Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: sarke, granicnici, zvuk pri otvaranju vrata

Započeo Byk, 15.11.2009. - 16:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Adam

Slažem se sa Blasar-om. Ajde da otvaraš vrata ko autobus što ih otvara pa i ajde :smoke:...al puno je baciti min 30eur pa naviše, jedino ako se ima za bacati...  :too: :pet: :lool:
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Byk

ocigledno je da cu ostaviti da klikce i dalje, ne samo sto je skupo nego sto i ne verujem da bi mi namestili vrata kako treba nakon zamene.

fLiP

Ma nije problem namestiti vrata, lako ces to proveriti, ako se i dalje lagano otvaraju-zatvaraju onda je ok! :D
Nego i cale je isto tako pricao jedno pola godine do god dana da ga nije briga sto lupka i da nece da daje 30e... Podmazace to on. Pa je cena sa 32-35e porasla na skoro 60e.
Da, toliko je to "poskupelo" za godinu dana i nije se vise vodio pod istom sifrom nego pod nekom desetom. :tup: To ti je ovlasceni servis. Derikoze! :D

Dogac

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

I ja imam taj problem i to na oba zadnja vrata. Jednostavno podmažem WEDEOM :zubo: s vremena na vreme i kraj :yeah:

Citat: Blasar poslato 16.11.2009. - 11:28
Taj zvuk nije toliko naporan i cuje se samo dok se otvaraju vrata(a mozda i dok se zatvaraju)

Vid' stvarno... Kad su zatvorena ne čuje se niš' :hm1:... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :pet:
ΕΛΛΑΣ

Blazar

Citat: Exception poslato 16.11.2009. - 20:11
I ja imam taj problem i to na oba zadnja vrata. Jednostavno podmažem WEDEOM :zubo: s vremena na vreme i kraj :yeah:

Vid' stvarno... Kad su zatvorena ne čuje se niš' :hm1:... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :pet:

:beee:  :gun:  :2eba0ex: Dobro, istina je da zvuci idiotski  :o: . Dok pisem ne obracam paznju tek kad pogledam na kraju vidim sta sam napisao.

Bitno je samo da nije pretjerano iritirajuci zvuk, jer kad sam se vozio u jednom meganu dok se otvaraju vrata ona su pucala kao da oce da otpadnu.  :fiju:

fLiP

janko

I kod mene se to dešavalo na vozačevim vratima. Rešio sam to dotezanjem dva vijka u vratima. Popustio se taj mehanizam što zadržava vrata da se nezatvore sama. Taj kvrar je čest na Renaultima, ali se lako rešava.

Byk

hm, hvala... probacu  :yes:

mada, cini mi se da necu moci jer nemam adekvatan alat. mozda zamolim momke u servisu.

janko

Netreba tu nikakav specijalni alat, obična manja gedora 10 sa kratkim nastavkom. Bar je na mom Meganu tako.

Byk

Boki

To sto je nalik inbusu zove se toreks(torks) i mozes ga kupiti kod kineza za 300dindzi(garnituru) :yeah:
Nisu sale za umove male

Byk

Byk

kad sam bio kod majstora, usput sam pitao za zvuk koji se ponekad pojavi pri otvaranju/zatvaranju vrata.
kaze da je to mehanizam koji se nalazi u vratima i da kod nema da se nadje, da bih morao da nadjem polovan negde. tako da....  pravicu se da nema zvuka  :rotfl:

Blazar

To je i meni rekao majstor da je problem u mehanizmu i da mora da se mijenja, a ja cu ga promijeniti kad mi vrata otpadnu ili vise ne budu mogla da se otvaraju i zatvaraju normalno.