Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Centriranje (reglaža) trapa

Započeo Dogac, 01.04.2008. - 12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bajonebg

Citat: markom poslato 07.08.2010. - 17:05
Hvala svima,u radio sam ipak preko preporuka u gumnom centru Boban u Milana Rakica,i mogu reci da sam prezadovoljan,vrlo ljubazni nisam cekao nista....sve preporuke.
jel mozes da mi kazes gde se tacno nalaze posto bas evo i ja razmisljam da centriram trap a ne znam kod koga bih isao,ja se nalazim na Zsrkovu,pozdrav!!!

Malivuk612

Citat: zlatko23 poslato 19.10.2010. - 13:20
Za montažu i balansiranje - razumem. I slažem se sa tim da mora. Ali za ovu reglažu ne znam.

Auto je star nepunih godinu dana (11 meseci) i na njemu se nalaze fabričke letnje gume. Za ovu zimu definitivno moram da uzmem zimske jer sa letnjim ne ide nikako (uverio sam se prošle zime).

Samo me zanima šta je ta reglaža trapa i da li je neophodna. Ako mora - šta da radim, "kud tele tu i uže". Ali ako ne treba ja ne bih da izvadim iz džepa još 2000 din jer će me već gume koštati papreno.  :mad:

odradi bar proveru trapa na aparatima, pa ako je ok, ne moras... Al, s obzirom po kakvim putevima da vozimo, reglaza moze da se radi na 10.000... A, lakse mi je da dam pare na reglazu nego da sj*bem gume... Kad se primeti da su nepravilno potrosene, vec je kasno...

zlatko23

Citat: djiuliju poslato 19.10.2010. - 13:26
Ne mora, narocito jer ti je auto prakticno nov. Reglaza ili centriranje se radi nakon bilo kakvog rada na trapu kao sto je zamena opruga, amortizera, spona, oscilirajućih ramena, letve volana itd. Ne daj da te muzu dzabe.
Stavljas zimske na iste felne,a?

Da. Ja imam čelične felge i staviću zimske na njih, a na proleće, ako Bog da, planiram da kupil ALU felge i da na njih stavim moje letnje koje sada skidam sa ovih čeličnih. (al sam objasnio!)  :fiju:

nuk

Citat: bajonebg poslato 19.10.2010. - 17:37
jel mozes da mi kazes gde se tacno nalaze posto bas evo i ja razmisljam da centriram trap a ne znam kod koga bih isao,ja se nalazim na Zsrkovu,pozdrav!!!

mozes u beogumi, kod ade, ja kod njih radim

Dogac

Če, hoćeš raditi reglažu?  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Cherokee

Fala Bogu, doslo mu je i vreme ;)
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

damal

Ja odradio prošlog vikenda. Auto prešao 24k km, 2 zime sa rupama po putevima.
Nije bilo strašno, samo je malo podešavanja trebalo.  :hura:

Radio u UNO Zemun  :kez:

Dogac

Valjalo bi da i ja odraadim. Prešao 16,5 K km  :cool:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

Mogao bih i ja... 45.500 km :o:

ΕΛΛΑΣ

Cherokee

^^

Gde radis reglazu? Dobio sam preporuke za Agrohim.  :nezna:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Exception®

Ma gde god... Nemam pojma, nisam radio 45.500 km :o: :laugh: Ili u Agrohimu ili u Trikomu :ok:

ΕΛΛΑΣ

MarkoJ-Nis

ja sam u Nisu odradio *lasersku* reglazu trapa. Kostalo me 1.400 din, i vredelo je
:cancan:

Dogac

I ja juče odradih na 16.500 km i koštalo me 800 kinti  :hura:  :laugh:

Rupe i loši putevi su uzeli danak. Posle reglaže volan utegnut kao prvog dana.

djstevan

Reglaza u Agrohimu za Megane-a je RSD 1.000

Boky

Treba mi preporuka za reglazu trapa (Beograd-Obrenovac), al kvalitetna preporuka, jer mi je prosli majstor ostavio volan ukrivo. Hvala unapred.