0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
hmm ovako, odem kod Djape u bulevaru kod cvetka , tip pogleda i skine mi te male opruge ove moje sa BELO BELOM oznakom istegne i skupi na neku dimenziju... vati, auto je malo spusteniji kolko mi se cini odoka al nista znacajno.Kaze za te oznake boje da su sve opruge iste i dimenzija i debljine samo je razlika u tvrdoci tj kaljenju. i isto tako kaze da je nejtvrdja CVENA boja opuga ... tako da ....sto se tice zamena na trapu iz iskustva a i po savetu majstora SVE STO SE RADI NA TRAPU I MENJA NA JEDNOJ STRANI, MENJA SE I NA DUGOJ STANI OBAVEZNO! A OBJASNJENJE JE DA JE AKO ZAMENIS NA JEDNOJ STRANI BUDE TA STRANA JACA OD DUGE I CRKAVA SLABIJA, PA U KRUG!!!Pozzz nadam se da sam dobio tacne info i da ce mozda nekom biti od koristi
Ne razumem odgovor, ali znam da sam pre godinu dana promenio šolje, opruge i amortizere (kyb) za oko 400€.
Moze da se ubaci deo od cvrste plastike, izmedju opruge i gornjeg dela sasije, ima tu neka guma u koju uleze opruga. Moj kolega to uradio na bori i zadovoljan nije nista izgubio a dobio na visini 2 cm. Ja cu da probam na laguni 3 cm da podignem i onda mogu da ga opteretim koliko hocu. i rezervoar sa plinom pun i benzina, i da sedne 5 ljudi.neznam da li je to neko radio na lagunama? ali ja sam isao kod majstora da proverim kaze da je to izvodljivo i da moze da se bez problema da se odradi....videcemo sutra
I koje je resenje na kraju za lagune II sa plinom , koje su se spustile zbog plinske boce sta uraditi ? Opruge od karavana ili sta vec, jel neko resio taj problem ?
I meni je kvalitet na prvom mestu. Cena od 400€ je za 2 šolje, 4 amortizera i 4 opruge i ugradnju svega toga. Svi delovi su originalni kayaba i posle godinu i po dana sve radi odlično. Uzgred, nisam 100% siguran za cenu jer sam radio još neke stvari. Mislim da je bilo nešto jeftinije.