Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Centriranje (reglaža) trapa

Započeo Dogac, 01.04.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

drMarty

I kod nas je oko 800-1000 din.

joe_ns

Postovani,

Uzevsi u obzir da ne zivimo u Berlinu vec u nasoj jadnoj i napacenoj zemlji gde su rupe promera od 10-200 cm u precniku  :) cesto dolazi do poremecaje geometrije trapa i dovodi do toga da vozilo pocinje da vuce u neku od strana levo-desno. Prvo je potrebno da proverite pritisak u gumama, da li je leva strana indenticna desnoj i da li je dovoljan pritisak. Vazduh je takav gas ciji pritisak u zavisnosti od spoljne temperature varira, i udarima u rupe i voznja po losem putu vodi di toga da dolazi do promene pritiska u gumama. Ukoliko je to u redu tada se javljate na reglazu trapa gde se proverava geometrija trapa i koriguje se ukoliko ima nekih odstupanja. Ponekad reglaza trapa ne moze da se uradi ukoliko su elementi trapa u losem stanju : Kugle viljuske, krajevi spona, naglavci tj, izvodi iz letve volana. Ukoliko neki od tih elemenata ima minoran luft optika moze kvalitetno da se uradi tj. nece Vas vracati sa reglaze. za Novosadjane preporucujem Srdanov na Futoskom putu 35. 

Sto se tice izbora rucna ili kompijuterska, naravno, preporucujem kompijutersku, jer rucna moze priblizno da dovede u red nikako precizno i moze dovesti do neravnomerne potrosnje guma.

Pozdrav

filo

Kako da dodjem do originalnih fabrickih podataka za centriranje trapa.   Najnoviji Software za HOFMAN  uredjaje za centriranje trapa nesadrzi podatke za moj automobilcic.  Postoje tri verzije ali nijedna nema veze sa mojom VF1CMOM .    :place:
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Alhemičar

Zar je moguce da nijedan od ovlastenih servisera u tvojoj blizini(Bg i NS)nema centriranje trapa sa naravno najnovijim update-om za sva Renault vozila!  :nezna:  Za Master znam da nemaju i da salju u jedan vulkanizerski servis u Ns-u.Ali nije Master jedini na svetu tj. u Srbiji.
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

filo

Citat: Clioman poslato 20.04.2008. - 16:36
Zar je moguce da nijedan od ovlastenih servisera u tvojoj blizini(Bg i NS)nema centriranje trapa sa naravno najnovijim update-om za sva Renault vozila!  :nezna:  Za Master znam da nemaju i da salju u jedan vulkanizerski servis u Ns-u.Ali nije Master jedini na svetu tj. u Srbiji.

Nema ni Hit Auto .   Ustvari trebaju mi samo mere .   
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

fLiP

Takodje i u Reno Savi isto odvoze auto na centriranje kod komsije.  :??:

markom

Ne znam da li sam postavio temu na pravo mesto,premestite je ako nisam,interesuje me da li ima neko da mi preporuci u bg,gde rade solidno centranje trapa,posto sam skoro menjao kraj letve i spone...?Hvala

Blazar

Imas na ulazu u Zemun iznad ovlascenog Renaultovog servisa ne znam kako bjese da se zove, a ulica je prvomajska koliko se sjecam. Pod pravne srednje skole...

Malivuk612

Servis Uno u Cara Dusana u Zemunu...

markom

Hvala svima,u radio sam ipak preko preporuka u gumnom centru Boban u Milana Rakica,i mogu reci da sam prezadovoljan,vrlo ljubazni nisam cekao nista....sve preporuke.

sagittarius82

markom

Citat: sagittarius82 poslato 07.08.2010. - 17:09
koliko para je taj sport?

Mslis koliko sam platio centriranje trapa?

sagittarius82

Blazar

sagittarius82