Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
D

Problemi sa auspuhom (pletenica, cevi, lonci, nosači)

Započeo Dule, 04.04.2008. - 13:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alhemičar

Pa logicno je,nema sta..iako mislim da ti je auto i sa starim auspuhom sasvim dobro vukao!  :yes:
A stvarno mislim da je tako,jer sam pre nedelju dana imao prilike da vozim Saxo od mog drugara..njemu vec neko vreme tandrce auspuh a meni se cini da su tu pregrade u loncu sasvim popucale..auto nece da vuce pri normalnom stiskanju gasa,gusi se na nizim obrtajima i tako to..znaci,auspuh predstavlja pluca automobila..a tvoj je dobio nova i to uspesnom transplantacijom..donor je  :renault: .   :laugh:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Click

@Clioman
Auspuh je traheja, a ne pluca automobila  :rotfl: Normalno je da ako izduvni gasovi ne mogu izlaziti bez otpora, da ce se auto gusiti i biti umanjene snage (prvenstveno obrtnog momenta)  :yes:

filo

Super opet mi riknuo zadnji lonac .   Koga da  :gun:   ili    :bat: :bat:  ili  :cekicem:
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Dogac

Ne znam,bte,ja sam na prethodnom autu (reno 5) krpio svakih 6 meseci...mora da se izdvoji dobra kinta za kvalitet pa ce valjda da bude kako treba!  :nezna:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

@ filo : Sta,opet ti je otisao auspuh koji si nedavno menjao?  :??:  Pretpostavljam da je to ono sto si pisao ranije.
Ako je stvarno ovako kako sam te razumeo,stvarno sta reci!  :nezna:  Prohrom je izgleda jedino dugorocno resenje!  :yes:

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Cagliostro

Citat: Exception poslato 23.05.2008. - 01:44
Mislim da je vreme da promeniš auto :bigl: :fucka:

Kakva bi to bila steta  :place:
Video sam taj auto par puta, stvarno je  :too:
Ali kada auto postane rupa bez dna, onda je to mozda najbolje resenje.

Click

Doslo je vreme da se menja i zadnji lonac na osamnaestici (nije prvi put). Elem, skroz je progoreo i gotovo se odvalio, a nije trajao kratko, nesto oko 4-5 godina..

Evo kako je izgledao

Imao je onako reski zvuk, ali je pretio da ce se odvaliti.. Dakle, oglase u ruke, malo raspitivanja, par poziva i dobitna kombinacija je ispao majstor Šole na Dušanovcu. Ugradnja odmah, cena 3.000 din, izrada po meri od aluminijuma debelog 1.5 mm i unutrasnja cev (silencer)-ona perforirana od celika koji je presvucen aluminijumom. Garancija na ugradnju i sam lonac 30 meseci :hail:
I za nekih 30 minuta lonac je bio na mestu. Ispisana garancija, placeni izvrseni radovi i probno paljenje machine.. sve u najboljem redu, prede kao macor  :too: U voznji nema sistanja pri punom gasu (dakle, nema turbulentnog strujanja izduvnih gasova, vec laminarnog), ide normalno.
Iz sopstvenog iskustva, znam da ovakvi lonci uveliko nadzive svoju garanciju  :yes:

Alhemičar

Bogami,sada imas bolji zadnji lonac nego sto je moj fabricki!   :laugh:        :ok:

danijelzg

Fino fino... tako pravi gazda brine o svom autu  :ok:

filo

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Click

Dogac

Ovo si komotno mogao da staviš u OGLASE!  :fucka: :fucka:  :laugh: :laugh: :laugh:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Click

Stragi21

Danas pocne da mi bruji aspuh kao da se pocepao,tacnije mozda neka rupica i dok ja stanem da bacim pogled ispod sve se vrati u normalu. Dajem gas ali nikakav cudan zvuk :wtf: Parkiram kola misleci da se to ja istripovao kad danas posle podne ista stvar i posle par minuta voznje oipet prestade i sve normalno. Probao veceras ista stvar.  :fiju:
Da li neko zna sta se tu desava? Obicno kad mi se zezne auspuh tu nikad ne prestaje taj mocan zvuk... Jedino sto moze da utice na to je da sam jutros dao malo jaci gas na ne bas zagrejan auto i to mi se desilo posle par min. Jel moze da je do toga?

EDIT: Spojene teme