Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Motor
»
Tema:
Problem: remenica radilice
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
...
19
Idi dole
Autor
Tema: Problem: remenica radilice (Pročitano 142701 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
SoniQ
Twingo
Trenutno vozim: Renault Laguna II b
Pol:
Starost: 34
Odg: Problem: remenica radilice
«
Odgovor #15 poslato:
08.06.2011. - 15:02 »
Meni je juce u toku voznje po gradu sa upaljenom klimom na racunaru izaslo da mi je prazan alkumator i u tom trenutku mi je i servo odkazao i pocelo da uzasno da lupa izmedju motora i remen kaisa,pa verujem da je isti problem kao i kod vas.
Odma sam parkirao auto i sacekao malo pa ponovo upalio i na racunaru mi je izbacio da ima problema sa paljenjem i da odma ugasim motor,upalila mi je se i STOP lampica i blokirao mi je tockove.Ako neko moze da mi tacnije kaze u cemu je problem i koliko bi kostala popravka u orginalnom servisu
Auto je Laguna 2b redizajnirana, 2006god. 2.2dci(102kw)
Sačuvana
nenad83
Megane
Trenutno vozim: Reanult Megane IV 1.5 dci 2016 111 KS
Pol:
Shonsy
Starost: 41
«
Odgovor #16 poslato:
02.07.2011. - 11:15 »
Majstor mi rekako da mi se cuje remenica radilice, tako da mora da se menja, gde nadjoste tu od 6k, posto meni traze 14k za jeftiniju i 22k za skuplju.
«
Poslednja izmena: 02.07.2011. - 15:38 od strane nenad83
»
Sačuvana
EUC for life
Vozac elektricnog monocikla
@euc.serbia
SlObOdNi
VIP
Trenutno vozim: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS
Pol:
Clio
Starost: 42
«
Odgovor #17 poslato:
02.07.2011. - 14:43 »
EURO 07
Sačuvana
Milenko_M
Kadjar
Trenutno vozim: Nekada Reno Megan 3 1.5 dci i Reno Clio 3 1,5 dci, 2007 sada Citroen C3 1.5 Hdi
Pol:
Starost: 70
«
Odgovor #18 poslato:
03.07.2011. - 00:15 »
Svi koji spominjete remenicu radilice verovatno mislite na remenicu radilice za PK kaiš , pošto ima i za zupčasti kaiš ali ona retko strada.
Inače remenica radilice za PK kaiš kod renoa je uglavnom iz dva dela sa gumom u sredini.Ta guma služi da apsorbuje udare prilikom uključenja
klime i drugih agregata.Inače kada strada odvoji se gorni deo po kome ide PK kaiš i onda može doći do drugih kvarova.Meni je čudno što je Janko mogao toliko da vozi sa neispravnom.Ako PK kaiš spadne onda ne radi klima , alternator , možda i servo volana .
Svi koji pitate koliko to košta mislim da je manje bitno , pošto tada mora još neke stvari da se menjaju , PK kaiš , španeri.
Morate uzeti telefon i okrenuti par brojeva .Postoji izbor originalnih ili naprimer SKF .SKF remenica mislim da košta oko 7.500 din.
Mislim da Shop Invest prodaje SKF , a imaju i set kaiš i španere SKF .Postoje i drugi proizvođači remenica kao Febi-bilstein i još neki.
Ako niste skoro radili veliki sevis onda treba i zupčasti zameniti sa španerima i vodenu pumpu.
Nemojte da vas zbune ponude kompletne popravke sa definisanom cenom a nedefinisano šta se sve menja.
Slobodni je rekao Euro 07 ja bi dodao i Euro Auto , Kit komerce , Shop Invest .U HIT Auto , i druge zvanične treba obavezno zvati za informaciju o ceni .
nenad83 tebi je majstor rekao 14k jeftinija i 22k skuplja , to su verovatno cene remenice sa ugradnjom .
Sačuvana
janko
Captur
Trenutno vozim: Megane 4 1.5dci
Pol:
Starost: 57
«
Odgovor #19 poslato:
03.07.2011. - 22:16 »
Interesuje me kako se čuje PK remenica na radilici? Kod mene se nije ništa čulo dok nije crkla. Remen nije spadao jer ta dva dela remenice imju poluokrugli breg i kanal tako da se to kotrljalo, spoljni deo po unutrašnjem uz umerenu buku (metal na metal) i proklizavalo ako se naglije doda gas i kad se više zaokrene volan. Klimu, svetla i ventilator kabine nisam uključivao.
