Auto trza do 2500 obrtaja

Započeo stefanns94, 03.08.2013. - 19:46

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mareds

bem li ga.. majstor je stavljao boshove,, :lopta:

Vlado

Pozdrav forumaši.
Pokušaću u okviru ove teme da napišem koji me problemi muče.

Imam Renola Clia 3 sa benzinskim motorom 1.2  16 v 55KW sa plinom.
Plin je valjda fabrički, šta li Landi Renco je plin.

Elem, imam problem, sličan ovome koji je ovde opisan.

Auto na plinu nepravilno radi na leru, ima neka prekidanja, kad mu se doda gas ošto, motor vibrira samo što se ne ugasi i ima trzanja ponekad u 2 i 3 brzini.

Šta je sve rađeno otak je kod mene:

- urađen je servis plina (kad je uzeto auto i posel nekih 11 000 kilometara)
- zamjenjene svjećice
- izbacivao grešku lamda sonde - zamjenjena lambda sonda.

Odem kod majstora za plin, kaže dizne... pa onda nisu dizne....
Odem kod drugog majstora za plin, pokuša da uđe u računar od plina, nije uspio.
Pritiskao dovode od dizni, auto samo što se ne ugasi, kaže dizne sve 4 radi.
Neke su zelene dizne, skupe ko đavo.

Napominjem da auto preko tih nekih 2500 obrataja radi normalo, otvorenog puta troši oko 7.5 liata, dok po gradu uzima oko 10 litara.
Uvezeno je auto iz Italije, landi Renco je sisitem u njemu.

Ovo mi se dešava zadnjih 6 mjeseci.

Pošto vidim da mnogi nisu napisali da li su i kako rješili problem, nadam se da će neko viditi poruku pa javiti da li je imao šta slično i kako je rješio.

I na kraju da napomenem, sve što sam ovde pročitao dabi moglo biti kvar, kaže majstor da nije (membrane, kablovi, bobina) jer na benzinu radi savršeno, nema prekida.

Hvala.

wcyber

huh, fabricki ugradjen mogao bi biti nezgodan za sredjivanje...

ne znam koliko godisnje prelazis, da li si razmisljao o prelasku na cist benzin

slavko_bgd

Zdravo @Vlado,
prema opisu i simptomima su plinske dIzne, najverovatnije.

Značila bi nam fotografija plinskog računara i nalepnice na njemu, ako postoji i ako ju je moguće uslikati.
Da vidimo da li je "valjda fabrički" ili je stvarno fabrički plinski uređaj. 
I to što savršeno radi na benzinu ne bi bio ni prvi ni poslednji koji je za uzrok ovakvih simptoma imao nešto vezano za motor i vozilo a ne za plin.

No, haj'mo jedno po jedno pa polako.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Vlado

Citat: wcyber poslato 27.09.2023. - 14:26
huh, fabricki ugradjen mogao bi biti nezgodan za sredjivanje...

ne znam koliko godisnje prelazis, da li si razmisljao o prelasku na cist benzin

Problem i jeste u tome što puno prelazim, pogotovu po gardu (posao, vrtić, treninzi ...)
Za 10 mjeseci koliko je kod mene, već 16 000 sam napravio ( u to ulazi i Grčka u junu, 2000 kilometara)

Dizel mi se ne isplati, a ni benzin...bar ja tako mislim...

Vlado

Citat: slavko_bgd poslato 27.09.2023. - 14:27
Zdravo @Vlado,
prema opisu i simptomima su plinske dIzne, najverovatnije.

Značila bi nam fotografija plinskog računara i nalepnice na njemu, ako postoji i ako ju je moguće uslikati.
Da vidimo da li je "valjda fabrički" ili je stvarno fabrički plinski uređaj. 
I to što savršeno radi na benzinu ne bi bio ni prvi ni poslednji koji je za uzrok ovakvih simptoma imao nešto vezano za motor i vozilo a ne za plin.

No, haj'mo jedno po jedno pa polako.

Pozdrav Slavko.
Pokušao sam da slikam, valjda sam uspio dodati slike
Ja se stvarno ne razumijem, ali neku posebnu naljepnicu nisam vidio.
Danas je jedan majstor pokušao da dijagnostikom vidi šta je problem, ali nije uspio da se konektuje na plinski računar.
Računar od plina je odmah do akumulatora, ako sam ja dobro vidio.

