Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Registracija
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
21
22
23
24
25
Idi dole
Autor
Tema: Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači) (Pročitano 239206 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
alexsasa
Scenic
Trenutno vozim: Renault Megane 2 1,5 dCI 78 KW karavan, Renault Clio 3 TCE100
Pol:
Starost: 46
Odg: Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)
«
Odgovor #360 poslato:
27.11.2025. - 20:26 »
I sad je sve ok?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sačuvana
VladeJaksa
Clio
Trenutno vozim: Renault clio 2 1,2 benzin
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #361 poslato:
12.12.2025. - 10:07 »
Sada manje buke u autu, logicno, ali i dalje druga sonda (posle katalizatora ona) pravi problem, prijavljuje je na dijagnostici. Isao sam redom da prvo resim pletenicu, zamenio pre toga sveice, sa 2 kraka neke stavljene... zamenio senzor temperature rashladne tecnosti... ajde sto sija na tabli uglavnom je i ranije, ali i dalje problem pri paljenju, auto upali ali se zagusi, ne svaki put, nekada upali normalno... a nekada kao da mu treba sekund da proguta npr visak goriva pa onda uspostavi rad i sve extra nakon toga, lepo mirno radi na leru, dobro vuce... skidao rail sa diznama i nabijem na svaku diznu po flasicu i gledam kada se da kontakt ne pusta ni jedna, kada vergla ona svaka lepu maglu baca koliko je to moguce vizuelno utvrditi bez neke aparature koju u mom regionu pa i sire nema niko ili mu neispravna... onda porucim sondu bosch, identicna onoj koju sam skinuo svaka oznaka, slovo, broj.... namontiram je i auto lepse radi u smislu da nema nekih knedli u voznji pri saltanju, nema nekog naglog pada obrtaja pri saltanju koji je oduvek bio prisutan, pali svaki put na dodir... Ponistim gresku i sutradan se opet upalila na tabli, to je juce bilo... prikacim na dijagnostiku i sada prijavljuje prvu sondu (P0135) 🙂
Praticu ako ne bude pravio onaj problem pri paljenju onda ga neka nek sija, ako ne onda i ovu prvu sondu da porucim. I nije nesto skupa 6700 bosch. E da, i ostaje uvek greska P0711 nesto kao senzor temp ulja menjaca ili opseg performanse A kola, nidje veze, manuelni menjac 5 brzina kakvi senzori itd...
«
Poslednja izmena: 12.12.2025. - 19:19 od strane VladeJaksa
»
Sačuvana
zokce
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1,8 16V 2004 Limited edition Tech Line
Pol:
Starost: 65
«
Odgovor #362 poslato:
14.12.2025. - 23:03 »
Mozda tu sondu i nisi morao da zamenis, nego prednju. Ja sam kod mene pre desetak godina stavio Bosch LS03 kao prednju. Pre toga sam stavio neku spansku i potrajala je citavih nedelju dana.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
21
22
23
24
25
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Šasija
»
Tema:
Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)