Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: remenica radilice

Započeo Mr.Black, 12.10.2009. - 08:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mr.Black

Kao sto kaze naslov, tandrce mi Remenica (ne blatobran :D ) .
U poslednje vreme sam primetio da mi je auto poceo dosta glasnije da radi (klapara) i kad se otvori hauba tacno se primecuje odakle zvuk dolazi, sa leve strane od dole. Otisao sam kod majstora, skinuo mi je levi tocak, dosao do remenice (od radilice) i utvrdili da je problem bas to, drma se i pravi veliku buku.
E sad. Zamena te remenice je oko 20.000 din.  :doh: oko 18.000 kosta u radnji i ruke jos nekih 1.500 din.  Mene sad zanima sta da radim i koliko ja mogu jos preci sa takvom remenicom ili moram pod hitno da je menjam? Naravno interesuje me jos i kako (i dali) da dodjem do neke polovne ali dobre remenice da ne moram da placam toliku cenu za novu???

PremieRacing

Menjaj pod hitno.

Ne kupuj polovnu vec nazovi sve moguce i nemoguce radnje i servise dok ne nadjes najjeftiniju ponudu i menjaj...
.

Marko Os

Ja sam trazio kod nas u Hr i u svim trgovinama sam dobio odgovor da taj dio ne postoji u maloj privredi, vec samo original. E sad ako ti pomaze koda nas ta remenica kosta oko 200€, pa ako nemas druge solucije, kupis ovdje, tu ti ugrade, mi platimo pivo i cevape i svi sretni i zadovoljni.
Ušveckoj ladno, al standard

Sauriann

ja sam menjao remenicu alternatora K9 *takva neka oznaka, i nije bila jeftina oko 4500 din. To je ne neki leteći ležaj koji se pojeo i razlabavio.
Evo slike skinutog dela.

Mr.Black

Citat: Malivuk612 poslato 12.10.2009. - 22:08
pa 200 evra = 18k...  :nezna:

2 Marko, pa eto Malivuk je napisao  :nezna: to mu dodje isto tako da mi onda ta varijanta otpada ali hvala u svakom slucaju  :ok: doci cu ja onda samo na cevape i pivo sa Exom  :laugh: :laugh:
@Sauriann ma sve je to meni jasno kako izgleda i kad je dobar deo i kad se pojede  :banghead: ti si imao dosta blazu varijantu 

Citat: Malivuk612 poslato 12.10.2009. - 22:08
Crni, idi menjaj... ionako si ustedeo pola remenice na gumama  :rotfl:
U pravu si  :laugh: ustedeo sam tacno 10k na gumama... jbg ko ne plati na mostu plati na cupriji  :doh: :fiju:

Dajte pa mora da postoji jos neka varijanta kako ovo da se izvede jeftinije???

Mr.Black

Evo cisto da javim da je problem resen (jos pre mesec i po dana  :fucka: )!
Remenica 6.000 din. + ruke 1.500 din.
Nova, japanske proizvodnje, garantuju da moze da predje 150.000 km. Sve funkcionise perfektno  :ok:

Adam

Citat: Mr.Black poslato 02.12.2009. - 09:06
Evo cisto da javim da je problem resen (jos pre mesec i po dana  :fucka: )!
Remenica 6.000 din. + ruke 1.500 din.
Nova, japanske proizvodnje, garantuju da moze da predje 150.000 km. Sve funkcionise perfektno  :ok:

Odakle tako jeftino,a?  :zubo: Ozbiljno, kako tako jeftino, a da može toliko da pređe... :fucka:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Mr.Black

Pa kad se potrudis moze da se pronadje  ;) a sad da li moze bas toliko da predje to ne znam ali i pola od toga da predje za tu cenu je fantasticno a sto mi je najbitnije provereno je.

dalibor010

Od nedavno je poceo da skripi PK kais,i to samo kad upalim klimu i kad okrecem volan.Juce sam stavio nov kais,ali ista prica.Hvala unapred...

sagittarius82

daki sad cu ti kaem sta je problem a izgleda i bojka kod lagunica... pogledaj kod majstora da ti skine nosac pk kaisa i spaner i nek pogleda da ti zubci nisu pojedeni jer ja kada sam menjao zubcasti i pk kada mi je majstor skinuo posle toga nije mogao da zategne pk kais jer su ti zubci pojedeni... ae vidi ako mozes pa javi... siguran sam da je to ja sam na odpadu uzeo ceo nosac kod lika za 10 e malo se zaebo al ajde jer kad sam mu rekao da je nov 140e  on rece uh mogao sam dosta love da uzmem :))) tako da vidi jbg to jer je meni skripao zbog toga :)

mire

99% je zatezač kaiša u pitanju, to je klasičan problem na F3P motorima, ali nisam baš potpuno siguran za V6.

dalibor010

Kad kazete zatezac.Mislite li na onaj sto je sa federom i amortizrerom,ili onaj fixni.

mire

Onaj fiskni koji se zateže šrafom. Na F3P (1.8) on se nalazi na gornjem delu motora. Napravljen je od neke meke legure i pojedu se zubi na koje se šrafi.

dalibor010

Resen problem,remenica na radilici prokrizavala na gumenoj ispuni.

janko

Na mom Meganu je ta remenica crkla, ali bez "najave" nije škripala. Prvo je na leru motor radio jako nemirno, onda se osetio miris paljevine i onda zvrdanje ispod haube. Sve to na Lovćenu  :mad: tj. povratku. Kvar sam locirao nakon pređenih par kilometara. Prvo sam pomislio da se remenica popustila. Pristupio dotezanju, kad ono imao šta da vidim gume između unutrašnjeg i spoljnjeg dela nema :place: Prijatelj, domaćin pozvao servisere, ali kažu samo Podgorica. I tako ja dovezem auto do Baošića preko Kotora. PK remen se nije oštećivao, jedino nisam smeo uključivati klimu a i svetla sam isključio. Gas sam polako dodavao tj. polako dizao obrtaje do nekih 2000o/min a onda normalna vožnja preko tih obrtaja do maks 3500o/min. Popravka se mogla uraditi samo u Aliance Renault u Podgorici. Remenica 168€ + rad40€. Sledio povratak kući, stigao do Podgorice, stao ispred Aliance servisa, pregledao PK remen remenicu i odlučio "idemo dalje" I tako stigao kući prešavši 600km. Na ovakav poduhvat sam se odlučio konsultujući se sa mojim mehaničarem i uz mogućnost korišćenja pomoći AMSS čiji sam član. Ovde sam to odmah zamenio remenica + PK remen + rad 100€.