Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Malivuk612

vidi se, veruj mi :)

nije poliranje, al nisam znao gde da stavim...
fiat punto, Mjet, 150 konja, sport, blablabla

Stragi21

Malivuk612

dlake od kuceta... i sad to treba ocistiti i srediti za prodaju... samo nismo jos sigurni kojom magijom... zvacemo merlina...

Stragi21

Ubacis neke macke pa neka lizu na gomilu :rotfl:
to samo nekom cetkom da kupis

Malivuk612

danas sam nesto trazio, i svratim do Dumixa (prodaju auto lakove i sve ostalo potrebno za kola)
inace, prodaju i fareclu i 3M paste na meru!!!!!!!

znaci, nema potrebe bacati pare na kilogramska pakovanja, kad moze i ovako, a imate profi pastu :)
inace, devojka radi i detailing poliranje... i prilicno je upucena u sve to, preporuka...

pedrogti

ajde ako nije problem, daj adresu dumixa. farcelu i sve oko nje je moguce kupiti direktno od uvoznika: echom, seferni bulevar. odlicno je ovo na meru, mada i fareklu mozes da kupis u razlicitim pakovanjima.

Malivuk612

Jakuba Kuburovica 11, Zemun (od tosinog bunara kad krenes prema prvomajskoj onom vijugavom uzbrdicom, otprilike na pola, sa leve strane)
065/34-24-024

radi neka plavusa koja zna svasta nesto  :yeah:

pedrogti

tnx, a da te pitam od 3m proizvoda jel imaju svasta ili samo polir program

Malivuk612

kolko sam video samo polir... nabolje nazovi pa pitaj, bio sam tamo 5 min, nisam preterano zagledao jer mi trenutno ne treba nista od toga...

Cagliostro

Procitah celu temu......ali nigde nisam video preporuku koliko cesto raditi poliranje  :write:  :nezna:
Sta se preporucuje? Jednom godisnje, cesce, redje ..... da li zavisi i od uslova
odrzavanja automobila (koliko cesto i kako neko pere auto) ili procene onoga ko se razume?
Iskreno, nista ne znam o tome. Interesuje me neki prosek, ukoliko neko "normalno" pere auto, na primer jednom nedeljno.

Konkretno, kupio sam nov auto u decembru 2007 (crne boje) i jos uvek ga nisam polirao,
pa se pitam da li mu je doslo "vreme" za ulepsavanje?

Malivuk612

pa jel ti izgreban auto? :)

nema nekog pravila, ali recimo jednom godisnje... pogotovo crni treba redovno voskirati, lakse ces ziveti sa tom bojom... manje ce se prljati...

ako nije izgreban mozes opusteno i sam da ga ispoliras...

ja sam juce odradio 406, samo glancom i masinom, nije prevelika razlika, bio je u dobrom stanju, al sija se :)

pedrogti

evo par saveta, mada ti je boja pakao za odrzavanje:

znaci uklanjati pticiji izmet redovno da ne bi doslo do ostecenja laka (najbolje cim se uoci)
redovno uklanjati sitnije ogrebotine (sa grubljom polir pastom Scratch remover Turtlr, Sonax, Motip,...),
prati vozilo jednom nedeljno uz adekvatne sampone (namenjene automobilima, nikako neki agresivni deterdzenti)
nanositi vosak jednom u dva meseca ili tri (turtle, sonax, mequiers, ...),
redovno odrzavati plasticne delove, kao i gumene, svremena na vreme podici haubu i ocistiti lisce, krpicom prebrisati prasinu (ne prati motorni prostor vodom i hemikalijama osim ako ne znas sta radis)
i to je to (za normalnog coveka), a za nenormalnog svake nedelje detaljisanje.

e sad ukiloko peres auto u perionici pre ili kasnije ce ti se pojaviti sitnija ostecenja laka (swirl marks)i onda je potrebno poliranje . najbolje bi bilo da to prepustis nekom ko je to vec radio. tim postupkom ces korigovati sitne ogrebotinice i dalje nastavljas sa odrzavanjem normalno. za lkrupna ostecenja pravac lakirer.

naravno mozes i sam odraditi poliranje ali taj postupak zahteva izvesna finansijska sredstva (masina, sunjderi, poliru vise gradacija ...), slobodno vreme i uslove,

poz.

Malivuk612

pa u principu, kad je tako nov auto i nije izgreban, moze i rucno da ga ispolira, nekom kvalitetnijom pastom...

Cagliostro

^^
Jeste malo izgreban :nezna:: sitne ogrebotine na nekoliko mesta na vozacevim vratima,
na vratima gepeka....*ebi ga, gde god da se parkiras, uvek ti neko izgrebe auto, tu nema pomoci  :mad:

Ipak mislim da mu treba poliranje, ali ja ne mogu da se bakcem sa time,
jer mislim da cu napraviti vecu stetu nego korist  :zubo:

Eto mene u toku ove nedelje u perionici kod majstora MLV612, pranje......pa procena da li polirati ili ne  :hm1:

Dogac

Tvoj Cagli place za poliranjem!  :p
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)