno da nakon nekog vremena treba namjestiti špur...

ako se bilo šta dira po ovjesu, opet se mora ići na špur

Dogac

Kojim ga metodom raditi,elektronski ili ,,ručno"?
Meni je rađeno ,,ručno", evo slike

drMarty

Džaba sva oprema ako majstor ne zna to da radi :doh:
Sa Esperom smo se debelo namučili,bar 3-4 majstora smo promenili da bi se to namestilo... Niko nije namesto da ostane volan ravno :mad: Dok na R4 iz prve sve urađeno kako treba :p

Click

Citat: drMarty poslato 03.04.2008. - 22:40
Džaba sva oprema ako majstor ne zna to da radi :doh:
Sa Esperom smo se debelo namučili,bar 3-4 majstora smo promenili da bi se to namestilo... Niko nije namesto da ostane volan ravno :mad: Dok na R4 iz prve sve urađeno kako treba :p
E to i mene uzasno nervira, kao nacentriraju ti trap, a volan stoji krivo, kao tako mora da bude.. E onda bih mu spalio i radnju i uredjaje, a majstora stavio na pantera kao spanska inkvizicija  :evil: :zloca:

drMarty

Znaš i sam koje su muke držati "krivi" volan  sa servom :banghead: Posle ruke imaš kao Terminator :rotfl: Ja sam zbog toga napravio pi**arije kod majstora ...Matori kao "uradio sam optiku,ali opet isto",ja povileneo pravo kod majstora i reko ili vrati pare ili uradi kako treba...posle dužeg natezanja i njegove tvrdnje da nije do njega,vratio mi pare :ziveli: Naravno,nikad više kod tog vulkanizera!

Kod

reglazu radim na nekih 10.000 km. kosta 700din a lepo se vozas jer su putevi uzasni.. svaki put kad odem mi kazu da je fino sacuvan ali ok, ja odem a sozicete se i da 700 din i nije neka cifra da das na 10.000km.
Aleksandar

Dogac

AU bre 700din!Gde?Ja platih tačno 150din!  :fiju:

Kod

Citat: dogac poslato 10.04.2008. - 12:39
AU bre 700din!Gde?Ja platih tačno 150din!  :fiju:

pa pazi, gde-god sam isao i pitao u sapcu reglaza trapa se krece od 700 - 1.000 dinara (uzmi prosek 10eura)......
Aleksandar

Dogac

Ma pogrešno sam napisao sad vidim!
Nije 150 nego 1500 dinara!! :yes: :yes:

Kod

Citat: dogac poslato 10.04.2008. - 12:47
Ma pogrešno sam napisao sad vidim!
Nije 150 nego 1500 dinara!! :yes: :yes:

pa i ja se iznenadih kad ti napisa 150 ali sta da kazem.... u sapcu ima JAKO mnogo garaza i ''majstorskih radionica'' tako da je jaka konkurencija ai ta reglaza im nije izvor prihoda. ko je razumeo shvatice....  :rotfl:
Aleksandar

Dogac

Doduše ja jesam reglirao kod čuvenog Vesnića ovde u Užicu, verovatno je zato malo jača cena.  :nezna: