Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Prekidac za sva cetiri migavca - problem

Započeo Sauriann, 12.10.2009. - 12:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Mislim da se da popraviti, uostalom, čim malo otopli, skidam ga i rastavljam, možda i u nedelju, pa ako se može popraviti, potanko ću objasniti kako...?!

cika mili

NA mom Cliu je ranije otkazao prekidač.Auto je tada bio 5 godina star.Kupio sam novi i nije bio jeftin.Nisam siguran baš da li sam ga platio 18 ili 28 eura.

bojanlinger

Pre da je 28, toliko je i za lagunu, bar na e-bay-u!

SlObOdNi

moze da se nadje i za 18, ali neka turska kopija :nezna:

ja platih proslog proleca (april-maj tako nesto) 2450 din original renault rezervni deo, ko god ga pravio :zubo:

rotkod

Ne znam, kad skinem sve ću znati...  :nezna:

nebojsa9

Ja danas nešto gledao, hteo da skinem prekidač al ne znam tačno kako, skinuo sam ono kožu sa oko ručne, ali sa menjača nisam uspeo da skinem celu i ne mogu lepo da vidim da li je potrebno skidati celu plastiku obeleženu crvenim krugom na slici ili može samo prekidač da se izbije nekako.. Zna li neko kako da skinem?

Alexandar

ja sam kod mene na clio 2 menjao prekidac,tj. covek iz www.renoriznic.rs mi je to zamenio za 3 min.BESPLATNO
video sam da nista nije skidao sa strane,vec je direktno izvukao prekidac koristeci pincetu i oslobodio dzek,potom prikljucio novi prekidac.Mislim da nemas potrebe da diras nista sa strane,pokusaj da prekidac izvuces pincetom ka sebi,ako ne obrati se na navedeni sajt,oni to menjaju brzo,nalaze se na Karaburmi..... POZDRAV  :ziveli: :ok:

nebojsa9

Neću da menjam prekidač, skup je, hteo sam da skinem da vidim kako to izgleda, ima fora da se stavi običan prekidač koj košta manje od 100 dinara, bolje tako nego da dam za nov 25e  :cancan:

Laguna2002

Prekidač se skine za 30 sekundi, skidao pre par meseci sa istom namerom da ga zamenim sa nekim jeftinijim. Obično pukne mali metalni jezičak koji klizi kroz neki kanalčić i na taj način pali i gasi. Ja sam gab pronašao u prekidaču ali sam ga pri pokušaju lepljenja izgubio ( valjčić prečnika 1mm i dužine 2-3 mm ). Posle toga sam se iznervirao i nikad više nisam pokušao.

nebojsa9

Hajde mi objasni kako se skida pa da skinem sutra.. Šta treba sve izvaditi i kako?? Hvala unapred

Laguna2002

Koliko se sećam samo tanji šrafciger i skine se crveni poklopac, posle je unutra telo prekidača sa koga se raskači džeksna i telo je slobodno. Tanjim šrafcigerom polako i strpljivo u krug.

michabass

Evo kako sam ja rešio moj problem s tim prekidačem...

Skineš maskicu sa prekidačem (na njoj se nalaze i prekidači tj tasteri za zaključavanje brava i grejače zadnjeg stakla). Izvadiš prekidač, rasturiš ga u sastavne atome, izvučeš crnu plastičnu pločicu na kojoj se nalaze igličasti kontakti koji ulaze u džek na instalaciji i prema slici nalemiš dve žičice. Te dve žičice zalemiš na kontakte novog prekidača opšte namene koji možeš kupiti maltene u bilo kojoj bolje snabdevenoj prodavnici elektronike, a prema slici koju sam postavio. I to je cela filozofija, od specijalnih alata ti treba lemilica mala od 25-30W i bušilica s burgijom fi 3mm da izbušiš plastiku na maskici za M3 šrafčiće...

Cena cele operacije: prekidač - 100dinara. Ostalo sam sve imao po fiokama.....  :p

Ja sam poklopac tj dugme prekidača zalepio brzim dvokomponentnim epoksi lepom (to su oni što se prodaju u dve male tubice po 5g), može verujem i drugim lepkom... i montiro nazad na auto i sad sam bezbedan kad moram da se naslonim na trotoar...  :yeah: Samo ne zaboravi da izoliraš sve izolirkom nekom boljom da ne dodje slučajno do nekog nepredvidjenog kratkog spoja... :fucka:

Slike govore više nego reči....

radoslav

evo da se javim ,mozda mi neko  i pomogne.interesuje me kako se skida prekidac za sva 4 zmigavca kod lagune 2 2002 god,prekidac svetli ali ne rade sva cetri zmigavca, pa mislim da je problem u prekidacu ili mozda gresim???

rotkod

Hmmm... Ja sam moj jučer skidao, gledao... Gledao... I zaključio... da treba kupiti novi, naravno... sad treba naći neki cenovno povoljan, jer mi je čista glupost davati i do 4000RSD za jedan običan prekidač... Pa dal' su normalni...

SlObOdNi

ja sam platio nesto oko 2400, ako se secam.

trazili su mi vise za polovan nego za novi, a na komentra da u ovlascenom servisu manje kosta dobio sam odgovor - pa ti kupi tamo :doh: