Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nenad

Citat: dogac poslato 06.04.2008. - 03:02
Onda da zaboravim kornjachu i da uzmem sonax!  :yes:

:too:

Alhemičar

@ dogac : Uzmi Sonax slobodno..moje iskustvo sa njihovim sredstvima je odlicno!Jos ako bi mogao da nadjes neku tecnost za poliranje ali u boji tvog auta..e to bi bilo super!
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Dogac

Citat: Clioman poslato 06.04.2008. - 10:33
@ dogac : Uzmi Sonax slobodno..moje iskustvo sa njihovim sredstvima je odlicno!Jos ako bi mogao da nadjes neku tecnost za poliranje ali u boji tvog auta..e to bi bilo super!
Ok,sledeci vikend sam u BG,pa cu tamo sigurno neshto naci. Blago vama kad zhivite u metropolama!  :celb1: :celb1: :celb1:
Na moje veliko iznenadjenje nashao sam na OMV pumpi veliki izbor Sonax proizvoda.Kupio sam crvenu tubu,pishe na njoj da je za metalik boje.Eto...sutra se bacam na trljanje!  :too:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

E nek ti je sretan posao..kazu sutra ce biti fino vreme(nadam se da opet ne lazu  :laugh:)znaci imas sve potrebne uslove za to..jos samo da dobro trljas!   :wavey:

Exception®

Još jedna napomena: kada polirate automobile, pazite da polir pasta ne dođe u dodir sa gumenim delovima (kederima na vratima, guma oko šajbni) pošto ostavlja fleke i šteti gumi ;)
ΕΛΛΑΣ

Dogac

Citat: Clioman poslato 06.04.2008. - 21:35
E nek ti je sretan posao..kazu sutra ce biti fino vreme(nadam se da opet ne lazu  :laugh:)znaci imas sve potrebne uslove za to..jos samo da dobro trljas!   :wavey:
E bash ti fala!Ima da zapnem...obecavam! :bat:

Exception hvala i tebi druzhe na upozorenju,to sam isto i prochitao na ovom proizvodu...

Evo odradio sam...mogu vam reći da nije loše!Naročito one ogrebotine ispod brava na vratima su lepo nestale!A i ove po haubi.Samo mora dobro da se zapne...  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Svaka cast! Bez muke nema ni nauke!   :laugh:    :ok: 

Dogac

Citat: Clioman poslato 08.04.2008. - 23:31
Svaka cast! Bez muke nema ni nauke!   :laugh:    :ok: 
Taman da je tako! Opet ću dok prolepša vreme par mesta koja sam preskočio...  :yes:

shone

Da li neko ima preporuku gde odvesti auto na poliranje? Za nas koji se ne bi sami upustali u isto.

Hvala :)

Alhemičar

Ja mogu da ti preporucim Master Group iz Ns-a..par puta mi je krpena lopta ostavila gadne ogrebotine po haubi i jednom me je jedan ljubazni komsija odvalio po zadnjem blatobranu i braniku..sve su mi to sredili za 15-tak minuta..nigde nikakve ogrebotine nije bilo niti se poznaje da je ista radjeno..a sve zahvaljujuci profesionalnim pastama koje imaju i strucno odradjenom poliranju.Imaju ljudi veliku lakirernicu,verovatno sve original farbe i paste zapoliranje veoma dobrog kvaliteta tako da ako ti treba profi usuga njih mogu slobodno da ti preporucim..cenu ne znam..trebalo bi ih nazvati..   :wavey:

nenasan

Imate profi varijantu u bolje snabdevenim prodavnicama,zove se farekla a tim mleka  je total.
Radi se ručno i ne šteti kederim čak im da dodatnu masnoću(provereno,bavim se i tim poslom kada zatreba jer imam i komoru za farbanje pa znam da je farekla zakon,još ako imate mašinu za poliranje onda je to prava stvar).

Dogac

Kolko li kosta ta farekla?

nenasan

Pa mislim da je oko 900-1000 din i da može da ispolira 4-6 puta ceo auto ali kvalitetno i to ide ručno.
A za oštećene lakove ili loše ofarbane(oni koji imaju trunke ili riseve zbog loših uslova farbanja) koristi se mašinska pasta takođe farekla G-6 i G-3 a mašina nije ona iz tele šopa nego mora da bude profi,liči na veliku brusilicu ali radi na malim obrtajima(efekat je strava ).S tim što se te paste takođe kupuju i na meru(bar je tako  u Šapcu ).

Dogac

Znači bolja je od SONAXa?
I sad...nanese se na auto npr vatom je li? I ostavi par minuta pa zatim se finom krpom trlja!
Može li tako?  :nezna:

nenasan

Şorry ,ali sonax je za šire narodne mase i nije tako loš bar to šverceri kažu oni što rade sa kadetima i golfovima,međutim ovo je vrh ,kao npr. marka 3M itd.možda je efekat trenutno čak isti ali kada fareklom ispoliraš auto(ali mašinom) onda je to to.I sjaj i zaštita traju jer je projektovano tako da se pobude molekuli boje i kada mašina to dobro istrlja ona pravi veštačku polimerizaciju koja može se reći pravi novi film,naravno najbolje i posle svega preći ručno e to je onda za sajam. Prvo se jednom pređe(mislim na mašinu a onda se posle nekog vremena ,može i sutra,dobro ispolira drugi put) tada čak i ne treba polirati ručno.
E pa sada kada znamo da verovatno niko od vas nema taj alat za poliranje onda preostaje ručna varijanta,čak ima i krpa da se kupi za fareklu total liči na onu švedsku i košta oko 200 din. zaboravih da dodam da farekla ima čak posebno za tamne aute.Ako nekog zanima kako se polira loše ofarban auto neka pita objasniću detaljno da sada ne pišem ako to nikoga ne zanima"ubiće me auto lakireri i šverceri ,previše pričam"