Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Mislim da je ta pasta već vosak, tj da nije abrazivna.

milanovic986

Pise da sadrzi vosak, ali mi nije bilo jasno da li treba cistim voskom konzervirati lak posle poliranja ovom pastom...

Imam i neku Arexons Express Wax pastu koja se mnogo teze nanosi i razmazuje od ove TurtleWax. Za krov od nanosenja do visokog sjaja ruke ima da ti otpadnu... TurtleWax je pesma u odnosu na nju.

Byk

To je sve vosak. Nije polir pasta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Hauba mi je poprimila uzasne fleke od NIS tecnosti za stakla. Mislio sam da nema spasa. Oterao sam kod jednog decka u NS da proba da izvuce sta moze. Hauba je sad najlepsi deo auta xD. Sve preporuke za njega

Sent from my MI MAX using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

korisnik-100

Moze li neko da mi pomogne da li ikako mogu ovo da sredim ovu ogrebotinu i pozadi na braniku mi presao malo sprej?

Ap0calypto

Sprej bi trebao da moze razredjivacem. Ogrebotina je samo lak? Ja ne bih dirao to, ako ti bas smeta. Proveri noktom koliko je duboko, ako je plitko, vodena smirgla dok se ne poravna pa poliranje

Sent from my MI MAX using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

Ili kupiš korektor za lak, kao lak za nokte. Popuniš tu ogrebotinu i poliraš.

korisnik-100

Pojavile se nove linije...Sto li se to javlja?

boree

Saša Bor

Citat: Dogac poslato 04.04.2008. - 19:13
Napravio sam zimus par ogrebotina po haubi plastichnom strugalicom leda,jeste da su jedva primetne ali mene nerviraju  :banghead:
E sad mislio sam da uzmem polir pastu (npr.Turtlewax) i da jedan dan odvojim da to lepo ispoliram pa me zanima da li cu postici neke rezultate?
Ima li ko nekih iskustava sa tim (da ne trosim vreme i snagu na to ako nece nista pomoci)? :tup:
Pokušaj sa turtlewax, pa ako ne ide, vidi sa profesionlcima koji se bave poliranjem. Ja ti ne bih preporučio šmirglanje( jeste da se to tako radi, ali rade ljudi od iskustva, sa mašinama i..) pozdrav

cika mili

Nekih 8 dana nisam bio kući. Auto je bio parkiran u dvorištu. Kad sam se vrnuo, svraka ili neka tičurina sličnog kalibra se "potpisala" na krovu. Obrisao sunđerom i vodom koliko sam mogao, otišao na samouslužnu, međutim ostala je fleka sa belim linijicama. Gledajući sa strane kao da je zaliveno lepkom ili nečim sličinim. Je li moguće da kiselina tako brzo s*ebe lak? Inače pazim na auto, i čim primetim odmah brišem, al jbg.

skydriver6

Moguce. Meni je na oktaviji se posrale ptice i ostavio sam neke 3 nedelje da stoji. Sve kao opracu ga na automatskoj ali nikako da stignem. I ostala je fleka na laku.

Apple

Da ptičiji izmet treba što pre sprati inače pojede lak.

Ap0calypto

Za skidanje koristim glina/sundjer, jer ne grebe karoseriju. Kod mene bude tragova ptica po nekoliko dana stoje, nije fabri nista. No, preporuka je što pre oprati.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

— Robert Todd Carroll

mire

Citat: cika mili poslato 28.07.2022. - 17:01
Nekih 8 dana nisam bio kući. Auto je bio parkiran u dvorištu. Kad sam se vrnuo, svraka ili neka tičurina sličnog kalibra se "potpisala" na krovu. Obrisao sunđerom i vodom koliko sam mogao, otišao na samouslužnu, međutim ostala je fleka sa belim linijicama. Gledajući sa strane kao da je zaliveno lepkom ili nečim sličinim. Je li moguće da kiselina tako brzo s*ebe lak? Inače pazim na auto, i čim primetim odmah brišem, al jbg.

Na žalost, verovatno si ti kumovao sunđerom i vodom. Bolje kreni od pranja pod pritiskom.