Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem: sarke, granicnici, zvuk pri otvaranju vrata

Započeo Byk, 15.11.2009. - 16:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Malivuk612

ooo, boze, to se zove granicnik...

ima 3 polozaja i kada vrata od duze upotrebe malo spadnu on se napregne i pocne da puca...
takodje, moze i on sam da se iskrivi i da pucka zbog toga...

uzmete lepo neki silikon sprej i okupate ceo mehanizam... (WD ima mnogo malo lubrikanata) ili uzmete mast za lezajeve i namazete, nema da se cuje... bar je tako bilo na mojoj laguni...

Byk

ako zahteva skidanje tapacirunga, nema sanse da ja tu ista uradim. :Count_Sheep:

Laguna22D

Ma otkud tapacirung.. Kad otvoris vrata, ono metalno sto "izlazi" iz stuba metalno je granicnik. Uhvati neku mascu i stavi pola kile, i onda otvaraj i zatvaraj vrata desetak puta, i videces cudo!
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

Byk

da znam za taj metalni zglob. stavljao sam ranije WD i nista. ali mi se cini kao da dolazi iznutra, iza onog dela ispod tapacirunga...

Laguna22D

Ako i ima tamo nesto, zatvaranjem vrata ce se to rasporediti, a to WD ne moze... Pokusaj, najlakse ces zaminiti ili ostaviti da te nervira, ako bas i ne upali...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

Malivuk612

ljudi, WD nije za podmazivanje ;)
on je stvoren da omoguci da se sraf odvrne kad uvati rdja itd...

mast je keva za podmazivanje...
taj granicnik ulazi par cm u vrata, to mozes i prstima da dohvatis....
nemas apsolutno nista u vratima sto bi moglo da puca...

imas izloaciju, zice od podizaca, svetla u vratima , mehanizam podizaca (makaze), zvucnik i bravu... brava nije sig, ostalo ne moze...

Byk

znam i sam da nije nista osim sklopke  :smile:. ali, cini mi se, da ne mogu da je podmazem unutra, tj. ne mogu da dohvatim tako daleko koliko sklopka ulazi. kako god, probacu, pa cu vam javiti da li je pomoglo (samo jos da kupim mast)  :fucka:

Blazar

Ma podmazi ti to slaninom,  :vidiga1: :banme: sta ima sad da trazis tovatne masti i ostala cudesa.

Byk

renome

i ja imam problem sa tim granicnikom na suvozacevim vratima, puca kao nenormalan     :mad:

majstor bravar mi je rekao "da se s tim zivi, i da se od toga ne umire"   tj. teraj dok moze       :too:

on je u komadu sa sarkom i mora ga menjati auto limar     :tup:

a kako da ga podmazem? jel se skida onaj kao poklopac?    :fucka:

Malivuk612

aj otvori vrata i slikaj taj deo gde su sarke, pa cu da ti obelezim sta je granicnik..

vgorenc, mozes, mozes, valjda znas da radis prstima podmazivanje...

Byk

Byk

Namazao sam te zglobove.... i sad nakon tri dana, situacija je poprilicno ista. Mogu da kazem da se zvuk redje cuje nego ranije, ali je prisutan.

RS TEAM

Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

renome

To je to... Sta tu da namazem mascu? Da li se onaj kao poklopac na granicniku skida?     :??: