Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Centriranje (reglaža) trapa

Započeo Dogac, 01.04.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

horvat

To je, bar po mom iskustvu, dosta tesko utvrditi. Jel bilo nekog sudara ili neke bas odvaljotke od rupe? To se moze desiti kad se pokrivi nesto od elemenata trapa, mozda viljuska, rukavac, ili ako se most (kolevka) pomeri malo, a u najgorem slucaju, kada se kosevi razdese.

Caster ugao je kada gledas sa strane u tocak, pa osa oko koje se tocak okrece. Kao viljuska na bicikli recimo. I na McPherson tipu vesanja, ta 'osa' je u stvari amortizer (prigusnica i opruga), koji su u gornjoj tacci zakaceni na karoseriju (unutar koseva), a u donjoj tacci je spojeno sa viljuskom. A viljuska je spojena sa mostom/kolevkom (prema unutrasnjosti, ka motoru), pa sad, pokusaj da vizualizujes u glavi kako sve moze doci do situacije da se ta osa razdesi...

https://suspensionsecrets.co.uk/caster/

momcilo82

Nije udaran, makar ne kod mene. Pre godinu dana je centriran trap i ta vrednost je bila na malo manje od 3.5, a sada je na ovih 4.08. Koliko se sećam nisam prešao ni preko jedne ozbiljno jake neravnine ili rupe.

Moguće da je stradalo nešto na trapu ali majstor kaže da su samo krajevi spona bili gotovi, ostalo je bilo ok.

rotkod

https://www.kamracing.co.uk/pure-motorsport-rear-camber-toe-shim-renault-clio-mk4-rs200.html

Da li neko u Srbiji pravi ovo?
To je kao neka korekcija za zadnje točkove, pošto nema reglaže za njih... Clio 2.

markofpi

Gde preporucujete da se uradi centriranje trapa na lokaciji NBg-Zemun? I da li i dalje postoji prvo opcijaprovere da li je trap centriran, a tek onda da se uradi reglaza ako je potrebno?
Menjao sam viljusku, lezaj tocka i remontovao letvu volana. Auto testirao izmedjuostalog i na autoputu i kao da reglaza trapa nije potrebna jer ne vuce niti u jednu stranu ali bih zbog novih guma ipak da proverim.
Da li Megane IV ima centriranje zadnjeg trapa mozda?

horvat

Posle tih radova, gotovo sigurno da ce trebati korigovati reglazu. Megan 4 se ne steluje nazad koliko znam. A za preporuku, meni su par puta odradili u Adamu na Tosinom Bunaru i bilo je ok. Naravno ima i drugih...

https://adam.co.rs/contact/

webad

Ja kada god sam radio reglažu (par puta u Požarevcu tako sa ti nisam lokacijski od pomoći), nakače aparaturu i ja vidim gde/koliko odstupa i gledam kako "popravlja". Gde ne treba - ništa.
Inače sam proveravao (i popravljao) kad god sam imao radove oko trapa, kada se menjao neki deo, skidali točkovi, ...

LeNgenda

Pređi most i idi kod Sekule u Oblakovskoj ispod Autokomande.

Dok je živ, boljeg nema.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

mire

Postoji opcija provere. Ako je sve ok, neće ništa podešavati i cena je niža.

markofpi

Citat: LeNgenda poslato 04.11.2024. - 22:03
Pređi most i idi kod Sekule u Oblakovskoj ispod Autokomande.

Dok je živ, boljeg nema.

Ako cu vec da prelazim most onda bih isao kod Mise u Presernovu jer mi je on nasao problem za 5min ipritom nista naplatio nije, pa eto da mu se oduzim na neki nacin.