Sačuvana
nenad83
Megane
Pol:
Shonsy
«
Odgovor #20 poslato:
03.07.2011. - 23:50 »
Na otvorenom se i ne cuje ako ne znas sta treba da cujes, a kad si u garazi i van kola cuje se ka palis auto na kraju verglanja kao blagi pisak.
EDIT:
Nasao sam u nekim radnjama za 8k neku spansku remenicu radilice, neki IAE ili kako god, nisam ga razumeo, ima li neko iskustva sa njima, vrede li cemu, da li da ih uopste uzimam u razmatranje?
Takodje me pitase koja je tacno oznaka auta (neka slova i brojevi), kako to da saznam, gde to pise?
EDIT
Zamenih remenicu danas, 14500 din plus ruke, gates je stavljen, ima li neko iskustva sa njom?
U svakom slucaju onaj pisak pri paljenju se vise ne cuje i nekako kao da mi auto mrinije radi.
«
Poslednja izmena: 15.07.2011. - 09:12 od strane nenad83
»
Sačuvana
EUC for life
@euc.serbia
bane_zemun
Clio
Trenutno vozim: Renault Megane 1.9 dci, 2003. god.
Pol:
«
Odgovor #21 poslato:
11.10.2011. - 17:53 »
I mene snasla ista muka ! Uradio danas veliki servis, i kaze mi majsor u TREF autu da treba da se menja remenica radilice jer se ova raspala (razdvaja se na dva dela, pokazao mi covek). E sad, malo su mi sumnjivi jer su meni kola pre toga radila skroz ok, niti je treso niti se culo bilo sta. U svakom slucaju, remenicu cu morati da zamenim, jer mi lik rece da moze da vrati ovu staru, ali da nije preporucljivo. Njihova cena sa ugradnjom je 19500 din
Tako da bih rado da cujem moguce alternative sto se cene tice. Sutra idem do EURO 07 da vidim koliko kod njih kosta ta remenica...
Edit:
Evo ponude kod EURO 07:
http://www.euro07.rs/catalog/catalog.php?action=results&searchType=searchByCar&id=4476
Zanima me da li neko ima iskustva sa remenicama ovih proizvodjaca, cisto da znam ako su neke bas lose..
EDIT:
Zamenjena remenica danas - cena 19600 din, ruke mi nisu naplatili jer su vec radili veliki servis. Bio sam danas do Euroauta u Zemunu, zadrzao se pola sata Smiley Dva najbolja prodavca koja sam do sad sreo. Ljudi mi otvoreno rekose da imaju Gates remenice ali da je jako velik broj reklamacija i da je cela ta serija dosta losa (tipa 1 od 100 da valja). I nisu hteli da mi prodaju. Inace jedan od njih vozi lagunu, i ljudi su mi potpuno izasli u susret, okrenuli jedno 15 telefona i raspitivali se kod svih majstora koje znaju koju marku remenice bih mogao da uzmem kao zamenu. Kod Nese na Pregrevici je cena bila 18 000 din + ugradnja. Ono sto smo jos saznali od tih tel. poziva je da su se hutchinson remenice, kao i MC (prvi put cujem) jako lose pokazale, drugim recima kazu DJUBRE. E sad, za Dayco je bilo i ovakvih i onakvih prica, tako da sam se na kraju ipak odlucio za ovu koju su mi nudili u TREF-u. Koliko sam proverio po kataloskom broju u pitanju je Veillat remenica. Suma sumarum, remenica + veliki servis = 57 000 din.
«
Poslednja izmena: 08.06.2013. - 20:10 od strane direstraits
»
Sačuvana
Bada bing bada boom !
Milenko_M
Kadjar
Trenutno vozim: Nekada Reno Megan 3 1.5 dci i Reno Clio 3 1,5 dci, 2007 sada Citroen C3 1.5 Hdi
Pol:
Remenica radilice na 1,5 dCi
«
Odgovor #22 poslato:
04.04.2012. - 16:43 »
Interesuje me kod remenice radilice koja tera PK kaiš , dali je to remenica sastavljena od dva dela koja su spojena gumom.
