Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Folije za stakla (zatamnjivanje)

Započeo Alhemičar, 31.03.2008. - 14:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Ne znam sada da li si to vec pisao,ali pretpostavljam da se dobije garancija u nekom vremenskom periodu?
Dobro je da znam cenu,pa sada mogu orijentaciono da razmiljam ako odem kod ovog Ns majstora..kazu da je i on dobar.
Ja cu svakako staviti plavkaste folije jer crno mi ne ide na plavo.  :ne:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Daju garanciju 5 godina a Ex mi juče pomenu da misli da taj u NS daje 7 godina garanciju!

A što se tiče boja evo ti jedan link,isto su mnogo dobri u tom poslu samo skuplji za 20e

http://www.tamnastakla.com/autofolije.html

A da,drug je na plavog pežoa stavio crne kao moje i  :ne: :ne: :ne:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Boki

Imao sam pre 10 godina na bmw zatamnjeno(folija sto izgleda kao ogledalo spolja) samo zadnje i zadnja bocna stakla platio kaznu i morao skunuti....
Pre 3 godine na prvom cliu isto tako samo crne folije  i opet fora kazna 4 hiljade ,bla,bla,bla i sta cu opet skunuo
Sta sad da radim?Da zatamnjujem opet ili ne(zatamnio bih zbog malog deteta prvenstveno jer nemam climu u sadasnjem autu)a znam koliko leti te folije znace  :yes:
Nisu sale za umove male

Dogac

Koliko su ti tamne bile te folije?
Ja te kao ogledala nikad ne bih stavio...
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Boki

Citat: dogac poslato 16.05.2008. - 09:59
To je bilo pre 11 godina(te kao ogtedala)i bile su na autu kad sam ga kupio a ove na cliu ...sta znam  :??: svetlije od tvojih  :yes:
Nisu sale za umove male

Dogac

Imaš na prvoj stranici ove teme izvod iz pravilnika...tu se pominju samo prednja i bočna stakla u kabini vozača a za zadnja ništa ne kaže.Njih možeš slobodno skroz zatamniti,uostalom tako imaš mnoge fabrički uradjene aute...a kontam da ti dete sedi pozadi u autu!  :bigl:

danijelzg

Citat: dogac poslato 16.05.2008. - 09:59

Zasto ne bi? Ima ih jedan moj prijatelj na autu i izgledaju mu sasvim ok,jedino mana bi bila ta sto ponekad preko noci kada izlazi u rikverc mora spustiti stakla da bi dobro vidio retrovizore kada ide u hodu unazad.

Dogac

Pa zbog policije bre!
Kroz ta se tek ništa ne vidi...

danijelzg

Aha,ja mislio iz nekog drugo razloga.
U HR je zabranjeno zakonom da se tamni soferka i prednja bocna stakla,sva druga smiju ali inace ne prave problem ako su i prednja bocna makar ponekad znaju da zapnu i +ebu zbog toga pa skidaju tablice i salju na vanredni tehnicki.
Mislim da je u SLO dozvoljeno 15 prednja bocna,ali nisam 100% siguran.

Click

Ja necu da stavljam jer:
1. Imam fabricki tonirana stakla i to jaako dobro radi posao  :yes: (iako tako ne izgleda)
2. sofersajbna je atermicka (kada se pogleda pod uglom metalizirana) i zaustavlja (cini mi se) od 95-99% UV zracenja
3. imam automatsku klimu
4. necu da se cimam sa  :cop: ni oko cega i da bezveze cimam veze

Moje skromno vidjenje  :wavey:

Dogac

E bas je skromno!
Izbaci koji razlog...  :zubo: :zubo:

Click

Mogao bih cetvrti  :write:

P.S. Evo i ovde da napisem ono sto sam napisao u topicu Dobro jutro, jer ga sigurno ne citaju sve kolege

Evo za zatamnjivanje stakala.. Ovde ga svi preporucuju, navodno decko koji radi (Ivan) je osvojio drugo mesto u Evropi u zatamnjivanju stakala na nekom njihovom takmicenju. Urbana legenda kaze da je na Cliu sam zatamnio stakla za 36 minuta.

http://www.zatamnjivanjestakala.com/galerija/index.html

banem

Citat: Click poslato 16.05.2008. - 15:19
Ja necu da stavljam jer:
1. Imam fabricki tonirana stakla i to jaako dobro radi posao  :yes: (iako tako ne izgleda)
2. sofersajbna je atermicka (kada se pogleda pod uglom metalizirana) i zaustavlja (cini mi se) od 95-99% UV zracenja
3. imam automatsku klimu
4. necu da se cimam sa  :cop: ni oko cega i da bezveze cimam veze

Moje skromno vidjenje  :wavey:

Primetio sam i ja pre neki dan. Vozio sam možda sat vremena i tek onda ušao u neku gužvu i spustio bočno staklo. Prosto nisam verovao koliko sunce prži tj. koliko to fabrički zatamnjeno staklo zaustavlja toplotu.

Dogac

Meni se desio jedan bedak!
Ne rade mi 3 donje linije grejaca na zadnjem staklu...sad moram skidati foliju na tom staklu pa terati u servis na popravku grejaca pa vracati foliju!  :mad:

Edit
Zvao sam momka koji mi je radio folije i fino mi je objasnio da su pre lepljenja na zadnjem staklu morali da skinu onu ELF nalepnicu i da zbog takvih nalepnica,tj.lepka,riknjavaju grejači! (pokidaju se niti) Pitao sam ga zašto mi to nisu rekli pre skidanja nalepnice,da znam da postoji rizik da mi oštete grejače,on se nešto spetljao...kao neće uvek...mali je rizik...  :mad: :mad: :mad:

Eto,baš sam ga hvalio,ali je ovo vrlo neprofesionalno!!!

Alhemičar

@ Cici : Znas li mozda jos uvek broj telefona ili adresu u Kamenici,majstora kod kog si zatamnjivala stakla.Otisao bih ovih dana da vidim sta se nudi i da li ima za mene neke fine plavicaste folije.  :zloca:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.