Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Folije za stakla (zatamnjivanje)

Započeo Alhemičar, 31.03.2008. - 14:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

U suštini je to isti k**ac. Biće kao atest za plin.

Ap0calypto

Kad sam zeleo ugraditi folije, one su mi bile najjeftinija stavka :D. ostali nameti su bili kriminalni.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Ap0calypto

Namontirao one zavesice Sunpro. Folije mi nisu vise u planu. Spolja gledano ,je crno staklo kao da ima foliju.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Jakota

Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

Ap0calypto

30e za zadnje bočne.

— Robert Todd Carroll

alexsasa

Tr zavesice deluju bas dobro, moram da ih zvrcnem da pitam da li imaju za Clio3 posto mi se bas i me dolazi do Bg-a da mu uzmu meru xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Ima ih u Ns I Bg.

— Robert Todd Carroll

alexsasa

Opet mi je daleko da dolazim samo zbog toga. Pise valjda na sajtu da za neke modele imaju potrebne dimenzije pa se ne mora dolaziti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mrki

Salje covek brzom postom... Letos su se bas lepo pokazale, deluje kao da su folije pozadi, na zadnjoj soferci malo smanjuje vidljivost, ali bas podnosljivo...

Ap0calypto

Mozda nisam kacio slike, evo koga interesuje. Pored njih sam stavio i fabričke zavesice. Spolja se nista ne vidi unutra. želeo sam pre par godina da ih uzmem, ali nisu imali šablon za moj auto. U mom slucaju nisu znali da imam fabričke zavesice, jer nemaju svi stepeni opreme to. Uspeo sam da namestim svakako.

— Robert Todd Carroll

pedjak

Citat: Mrki poslato 23.05.2023. - 13:31
Kako se posle ovih par godina ponasaju ovi štitnici SUNPROa? Ima li još neko auto sa tim od pre, ubacivao skoro?
Utisci?
Imam ih ja (mislim) četiri godine.
Super stvar. Jedino što moraju da se skidaju pred tehnički, ali nije to neki posao.

Spolja se teško vidi šta ima unutra, a i primarna svrha je ispunjena, ublažava efekte sunca. Kada ostavim dupe auta na suncu, ne bude toliki pakao, niti se u unutra usija.

Naravno, nisu zavese čudotvorne, ali je dosta bolje nego bez njih.

Najveća mana je malo smanjena vidljivost noću, kada se gleda u retrovizor, ali je tako i sa folijom. Nikada nisam imao neki problem.

TapaT

zerc

Koristim te pravljenje mrezice za zatamnjivanje vec nekoliko godina ali sam morao otici korak dalje. Kad je nezgodan polozaj prozor sunce, napravio sam dodatak od platna koji navlacim preko te mrezice jer nekad klincima bas smeta sunce. Tada nema gledanja kroz prozor i onda je vreme za bioskop...

iamcarp

Hajde nakon godinu dana da ponovo malo aktiviram ovu temu
Naime, hteo sam da stavim folije na zadnja stakla, 50% da zatamnim ali mi drug rece da treba atest
e sada, tu nastaje polemika, kazu da je izasao novi neki zakon (ne  mogu da pronadjem nista novije od 2019) ali navodno se atestiraju samo prednja stakla dok zadnja stakla i zadnja soferka ne zahtelaju atestiranje
koje je vase misljenje? da li se radi atest ili ne?

Ap0calypto

Neko je sa drugog foruma pre nedelju dana radio folije samo nazad. Atest je 100e

Sent from my Poco using Tapatalk

— Robert Todd Carroll

iamcarp

preterali su ga s cenom, ok da je npr 30e pa da ispadne i folija i atest zajedno 100, ali sto je puno puno je

EDIT: obrisan citat cele prethodne pouke na koju se direktno odgovara.