Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Amadeus

Da, u pravu si, jer je lajsna upravo od te plastike koja ima brojne neravnine tako da se krpom ne može ništa rešiti. Hvala na savetu. Pozdrav.  :ok: :)
Amadeus :)

Boki90

Eh da, cetkice se nisam setio, a koristim je relativno cesto.

mire

Ja sam zapravo koristio četku za čišćenje cipela, sa malo oštrijim dlakama, nakon što sam voskom usvinjio istu tu plastiku. Sve se skinulo...

Amadeus

Probao sam juče, skida bez problema. Danas ću sve to da skinem. :)
Amadeus :)

stojko1111

Pozdrav, planiram da ispoliram svog renaulta, ali nemam iskustvo sto se tice poliranja :/
Koju pastu da uzmem za poliranje ili sta mi vec treba kako bi usijao svoj auto?

da li je dobra ova pasta za ovo sto je meni potrebno? kosta 950din?

evo par slika u kom je stanju farba na autu:

"slike su previse lose, ali trenutno nemam bolje"
P.S na haubi se vide sitne neravnine(valjda je to pomarandzina kora)

Ap0calypto

To sto si naveo je vosak, i ja to radim bar 3 puta mesecno. Ja sam uzeo onu od 400 din, K2, i poprilicno je dobra. Dobro operi auto, ne raditi na suncu, ne raditi ako je povrsina vruca jako, mora biti suva. Nanosis tanak sloj da bude kao izmaglica, cekas malo da se osusi i cistom krpom skidas do jakog sjaja
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mousewho

stojko1111

Mislim da sam sve razumeo sto se tice poliranja. Samo jos da mi preporucite koju pastu za poliranje da uzmem, a da ima da se naruci preko interneta jer ovde gde ja zivim nema nijedna pasta za poliranje ili sl.

@NikolaSRB,
kada bi uzeo ovu sto sam naveo da li bi mi bio auto kao "ogledalo"? :D
Hvala... :)

Ap0calypto

To je voskiranje auta, ne poliranje. Meni je posle toga auto kao nov, mozes uzeti i tu turtle wax, ali kazem da je K2 duplo jeftinija a poprilicno je dobra. imas opciju da bude u tubi(tecnija) ili bas vosak(tvrdja). Sta god zelis, bitno da se ne osusi jako na karoseriji. Tesko ces skinuti i nece se sjajiti tako

@mousewho prvi put vidim da neko koristi wd 40 za ogrebotine :). Vosak meni sredi te ogrebotine, naravno, kad se ispere nanosi se ponovo
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Boki90

@Stojko

Uzmi bilo koji vosak nekog relativno poznatog prizvodjaca. K2 vosak se odlicno pokazao kao jeftina varijanta. Drzi dosta dugo, dovoljno je jednom mesecno premazati auto njim.

Sa voskom bi dobio na sjaju, ali bi to bilo daleko do ogledala. Za ogledalo se mora dobro pomuciti, recimo, mora se skinuti narandzina kora smirglom, moraju se otkloniti defekti, bilo smirglanjem, bilo poliranjem .... sve u svemu, zahteva dosta truda i volje. Uskoro cu odraditi svog Megana, slikacu, i okaciti ovde slike pre/posle itd.

Boki90

Obecao sam slike, a nisam stigao ni da zavrsim auto. Ostali su branici gepek vrata neispolirani, tako da nista od slika, za sad.

korisnik-100

Da li zna neko kako mogu da skinem par belih tackica koje su prsnule na vratima dok se masinski poliralo?

Boki90

korisnik-100

Boki90

Cist amaterizam, da je obrisano odmah cim je kapnulo, ne bi ih bilo. Ovako ide malo teze, posebno sa plastike. Kao sto je vec pisano, za plastiku je koriscena cetkica za zube, mada nisam siguran da ce uspeti da ih skine, a za lak, ili glina, pa posle nje vosak, ili strpljivo magicnom krpom da gulis tackicu po tackicu. Mnogo se tesko skida kad ostane na suncu pa se stegne. Pranje ne pomaze, mozda puska moze delimicno da ih oduva.