Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: remenica radilice

Započeo Mr.Black, 12.10.2009. - 08:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

wcyber

nenad83

Kažu da treba na svakom velikom servisu da se menja, ako ode ume svasta da upropasti, msilim da izgleda ovako nekako
EUC for life
Vozac elektricnog monocikla
@euc.serbia

radeCG

da to je to i ima kanale za PK kaiš..meni majstor reče da i klima vrti preko nje...

Milenko_M

Citat: singer poslato 31.07.2014. - 10:12
sta se desava sa remenicom kad crkne?
pukne,iskrivi se ,spadne sa osovine??? :nezna: :hmm:
Kod Fiata Stilo ta remenica se odvaja i uglavnom ispadne dole kroz šuspleh.Pri tome vozač ( primer jednog taksiste) ništa ne primeti osim da nema klimu , alternator i servo.Sa zupčastim se ništa ne desi loše.
Kod Renoa izgleda se isto razdvaja i ako se to desi svašta može da bude.Koliko sam ja gledao ta remenica je od dva metalna dela sa gumom između.Nema plastike.

radeCG : jel znaš na koliko ti je crkla remenica ( km i godina ) ?

milan035

Citat: singer poslato 31.07.2014. - 13:06
da li to znaci da je remenica od 2 metalna kruga a izmedju guma ili plastika  :krsti:

jel to ovako izgleda  http://www.kupindo.com/Automehanika/10735207_remenica-radilice-reno-1-9-dci
Da, to je ta remenica. Između je guma i služi i da amortizuje "udar" pri uključenju kompresora klime. Meni jednom spala cela, odvio se šraf.

radeCG

radeCG : jel znaš na koliko ti je crkla remenica ( km i godina ) ?

znam da je sada na provjerenih 175k. dal je mijenjana na 115k kad je radjen vel.serv il nije dirana 11god,nebih znao. pumpu i rolere nisam dirao a kaiseve sam zamijenio

Milenko_M

Verovatno je originalana .Nebi da prizivam negativne događaje ali vodena pumpa je posle toliko km i godina isto trebala biti zamenjena.

mire

Ja sam je promenio prošle godine kad sam radio veliki servis. Lepo se razlokala, taman je bilo vreme za promenu.

radeCG

Citat: Milenko_M poslato 31.07.2014. - 20:21
Verovatno je originalana .Nebi da prizivam negativne događaje ali vodena pumpa je posle toliko km i godina isto trebala biti zamenjena.

mijenjana je prije 60k tamo se sa orig djelovima na 120k radi serv

nuk

Meni je na proslom Scenicu otisla na 190.000 a bome na ovom je dobila luft na 190 i kusur hiljada pa sam je preventivno zamenio

Ćimo

Koji su pokazatelji da je remenica radilice u losem stanju?

zokce

I mene zanima. Ili se to pogleda kod velikog servisa?

Milenko_M

To je remenica na radilici i tera PK kaiš.Može lepo da se vidi kada se skine plastika u blatobranu desnom a bez skidanja kaiša.Ali je jako teško proceniti dali je pred riknjavanjem.Kada se radi veliki servis normalno je da se pregleda .

Ćimo

Milenko a kako se ponasa auto kad ona riknjava,jel trese motor,jel podrhtavaju obrtaji?

Milenko_M

Svašta je moguće , u najgorem slučaju da se razdvoji i da odpadne PK kaiš .Nemam informacije šta je sve moguće kod Reno-a.Kod Pežo-a znam da se to nikada ne može razdvojiti ali počne da štekće metal o metal i onda je vreme za zamenu.