Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: remenica radilice

Započeo Mr.Black, 12.10.2009. - 08:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nenad83

Mislim da se čuje blagi pisak pri paljenju auta, najboje se čuje u zatvorenoj garaži.
EUC for life
Vozac elektricnog monocikla
@euc.serbia

jajajaja

Koliko kosta to cudo? Da ne gnjavim neku prodavnicu :)

Ako odlucim da auto ostane kod mene jos neko vreme, radicu ga u fulu

djiuliju

50ak evra pa na vise, zavisi od proizvodjaca. Original naravno skuplje

nenad83

Zamenske kazu da su lose, ili se cuju ili brzo stradaju. Računaj oko 200€ iz originala.
EUC for life
Vozac elektricnog monocikla
@euc.serbia

wcyber

Tako sma i ja dao pri velikom servisu pa mi posle kazu kako sam puno platio veliki servis .. jbg Ako se hoce auto kako treba onda to kosta .. Ali se  isplati na duze staze .. ja planiram ovaj auto da vozam bar jos 5-7 god

Ćimo

Kažu da treba na svakom velikom servisu da se menja, ako ode ume svasta da upropasti, msilim da izgleda ovako nekako<br /><br/>

Jel to sa strane strada taj crni deo?

Milenko_M

Ćimo

Onda strada taj crni prsten od gume-plastike?
Gledam svoju remenicu i nista pametno nevidim

Milenko_M

Ni ja ne žurim sa zamenom .Inače bi pola delova trebao da menjam.

sinisa1979

Ljudi imam jedan problem oko remenice ali one za zupčasti kaiš,odnosno tzv nazubljene remenice koja pokreće zupčasti-razvodni kaiš-remen. Pitam ovde jer približniju temu nisam našao....
Upravo menjam zupčasti na Laguni II 1.8 16v i primetio sam da mi fali kajla-štift ili kako se već zove,koja bi trebala da drži remenicu da se ne okrene po radilici i tako izgubi korak-palenje.... Nisam do sad imao kontakta sa ovim tipom motora pa bih zamolio one koji znaju da mi pomognu. Znači pitanje je dal treba ili ne treba da ima kajlu odnosno šta drži nazubljenu remenicu da se ne okrene na radilici? Unapred zahvalan.

slavko_bgd

Ne treba da ima kajlu i nema je. Dovođenje u fazu 16V motora radi se pomoću 2 specijalna alata: za blokadu radilice I blokadu bregastih. imaš puno o tome u temi " Veliki servis" ...
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

sinisa1979

Da znam za taj alat,video sam u autodati. A čitajući malo pažljivije sam shvatio da kajle nema,što sam evo sad i od vas saznao. Inače sastavio sam razvod po autodati i sve je ok tj upalila je negde oko 10,samo je bilo nevreme ovde kod nas pa nisam mogao da uključim komp....
Hvala na pomoći! Bilo mi je jako čudno da kajle nema a mesto postoji ali eto.... Jedan čovek ne zna ništa,više ljudi više zna.

M@rk0

Evo i ja da prijavim zamjenu remenice radilice na Espejsu IV 2.2dci/2005to/195.000km.
Vec par dana ima da mi se motor cudno cuje, pored standardnog rada dizel motora cuje se i neko metalno skripanje, danas sam bio kod majstora koji kaze da je remenica. Vidi se i da ima lufta kais/španer/šta li je, na radilici.

Majstor je porucio Hutchinsonovu radilicu, oko 11.000din, plus ruke. Pominjao je i neke lezajeve/jos neke djelove toga svega, da ce da vidi dal treba jos nesto kad skine to sutra.
Sta jos moze da me zadesi pored remenice? Koliko bi to trebalo da izdrzi, jel moze jos 195.000km? ;)

M@rk0

Kakvi su Sasic djelovi?

Milenko_M

Sasic pravi držače motora i stavilizatore , rekao bi da je solidan pošto se ugrađuje za prvu ugradnju .Za ostale delove nisam čuo.