Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)

Započeo Dule, 04.04.2008. - 13:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dule

Danas upalim auto i dok sam stajao na mjestu, motor u leru pritisnem malo gas i cujem od ispod kao da se dodiruju dva metala.Mislio sam da auspuh vibrira i dodiruje nesto i da je problem bezazlen za ekipu u servisu...uglavnom odem ja odmah do servisa i utvrde da je otisao srednji lonac...raspao se iznutra, pukla pregrada unutar auspuha.
Mislim da je to problem bio od kad sam ga kupio, ali se manje culo...kazu u servisu to je tvornicka greska i narucit ce mi novi auspuh...nazalost nema ga u SLO vec se iz Pariza mora naruciti i moram ga cekati preko tjedan dana...ovo je ujedno i prvi problem uopce sa ovim autom, ali sve je pod garancijom pa me nista nece kostati.

Edit: Izmenjen naslov

danijelzg

Kazes zvuk se nije promjenio a ja vec mislio da se cuje ko neka Zastava  :bigl:

Malo mi je cudno da ode na 17 000 km,pa kakve to auspuhe ugradjuju...

Dule

Citat: danijelzg poslato 04.04.2008. - 14:27
Kazes zvuk se nije promjenio a ja vec mislio da se cuje ko neka Zastava  :bigl:

Malo mi je cudno da ode na 17 000 km,pa kakve to auspuhe ugradjuju...

Pa ako si bio na RKH forumu mogao si vidjeti da je Edi iz Sarajeva na Cliu III isto otisao. :??:

krca

Zar ne bi trebao da je kompletan izduvni sitem od prohroma?! Ma to je mnogo jaka mašina, oduvala je pregradu  :)

Dule

Nenad

ništa čudno...
meni je na 25k km-a ( bivšem vlasniku ) otišao srednji lonac...

INAĆE!!!!

clio 1.2 i clio RS 2.0 imaju IDENTIČNE lonce!!!

eto, ako netko ne vjeruje, mogu mu poslikat...

ja sam mjenjao auspuh kompletan i ulaz u zadnji lonac je fi 45 = clio 1.2 ima identnični zadnji lonac kao i ja, i isto je fi 45 ulaz...

tako da, ništa čudno  :zubo:

Dule

Citat: Nenad poslato 04.04.2008. - 22:31
clio 1.2 i clio RS 2.0 imaju IDENTIČNE lonce!!!

Ma nemoguce, pa ono je Renault, a ovo RenaultSport... :laugh:

Alhemičar

@ Dule : Bas mi je zao kolega dragi.. :place:  evo i meni dodje da placem kada cujem ovako nesto!Bas sam i na RKH postovao nesto slicno a u vezi je sa auspuhom kolege Ede..i njemu je na Cliu 3-ci otisao auspuh   :nezna:  auto mu je otprilike star kao i moj,znaci nepune 2 godine(punimo 2 za 14 dana   :rotfl:)

Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Nenad

Citat: Dule poslato 04.04.2008. - 22:50

Ma nemoguce, pa ono je Renault, a ovo RenaultSport... :laugh:

moguće...

lonac koji sam imao na 1.6 16V cliu II je isti kao i što je balev prodavao sa 1.2 i identični od mojeg  :yes:

krca

Pa ako je tako onda će najpre biti ovo što sam rekao Duletu, jaka mašina oduva i sagori pregrade dimenzionisane za 2-3x slabiju masinu. Ako sam dobro shvatio nikome nije istrulio lonac već dolazi do otpadanja pregrada?

Dule

Citat: krca poslato 04.04.2008. - 23:57
Pa ako je tako onda će najpre biti ovo što sam rekao Duletu, jaka mašina oduva i sagori pregrade dimenzionisane za 2-3x slabiju masinu. Ako sam dobro shvatio nikome nije istrulio lonac već dolazi do otpadanja pregrada?

A neznam, mada mi i to zvuci kao neko logicno objasnjenje...to znaci da ga onda ne smijem chipati jer mu je i ovo ocito previse. :bigl:
Uglavnom iz Francuske je narucen novi auspuh posto nitko u ovim krajevima nema na lageru auspuh za moju rijetku zvjerku  :lool: pa cemo vidjeti kako ce biti s drugim auspuhom...sva sreca pa garancija traje jos preko 3 godine. :)

danijelzg

Citat: Dule poslato 04.04.2008. - 14:29

Pa ako si bio na RKH forumu mogao si vidjeti da je Edi iz Sarajeva na Cliu III isto otisao. :??:

Procitao sam tu temu neki dan,i dalje mi nije jasno kakve to auspuhe ugradjuju  :??:
Zar pored svega jos i to  :evil:

Dule

Citat: danijelzg poslato 05.04.2008. - 08:48
Procitao sam tu temu neki dan,i dalje mi nije jasno kakve to auspuhe ugradjuju  :??:
Zar pored svega jos i to  :evil:

Auto je sklop od nekoliko tisuca dijelova i tesko je postici da je sve vrhunsko ocito. :nezna:

Click

A hebi ga, desava se.. I avion padne, a ne jedan srednji lonac auspuha... Mislim.. :nezna:
Dobro kada je tu garancija :yes:

Edo

Haj vec kad me prozivate :yeah: auspuhh mi je otisao na 13 000km. Meni je na prvom servisu bilo malo cudno kako je citav auspuh svojom duzinom nepravilno isaran nekakvnom zuckasto i smeckastom bojom, ali sam odbijao pomisao da se to moze desiti na modernim kolima. Za razliku od Dulete meni se cuo pri dodvanju gasa, ali isto su mi rekli srenji lonac otisao.