Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzor polozaja bregaste 1.6 16v Megane 1 / Scenic 1 ???

Započeo MarkoWeb, 06.07.2013. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoWeb

Da li neko zna ima li moj auto sa K4M motorom senzor položaja bregaste?

Dialogys "kaže" da ga ima:

A moje oko kaže suprotno, da ga nema, bar ne na tom mestu...:blink: Sobzirom da i on oće da pravi problem koji imam oću i njemu za početak da proverim kontakte pa ako ne pomogne onda da ga i menjam drugo nije ostalo ništa.
Besplatna online servisna dokumentacija!

Radi Eventualno Nakon Opravke!

Auto!

direstraits

Jesi ubacio sve potrebne informacije u Dialogys, br. motora itd.?

MarkoWeb

Sve ubačeno kako treba, i sve što sam do sad tražio je našo bez greške osim ovoga

Auto!

direstraits

MarkoWeb

Broj šasije: VF1DA0B0525226832
Broj motora: K4MA700D628203

edit: evo kako to izgleda kod mene:
https://www.dropbox.com/s/pl3n659nbee0v8a/Photo%206.7.13.%2013.30.17.jpg

Auto!

direstraits

No part number for this vehicle, nemas senzor pod brojem 2/3. Imaju ovi sa VVT, tvoj je obican 16v. :ok:

MarkoWeb

Auto!

cacaboss

Da li neko moze da nam pomogne, gde se nalazi senzor bregaste na meganu 2 1.5dci 2003, jer drugu poceo megan lose da pali vergla po 20sec i ne upali i opet tako jos jedan krug, pa tek na treci krug upali.Proverili smo nema vazduh u sistemu creva su skroz puna,ima i nepovratni ventil posle rucne pumpice i on je ok. Skidali smo senzor radilice i ocistili ga ali ga nismo preoverili elektronski da li je ispravan, neznamo kako.Ako je neko imao slican problem neka pise..hvala

Ćimo

pre bih rekao da vas zeza senzor polozaja radilice

Ćimo

ajra

Moze i zbog senzora bregaste da se to desava. A moze i ako kais nije zupcen kako treba. Pa ti onda board prijavljuje gresku da bregasta i radilica nisu sinhronizovane i nece da upali da ne bi bilo svasta. Kolko sam ja laicki saznao od majstora postoje 2 pozicije na vozilima gde se moze nalaziti senzor polozaja bregaste. Jedan je kod kaisa kod starijih vozila, moguce da je kod tvog tu. Da bi ga skinuo cini mi se da je posao kao za veliki servis. A kod novijih je sa negde sa gornje strane motora, sto je laksa varijanta (tako je kod mene). Nisam ti mozda bio mnogo od pomoci.

cacaboss

Veliki servis je radjen pre 2god, i sve je bilo ok, ovo je pocelo da se desava pre mesec dana.Auto kad upali radi lepo i vuce pez problema i ubrzava, onda pretpostavljam da su dizne i pumpa ok...probacemo da skinemo oba senzora pa da ih neko proveri. A da na dijagnostici ne izbacuje nikakvu gresku. Samo posle 2 verglanja izbaci gresku injection fault. Sta dalje da probmo.

ajra

Ja kad sam menjao senzor polozaja bregaste, imao sam problema da nece da upali iz prve. Drugo sto sam primetio da mi je malo skocila potrosnja. Uzmem zamenski neki za 4k dinara i provristi opet posle 10k km. Posle sam uzeo original i sad radi kako treba. Senzore uzmi iskljucivo original. Jer vecina prodavaca ne daje garanciju na elektro delove.

cacaboss

Da li neko zna sa sigurnoscu gde sa tacno nalazi senzor bregaste, da ne trazimo na pogresno mesto. Ili ako neko ima neku sliku motora gde se vidi senzor bregaste...hvala :yeah: