Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Opruge - Problemi, iskustva, saveti

Započeo Blazar, 06.10.2010. - 13:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ćimo

kako najprostije resiti skripanje kod zadnjeg desnog tocka?amort je u redu a skripi verovatno opruga kad prelazim preko lezeceg ...

mire

Probaj da isprskaš wd-40 na gornji donji deo opruge, tamo gde se ona oslanja na druge elemente.

Ćimo

probacu.....jel vredi onaj silikon sprej takodje za te stvari?

mire

Verovatno, ali nisam siguran da bi bio trajno rešenje. Verovatno bi najbolji bio neki sprej namenjen baš za podmazivanje.

Marrac

Imam problem sa lagunom...prednji karj mi je previsok,a htio bi da sjedne 2-3 cm,ne vise od toga...dali mogu ici opruge sa nekog drugog renaulta da ga spusti za toliko jer ne mogu kod nas naci sportske a da ne spustaju previse.

mire

Previsok je za tvoj ukus, ili je realno previsok, tj. viši nego na drugim lagunama? Ako je ovo drugo, onda ti trebaju originalne opruge, a ako je prvo onda ne znam. :)

lazarmatic

pazario sam senika tj drugog renoa u zivotu ali je i na njemu polomljena jedna opruga kao i na twingu koji sam vozio. da li im je to generalno mana? inace senik ima devet godina i samo 50k kilometara

singer

@Marrac

koji je motor u tvojoj  laguni?

ako je dizel,onda kupi polovne opruge za benzinca (1.6 ili 1.8) i dobices toliko,mada ja verujem da je tebi pre legao zadnji kraj.

torzija se steluje(po visini),nikakav specijalan zahvat. :kez:

@lazarmatic

generalno je to mana kod svih kola koja imaju opruge zar ne ?

nema veze koliko je on presao km vec koliko godina je stajao!!!

da je bio toliko godina na "klocnama"  ne bi sigurno pukla ni jedna  :yes:

Marrac

Motor je 1.6 16v...razmisljao sam da podignem zadnji kraj,ali koliko vidim da zadnju torzionu osovinu ili kako se vec zove ne mogu izvuci van zbog pragova....tako da bi vjerojatno morao skidati zadnji most,ili ima neko drugo rijesenje?

meganed97

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

lazarmatic

gde u ns-u ima delova za senika? od skoro sam u ovom gradu...

Lepomir

Imam jedno pitanje za sve clanove da li neko zna sta znace tackice u bojama koje se nalaze na oprugama kod reno kod mene su recimo dve boje zelena i zuta a cujem da ima i crvene kod nekoga??

singer

drjovica

Bio sam na pregledu u Renou, kažu između ostalog, pukla zadnja opruga, cijena 239 BAM + 50% popusta znači oko 60€.
Ako neko može da mi kaže je li potrebno mijenjati i drugu oprugu, i da li je to puno para?
Hvala

Ćimo

doktore a da nadjes polovne opruge?