Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Opruge - Problemi, iskustva, saveti

Započeo Blazar, 06.10.2010. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

slavko_bgd

Citat: wcyber poslato 08.09.2014. - 18:10
Mislim da imam problem sa tim onda jer po kisi hoce da mi kao sklizne zadnji kraj auta,, Videcu u servisu jbg :)
Ili nemoj misliti da imaš problem ili nemoj voziti po kiši, jbg :)
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

milan035

Pošto moram da menjam opruge, jer je jedna pukla, interesuje me da li je neko stavljao kraće opruge na lagunu 2 i da li je zadovoljan njima?

wcyber

Bio sam u servisu i rekli da je u principu sve ok. Moglo bi se menjati al kao nema potrebe.  E, sad, zasto mi se po kisi dogadja taj kliz osecaj ne znam .. ko ga jb

Bistro

Citat: milan035 poslato 15.10.2014. - 17:52
Pošto moram da menjam opruge, jer je jedna pukla, interesuje me da li je neko stavljao kraće opruge na lagunu 2 i da li je zadovoljan njima?
Zadnja? Jel ti probusila gumu?

milan035

Prednja desna, nije napravila dodatnu štetu. Ne znam ni kada je pukla , nisam ništa primetio. Ista je visina i sa leve i sa desne strane. Na mestu gde je pukla ima korozije, 2-3 cm dužine, i odvojila se ona plastika što se nalazi na donjem kraju opruge. Na levoj opruzi nema korozije i nije se odvojila plastika.
Dvoumim se da li da stavim standardne opruge ili one kraće, bila bi oko 3 cm niža. Ali, onda bi valjalo staviti i kraće amortizere a njih ne mogu da nađem.

milan035

Stigle opruge i amortizeri, sutra montaža.

Bistro

Lepo, lepo  :too:, podelis utiske nakon montaze  :hey1:

Cherokee

To jedna opruga ili par, i koja je cena bila?
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

milan035

Cherokee

To je odlicna cena. Da li znas da li je cena zadnjih opruga slicna?
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

milan035

Uzeo sam ih u jednoj lokalnoj radnji, a opruge su inace iz Euro07 i kod njih je cena 3 880 din.  U ovoj radnji gde sam ja uzeo  je ista cena prednjih i zadnjih.

milan035

Citat: Bistro poslato 21.10.2014. - 21:32
Lepo, lepo  :too:, podelis utiske nakon montaze  :hey1:
Auto je dosta udobniji, više ništa ne čuka. Jedino mi se ne sviđa što se ceo auto podigao 2cm, i sad je preveliki raspon od gume do krila.

mgsgoran

Megane 1, 1.9dci, 75 kw, 2003. g.p. karavan.
Sad sam nasao ispod prednjeg lijevog tocka komad opruge, oko pola kruga mozda manje.
Vec duze vrijeme se culo lupkanje iz prednjeg lijevog tocka oko pola godine, ovi iz ovlastenog servisa rekli da je u pitanju zakretac amortizera ili nosac. Drugi majstor rekao da je sve u redu. I evo danas sam skontao da je cijelo vrijeme opruga ta sto je pukla lupkala po neravninama. Dok nije danas ispala. Pukla je dole na pocetku, gdje se opruga zaustavlja u onaj metalni dio. Presao sam tako sa puknutom oprugom sigurno, 20.000 km. Sta dalje sada novu ili polovnu staviti?

dragan

Ipak bolje novu, da ti se to ne ponovi opet u skorijoj buducnosti...

mgsgoran

Mislim da je problem sto je opruga pukla, zato sto su mi gume zimske 195/65 15 siroke em visoke, i da je najvjerovatnije zbog neodgovarajuceg profila gume doslo do preopterecenja i pucanja opruge. Jer zadnje gume zapinju po rupama i u krivinama kada dvoje sjedi pozada. SUtra idem mijenjati gume stavicu 185/60 15