Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Opruge - Problemi, iskustva, saveti

Započeo Blazar, 06.10.2010. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vladan

U centru Boban na testu amortizera dobijene su sledece vrednosti:

prednji levi - 72
prednji desni - 81
zadnji levi - 81
zadnji desni - 82

Jos kad big ja sad znao sta ove brojke znace... rekose mi samo da je prednji levi losiji od ostalih...    :nezna:
...free your mind.... and your ass will follow!

nuk

procenti ispravnosti amortizera, ako mogu tako da kazem.
posto ti je servis po redu, idi to odradi i neka ti majstor pregleda trap, po ovim brojkama amortizeri su ti u redu, zasto nagadjas sta bi moglo biti.
svaki problem na trapu ce se videti kad se automobil digne na dizalicu

singer

svake godine u "euroauto" u avgustu imas popust za monroe amort.-kupis 3 dobijes 4  :kez:

Ivancho

Da malo pripomognem posto mi je na burazerovom Meganu II pre neki dan pukla jedna opruga. Smatramo da je razlog zato sto su mu amortizeri bili mrtvi i da su sva opterecenja preuzele opruge i da je to rezultiralo pucanjem leve. Sva sreca nije izletela , nije auto pao.... Posto nigde nisam mogao da nadjem opruge po radnjama okrenem ja Hit auto, cena po komadu je cca 12k , pa od cega su majku im..... Uspeo sam da nadjem za po 6k nove, amortizeri prednji Kayabini cca 11.5k , solje sa lezajevima + nastavci letve (sipke spone ako neko tako vise voli) cca 13k. Sve u svemu sizenje ludenje.
Dunlop own the city
Ipak mozda niste tako dobri vozaci: Youtube link
Na Facebook-u

vladan

Gde si nasao opruge za Megana2 po 6 soma? Koliko vidim, da sredite sve napred, izaslo vas je oko 300 eur, jelda? Pa ima da se obesim bre zbog ovog auta......   :mad:

Ivancho

Okvirno da oko 300eu , samo sto smo mi morali da menjamo i solje sa lezajevima jer je opruga razbila tu levu solju. Samo solje sa lezajevima su  100eu tako da ukoliko su tebi solje dobre, nemas razloga da menjas. Opruge sam nasao ovde kod jednog kolege u zemunu, ako ti budu trebale vikaj pa ce ga pojurim. Samo ako smo se razumeli po komadu je 6.
Dunlop own the city
Ipak mozda niste tako dobri vozaci: Youtube link
Na Facebook-u

vladan

Hvala, mislim da ce mi trebati metar dana za taj novi trosak, u petak moram da istovarim 100tku za prednje diskove+plochice...

Nego, kakvi su ti amortizeri sto ih pominjes tamo...? Jos uvek ne znam kakve bi valjalo uzeti za prednje tockove ako ih uopste budem menjao.......

forum1nick

Ja sam na Meganu prošle nedelje mjenjao samo lijevu. Tako je bila pukla, da se nije ni vidjelo ni osjetilo dok ga nisu digli na dizalicu (radi zamjene aksijalnog ležaja). Drugu oprugu nisam mjenjao i ne osjetim nikakvu razliku.

microservice

i ja sam slucajno vide da fali parce kad sam menjao plocice, i promenio bi samo tu

prle

Primetio sam da na vecini reno laguna zadnji kraj izgleda spusteniji od prednjeg. Jel to normalno? Ili su opruge mozda lose?

meganik

Prije pola godine, megan počeo da lupka preko ležećih policajaca, rupa..Dijagnoza: pukla opruga amortizera, nedostaje nekih 20cm..Kroz radnje nova od 3.000 do  5.000 din a u paru se menjaju...Autootpad Šabac poslao polovnu za 1.500, pregazio nekih 10k km i evo juče - opet isti problem :cekicem: pukla opruga..Definitivno u potragu za par novih opruga..

vladan

Narode, nabavio sam povoljno neke nove  opruge navodno za moj Megan2..... medjutim kada su demontirali u servisu te prednje opruge i stavili ih na zemlju pored ovih novih..... Ispostavilo se da su NOVE opruge za 1.5cm NIZE od starih i oko 1cm SHIRE u precniku... A takodje mi deluje da su koji milimetar i DEBLJE......  Na kutiji doduse pise 1.4/1.6, znaci za BENZINCE, a ovaj moj je 1.5DCI.....  Je li moguce da su razlicite opruge izmedju dizel i benz. varjanti Megan2-ki ...?  

Inace, majstor ce da proba da ih montira i pazljivo spusti auto sa dizalice da vide da li ce kachiti negde te shire opruge pa cemo videti..... Ako neko zna nesto vise o ovim oprugama neka pricha.......    :hmm:

Boško

Opruge su razlicite za benzinca i dizelasa,i uzimaju se po broju sasije :yes: Nemoj da dzabe montiras te opruge,i slucajno da bude moglo,opet na kraju nece izaci na dobro! :ne:

Aladin

Citat: vladan poslato 29.03.2012. - 16:38
Narode, nabavio sam povoljno neke nove  opruge navodno za moj Megan2..... medjutim kada su demontirali u servisu te prednje opruge i stavili ih na zemlju pored ovih novih..... Ispostavilo se da su NOVE opruge za 1.5cm NIZE od starih i oko 1cm SHIRE u precniku... A takodje mi deluje da su koji milimetar i DEBLJE......  Na kutiji doduse pise 1.4/1.6, znaci za BENZINCE, a ovaj moj je 1.5DCI.....  Je li moguce da su razlicite opruge izmedju dizel i benz. varjanti Megan2-ki ...?  

Inace, majstor ce da proba da ih montira i pazljivo spusti auto sa dizalice da vide da li ce kachiti negde te shire opruge pa cemo videti..... Ako neko zna nesto vise o ovim oprugama neka pricha.......    :hmm:

Ja sam menjao oprugu jednu koja je pukla i ubio sam se da nadjem za benzinca polovnu, nisam uspeo, kupio sam novu, uglavnom ukratko opruge se kupuju ili po kataloskom boju za auto ili po onim bojama koje su na oprugama, imaju dve oznake kod mene su dve zelene tackice. A po recima majstora ima razlike izmedju onih za dizela i onih za benzinca, te ti ne bih preporucio da stavljas to.

Borat

Ovo su ti vozila koja nose opruge koje idu na tvoj auto
RENAULT MEGANE
Diesel 1.5 Hatchback od 2003 DCI

RENAULT MEGANE
Diesel 1.5 Combi od 2003 dci

RENAULT MEGANE
Petrol 1.6 16V Combi od 2003

RENAULT MEGANE
Petrol 1.6 16V Hatchback od 2002

RENAULT MEGANE
Petrol 1.4 16V Hatchback od 2002