Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Opruge - Problemi, iskustva, saveti

Započeo Blazar, 06.10.2010. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Byk

Ja ne mogu da verujem da ovlasceni servis ne zna po broju sasije koje opruge idu.

Limune

Meni je danas pukla opruga prednja lijeva, sva sreća u dvorišti i proparala gumu 10 cm.. :banghead:
Guma nova platio ju 600 kn (78 Eura) prije mjesecdana..
I sada ide nova guma opet i nova opruga 300 kn KYB (39 Eura)...
Očito na Renaultu je to normalna pojava...neki dan kolegi na Meganu (Sedan) pukla opruga, na mom autu zadnja desna puka 10 cm ali još ostatak valja i nema promjena u vožnji,
dođem u trgovinu kažu imamo taman jednu neki dan čovjek na Laguni mjenjao ali uzeo samo jednu...dakle to je kod Renaulta kao dobar dan
Na Laguni 2 sporan je kod prednjih opruga doljnji dio koji naliježe na onaj tanjur. Tu se opruga nalazi u plastičnom kao kanalu koji valjda služi da se ne dodoiuju metal i metal...ali u njemu se
zadržava vlaga i prljavština koja se teže ispire pa na tome mjestu opruga najčešće puca!

dellas

Citat: Mikele poslato 23.04.2014. - 15:32
Ljudi, pomagajte FRKA JE!!!!

Imam ja fabricke opruge za megana 1.9, dao bih ih jako povoljno.

mire

Citat: Limune poslato 22.05.2014. - 23:30
Meni je danas pukla opruga prednja lijeva,
...
Očito na Renaultu je to normalna pojava...

Opruge, kao i amortizeri, imaju rok trajanja. Ako ih promeniš blagovremeno, nemaš problem. Eto, u tvom slučaju - zašto odmah ne promeniš obe opruge? Ja sam pre nekih 2 godine promenio sve 4, nakon pucanja jedne, a nisam imao nikakvu dodatnu štetu.

zokce

Treba da promenim opruge, pukla je prednja leva. Majstor predlaže da zamenim i amortizere i 'pogače' ležajeve. Koje opruge i amortizeri bi bili najbolji? Odnos kvalitet-cena.

Cherokee

Kajaba ili Monroe iz Reflex serije
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

sasa.f

Zdravo ljudi ,ovih dana cesto sam posecivao majstora - redovna zamena potrosnih delova.Primetio sam ima neko vreme skripu na zadnjem delu auta(reno megan 2 grandtour)i ispostavilo se da su opruge pukle u sta sam se i uverio.Da li su iste zadnje opruge za karavana i ovaj kraci model?Koje se marke pojavljuju,kakve su cene.Inace menjao sam kugle ,kraj letve volana sa jedne strane,plocice zadnje.....Servis GTR,dobri su.Pozdrav.  :ziveli:

zokce

wcyber

Ja se sad razmisljam sta da radim. Posle voznje novog pezoa i povratka u mog Scenica, rekao bih da moj auto dosta ljulja.. Da li to znaci da su amortizeri - opruge za zamenu ili sta .. auto presao 220k km, nemam pojma da li su ikada menjani

kapor

a jel si mozda pomislio da je pug malo tvrdji po pitanju vesanja? I da je sa tvojim autom sve redu?

xrgrands

Dosta tu utice i pozicija sedenja. Kad sam iz 406-ce presao u scenic cinilo mi se da cu u krivini da ispadnem iz sedista. Sad sam se vec navikao.

wcyber

Pa da zato i pitam, valjda je sve ok.. jbg, period prilagodjavanja mora da padne  :lolc:

Cherokee

Ljuljanje moze da proistekne od losih silen blokova, narocito pozadi.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

wcyber

Mislim da imam problem sa tim onda jer po kisi hoce da mi kao sklizne zadnji kraj auta,, Videcu u servisu jbg :)

mire

Nemaš šta da razmišljaš. Ako nisu nikad menjani, vreme im je. Ja sam kod mene pre 2 godine promenio i opruge i amortizere, nakon što mi je jedna opruga pukla. Auto se potpuno preporodio!