Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: sarke, granicnici, zvuk pri otvaranju vrata

Započeo Byk, 15.11.2009. - 16:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

Pri otvaranju vrata cesto se cuje zvuk (klik-klak), zvuk kao da udaris prstom od lim. Ne znam da li je zglob ili je nesto drugo u pitanju?? Sta vi mislite da moze da bude?

Crazy Laguna2.2dCi

Neznam kako se kaze na Srpski al evo vam sliku.

I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Laguna22D

To se kase sharka kod nas... Nema sta drugo da bude. Znaci prvo pokusaj podmazivanjem...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

fica8

meni se jednom malo odsrafila ta sarka i imala cudan zvuk......
imbusom sam je prisrafio,podmazao grafitnom mascu i sljaka.....

Blazar

Ako lagano otvaras vrata da li se cuje taj zvuk?

Byk

Nema veze da li otvaram lagano ili naglo, cuje se skoro uvek (od 10 otvaranja, cuje se bar 7 puta). Zvuk (klak) je kao da udarite prstom malo jace od metal.

MilosM

Ili popustio sraf, ili mora WD 40. Trece nema :D
We are ham operators, we are not normal!!

Dogac

Cuje se to i meni na kliju,na zadnjim desnim vratima...ali ne obracam mnogo paznju.  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Blazar

Ako se ne cuje svaki put onda zaboravi na problem i ceraj  :driver: . Meni se to cuje samo kada brzo otvorim vrata i tu wd40 ne pomaze. Ja smatram da to nije kvar jer sam to cuo na mnogim novijim renaultima.

Byk

Citat: Blasar poslato 15.11.2009. - 22:05
Ako se ne cuje svaki put onda zaboravi na problem i ceraj  :driver: . Meni se to cuje samo kada brzo otvorim vrata i tu wd40 ne pomaze. Ja smatram da to nije kvar jer sam to cuo na mnogim novijim renaultima.

Ide mi na zivce taj zvuk  :mad_6: . Moram znati kako da ga uklonim!  :smile:

F1

I ja sam imao isti taj problem na vozacevim vratima!
Zamenio sam je novom i resio problem!!!
Mislim da neces dobiti nista podmazivanjem,jer ni meni nije uspelo.
Jednostavno lupa u vratima!

Byk

Citat: F1 poslato 15.11.2009. - 22:52
I ja sam imao isti taj problem na vozacevim vratima!
Zamenio sam je novom i resio problem!!!
Mislim da neces dobiti nista podmazivanjem,jer ni meni nije uspelo.
Jednostavno lupa u vratima!

Sta si zamenio? Sharku/zglob?

fLiP

Zameni se ona kutija gde se nalazi granicnik za vrata(dva polozaja za zaustavljanje vrata). Imas sliku gore. Ona sipkica koja ulazi u vrata sa kutijicom.
Moze da kosta od 35-70e. Nema drugog resenja i ja mislim da mora da se zameni. I ja sam pokusavao da je podmazem, ali nije pomoglo. Mada nisam je otvarao. Da, bas ume da iritira to klik klik pogotovo u kasnim satima. :tup:
Kada je budes menjao, nadam se da ces naci jeftiniju varijantu, samo neka ti nameste vrata kako treba.

Dogac

Citat: fLiP poslato 16.11.2009. - 01:19
Zameni se ona kutija gde se nalazi granicnik za vrata(dva polozaja za zaustavljanje vrata). Imas sliku gore. Ona sipkica koja ulazi u vrata sa kutijicom.
Moze da kosta od 35-70e. Nema drugog resenja i ja mislim da mora da se zameni. I ja sam pokusavao da je podmazem, ali nije pomoglo. Mada nisam je otvarao. Da, bas ume da iritira to klik klik pogotovo u kasnim satima. :tup:
Kada je budes menjao, nadam se da ces naci jeftiniju varijantu, samo neka ti nameste vrata kako treba.

Kad spavaš u autu?  :rotfl:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Blazar

Ja to ne bih nista mijenjao i bacao pare bez potrebe. Taj zvuk nije toliko naporan i cuje se samo dok se otvaraju vrata(a mozda i dok se zatvaraju) i to ne uvijek a bacati na to min. 30e ne vrijedi.  :lazy: