Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem: pukla sipka meraca ulja u motoru

Započeo Maj, 15.11.2009. - 23:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Maj

U petak 13-og menjao ulje i filter! (pa sad nek me neko više natera, da na kolima radim nešto, na taj dan), a danas pokušaona posao, pa ajde da proverim nivo ulja. izvučem šipku i učini mi se da je nešto malooo... ispod maksimuma-ulje prozirno, milina ali nisam bio siguran. Obrišem šipku i vratim je nazad, pokušam da je izvadim i čojem "kvrc"!!! u ruci mi samo gornji deo sa zaptivnom gumicom?
   Pogledam, a šipka pukla, nekih pola santimetra od konusnog proširenja. Zavirim u otvor, a iz nutra mi se kezi krezubo parče šipke! I tu normalno p......m, em nedelja a ja moram na posao em ovo s.. ?!?
   Uz pomoć neke žice i špicangli, iščupam krezavog, krenem da ga ubacim u gepek, podignem pogled a neki kolekcionar u toku noči skinuo antenu? Ma nek je zagije sebi u b... pa nek sluša muziku do milje volje!!!
   Vidim krenulo me jutros, aj da proverom gume krenem oko kola i primetim da su se nekom dopale zelene kapice ventila, pokupio sve četiri, ko čuma decu ! (gume punjene azotom) Sada sam stavio crvene da mu bude lakše u mraku da se ne muči da ih nađe ! Sledeći put stavljam neku drugu boju, pa kada se navadi i opustu a ja ga savatam, nateraču ga da popije celu flašicu ricinusa, i pustiću ga da ode kući ako uspe! Kad je već vežbao da čuči da ne propadne veština!
  Sutra nosim šipku u Hit A.(na njoj pišu neki brojevi na dva mesta-možda nešto znače) da naručim!
Pišem koliko košta i kada stiže. Poz...

Miki

Kolega postoje razni pacijenti skidaju sve sto moze da se skine(idioti blesavi).. :bat:A sto se tice sipke prvi put cujem za ovako nesto ali boze moj desava se,bitno je da si na vreme primeto...Pozzz i srecno  :ok:
Ne brze od zivota

Dogac

Rado bih se nasmejao,ali ne ide...ne na tvoju muku,već na opis  :too:

Ne bi trebalo da bude skupa?  :nezna:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

fLiP

Nemoj se iznenaditi cenom :D hehehe
pre 4 godina je bila oko 5000dinara.

Miki

Ne brze od zivota

RS TEAM

Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49

Laguna22D

Ma nadji negde na otpadu, dace ti dzabe, jbt...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

Cherokee

Daj meni 5000, ja cu ti izvajati od plastike  :celb1: :celb1: :celb1:

Odradi neki komsijski, 5 minuta straha  :smoke:
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

fLiP

To je kostalo za scenic 1.9 dTi 2000 godiste. :D
Negde  4000-5000dinara.... :tup:

Mr.Black

Filip

ma nema sanse da je 5000 parce plastike ... pravac otpad ako je tako...
Captur 1.3 tce 2025

Maj

Problem rešen danas!
Šipka M.ulja u Hitu (shvatili Francuzi, da je sramota da im je šipka od plastike, pa napravili zamenu od metala) 1.767,48 din.
   Ako je nešto dobro, u ovoj mojoj priči je to što sam sve vaše postove pročitao večeras, kada je sve već bilo OK, pa me nisu stresirali. Stvarno bi cifra od 50€ bila vredna pokušaja nekakve inprovizacije ili nekog dovijanja, ovako "Ćuti moglo je da bude gore"!
   U svakom slučaju hvala svima što razumeste moju frustaciju!
  Nadam se, da će ovo moje iskustvo pomoći nekome u sličnoj situaciji!
Poz svima ...

Dogac

Eto,bio sam najblizi sa pretpostavkom da te nece puno izaci. I nije...relativno.  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Panos

Citat: Maj poslato 16.11.2009. - 22:45
    Nadam se, da će ovo moje iskustvo pomoći nekome u sličnoj situaciji!
Poz svima ...

:yeah:
no signature

Maj

Još jedno opažanje vezano za šipku !
Na plastičnim šipkama, u zoni predviđenoj za merenje (Max-Min) se nalazi ispisan, kataloški broj. Nije loše zapisati ga jer je on ekvivalent zamenskom kodu nove šipke (to vam garantuje pravu dužinu šipke, odnosno poziciju crtica Max-Minna zamenskoj šipci.
Plastična će sigurno puči pre ili posle!
Poz...