Takođe, danas je taj majstor pritiskao crijeva od dizni, auto odmah lošije radikao da hoće da se ugasi...kaže dizne rade...

Prskao je kalblove, kaže, ne probijaju nigdje...

slavko_bgd

To je naknadno ugrađen plinski uređaj, nije fabrički.
Imaš dve opcije:

1. da nađeš u okolini neki servis koji radi Landirenzo i ima potrebnu dijagnostiku,znanje i mogućnost nabavke delova da otkloni kvar;
2. da nađeš sebi najbližu radionicu koja se bavi ugradnjom gasa, izvadiš sve to iz motora napolje i ugradiš nešto što je ispravno i što se može održavati.

Pozdrav i srećno!

Vlado

Pozdrav.
Danas sam zvao nekoliko majstora koji se bave plinom, nažalost, niko nema dijagnostiku za Landi Renco ovde u Bijeljini.
Kažu samo BG ili NS.

Ne znam kako je onda majstor radio servis, ako se treba nešto i na kompu od plina raditi.
Majstor koji mi održava plin, predlaže da stavi neke plave dizne, koje su kaže manje ( manje nešto prouštaju)...
Jedan od majstora mi je rekao da pokušam prvo sa zamjenom kablova i bobine, pa onda dalje.

A što se tiče ugradnje drugog sistema, i to mi je predloženo, Stag sistem da se ubaci 400 evra košta

Vidićemo sutra kad privremeno stavim druge kablove i bobinu, šta će se dešavati.

Slavko, da li Vi imate dijagnostiku za Landi Renco?

alexsasa

Onako laicki, plin uglavnom zeza kada auto ni na benzinu ne radi dobro. A kada na benzinu trza onda obicno bude nesto do struje( bobine, svecice ili kablovi).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vlado

Код мене је проблем што на бензину ради супер, нема трзања.
Само на плину, кад је на леру, има прекиде, вибрације и трза између 2 и 3 брзине, трокира....

EDIT: obrisan citat prethodne poruke na koju se direktno odgovara.
MOLBA: usvojeni/dogovoreni font na Forumu je latinica pa molim da se toga pridržavamo.

alexsasa

Ja bih potrosio pun rezervoar iskljucivo na benzinu i to bez stednje sto se obrtaja tice. Ukoliko sve radi savrseno, kvar bih trazio na plinskom uredjaju.

Vlado

Jutro.
Upravo smo završili zamjenu kablova i bobine....
Međutim sve se isto dešava, što znači da nije do tih djelova.
Probali smo razne kombinacije (moja bobina - drugi kablovi, druga bobina - moji kablovi, i na kraju nova bobiuna - novi kablovi)

Majstor koji mi održava plin predlaže da stavi neke "plave" dizne, koje su kaže manje, manje propustljivosti...
Nisam siguran da će to raditi.
Nema dijagnostiku za Landi plin, ne može da vidi šta prikazuje komp od plina... pa mi nije jasno da li se treba šta podešavati ako stavi te dizne, i kako misli da podesi... na sluh, ko Beban u Porodičnom blagu...

Javim šta sam i da li uspio.

Pozdrav

slavko_bgd

Naravno da mu treba dijagnostika.
Nemoj gubiti vreme kod tog majstora.

MS4323

Pozdrav, i meni slično trza ali samo uzbrdo kada idem i to ne uvek 2, 3 i 4 brzina. Inače lepo ubrzava osim u tih par momenata. Megan 2 1.6 16v na plin. Posumnjao sam na bobine ali su sve ispravne osim što na trećoj bobini ima tragovqa ulja, kao i na toj svećici. Imam zamensku bobinu uvek za ne daj Bože pa ne znam da li vredi menjati tu treću zbog tih tragova ulja.
Još jedan problem koji imam je indikator ulja. Naime, nekada mi pokaže da imam još 3, nekada još 2 kockice, da bi mi danas pokazao poruku da dopunim ulje. Na meraču ulje stoji na polovini između min I max. Ne znam da li da verujem indikatoru ili svojim očima.
Hvala

slavko_bgd

Po opisu uzroci mogu biti svećice ili napajanje motora plinom pod opterećenjem. Svakako nije normalno voziti sa zamašćenom bobinom.
U vezi kome verovati ima istinita priča. Žena kaže mužu da ga je videla ispred firme kako ljubi koleginicu.
On joj na to  odgovori "Ženo, jel ti veruješ meni ili svojim očima?"