Šta se dešava kada guma popusti?Jer onda gornji deo otpadne ?
Znam da kod Fiat Stilo tako otpada gornji deo .
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
Odg: Remenica radilice na 1,5 dCi
«
Odgovor #23 poslato:
04.04.2012. - 19:21 »
Da to je ta remenica. Ako vidis kao koroziju na spoju, i da se malo prostire van tog spoja onda je to jedan od znakova da remenica nije ok. Ali ne mora da znaci sto posto da je otislva vec da je krenula sa procesom...
Kako je meni poznato ta remenica radilice ne bi trebalo brzo da strada.
«
Poslednja izmena: 04.04.2012. - 19:25 od strane fLiP
»
Sačuvana
Milenko_M
Kadjar
Pol:
Odg: Remenica radilice na 1,5 dCi
«
Odgovor #24 poslato:
04.04.2012. - 22:16 »
Pa to je problem ona kad ode , odvoji se onaj deo koji tera kaiš i onda napravi haos .
Znači mora da se menja dok je cela da nebi bilo kasno.
Na Pežo-u 406 imam isto takvu remenicu ali ona kad ode samo zvekeće kao mašinka ali se ne odvaja .
Prva je trajala 100.000 km
Sačuvana
hollzer
Twingo
Trenutno vozim: Megane II 1.9 dCi Grandtour 2005
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #25 poslato:
12.05.2012. - 13:35 »
Pozdrav svima. evo i mene sa mojim problemcicem. Naime, pojavilo mi se neko cudno stektanje (lupkanje, zveckanje), ne znam ni sam kako da ga nazovem u leru, narocito kad je vanjska temperatura visoka. Zvuk je najslicniji tome, kao da neki komad metala visi pa onda od vibracija da lupka od drugi komad metala. Otisao sam do ovlastenog, te su mi nakon pregleda rekli da je u pitanju remenica radilice. Kod njih je originalna remenica 220 eura, a zamjeska nesto jeftinija, dok sam pozivajuci par telefona uspio iskopati Hutchinson (valjda se tako pise) 90 eura i Akron 70 eura. Eh sad me interesuje jesu li ove zamjenske kvalitetne i jesu li sigurne za ugradnju. Nemojte me pogresno shvatiti, naravno da su sigurne, ali opet. nekako mi je prevelika razlika u cijeni, a u pitanju je dio motora i ne bih da mi krepa radilica brzo, a ne daj boze i povuce i zupacsti za sobom i napravi mi havariju. Hvala za svaku pomoc i sugestiju
Sačuvana
nenad83
Megane
Pol:
Shonsy
«
Odgovor #26 poslato:
14.05.2012. - 15:49 »
Ja uzeo zamensku i evo već skoro godinu dana radi, ali moja je bila oko 14000 din, ne sećam se koja je bila.
Original je bio tako oko 22000 din i nisam se odlučio za nju, mnogo mi je bilo para tad.
Sa kime god da sam pričao svi preporučuju original jer duže traje, a ove zamenske mnogo prže stradaju po njima.
Sačuvana
EUC for life
@euc.serbia
max
Clio
Trenutno vozim: megane2 1.9 dci
Pol:
Starost: 36
«
Odgovor #27 poslato:
14.05.2012. - 16:42 »
ja sam svoju zavario, za sada nikakvih problema, samo ponekad malo zazviždi ali mislim da je to više do remena jer ga nisam mijenjao kada se raspala remenica pa se valjda izdeformirao
jeli još netko to uradio?
«
Poslednja izmena: 14.05.2012. - 16:43 od strane max
»
Sačuvana
gl340
Gost
«
Odgovor #28 poslato:
14.05.2012. - 20:27 »
Koliko iznosi neki tipicni ocekivani radni vek harmonik balanser remenice, te iz 2dela, recimo kod 1.9 dci a koliko kod benzinaca ?
Zanima me informativno radi poredjenja.
Sačuvana
nenad83
Megane
Pol:
Shonsy
«
Odgovor #29 poslato:
15.05.2012. - 13:02 »
Kažu da treba da se menja uz veliki servis, ali to niko ne radi tad...
Sačuvana
EUC for life
@euc.serbia
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6