Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Senzor polozaja bregaste 1.6 16v Megane 1 / Scenic 1 ???

Započeo MarkoWeb, 06.07.2013. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

francuz88

na mom meganu danas menjao,nalazi se kod kaiseva,dakle na levoj strani videces sklop zica koji idu sa leve strane gde je kais,vidi se i golim okom senzor i drzi ga sraf 10 kljuc ga skida.e sad iako se vidi vrlo ga je tesko odviti i nepristupacno,pa je moj majstor skinuo drzac motora,makao zastitu kartera podigao dizalicom odozdo motor jos 25cm da izadje senor na povrsinu i za 15 min odradio zamenu

djordjep

Ne vjerujem da je do tog senzora , jer bi ga prijavilo na dijagnostici da je do njega (strujni krug i sl.)
Jesi provjeravao na dijagnostici koliki ti je pritisak na rampi?
Ako nemaš dovoljno pritiska na rampi neće upaliti a to može biti zbog dizne koja zna ostati u otvorenom položaju pa ne može dobiti pritisak u rampi , može biti do regulatora na pumpi , a može biti i pumpa lošija...

spaske

Dali ovaj motor(1.6 16v  79kw) na meganu 1 ima ovaj senzor bregaste? i dali moze da pravi problem oko paljenja? mada diagnostika ne registruje ni jednu gresku a pumpa baca gorivo i svaka bobina (svecica) baca varnicu a opet nece da upali.

wcyber

mozda imas problem sa diznama.. da li one bacaju gorivo?

mozda imas negde lufta na  nekom dihtungu usisa.. mozda imas problem sa klapnom..

mire

Mislim da ima senzor samo na radilici i svakako on može da bude razlog da motor ne može da upali.

DS9

spaske

Da taj K4M, koliko smo gledali nema taj senzor, znam da megan 2 ima.
Nije senzor radilice jer imam nov i probao sam ga, a i kad mi je on otisao prosle godine auto se ugasio.
Sada kada sam se vracao sa puta auto je izgubio snagu i tako sam vizio oko 70 km uzbrdo jedva 2 ili 3 gde sam ranije vozio 5 om brzinom, stigao ispred zgrade i ugasio ga i probao i od tada nece da upali, ili kao upali na 2-3 sekunde i ugasi se posle samo vergla kao samo sto ne uoali i nista.
Pokazuje i obrtaje tako da nije senzor radilice a i probao nov, dve dijagnostike ne pokazuju nikakvu gresku ni posle duzeg verglanja.

DS9

Nadam se da ćeš već nekako rešiti problem, a izgleda da kod prve verzije megana eventualno izostaje pomenuti senzor kao što reče mire.

Sad, recimo da samo nagađam, al verujem da bi ECU kod problematičnog senzora zabeležio grešku.
Hoću reći da bih možda potražio uzrok negde drugde, ne znam, tipa napajanje gorivom, svećice...

mire

petarcirjanic

Skoro radio punta sa sličnim simptomima, delimično se svukli crevo sa pumpe za gorivo u rezervoaru, upali na sekund i ugasi se. Senzor može da bude delimično neispravan i da ecu nevidi grešku(ima spajk na signalu) može se izmeriti samo osciloskopom.