Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cika mili

Izmet sam dobro natočio vodom, pa tek onda skinuo. Uopšte nisam "drljao".

Ap0calypto

Danas prao ženin auto, a pre toga hteo malo polirati vrata. Imala su tragove, prvo sam presao sa smirglom 1000, blago samo.
Onda sam išao:
Vuna 150mm + W5 fine polish. Nista nije uradilo.
Onda 75mm frotir + fine polish, nista.
Opet 75mm frotir i k2 ultra cut na 1300 obrtaja. Nista
Na kraju ravan sundjer, k2 ultra cut, 1300 obrtaja. Odlicni rezultati. Voleo bih da mi baterija traje duže, ovako mi puno vremena ode na manju površinu, i isprazni se relativno brzo.
Sve u svemu, zadovoljan.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

geler

Byk

singer

Nikako sa P1000 smirglom pa poliranje....brzo će ti isplivati risevi od smirgle kad se lak ohladi i zapraši, taj deo će izgledati mutno a i dodatno si otanjio lak...

Za poliranje min P2000 a poželjno je preći sa P3000 diskom i vodom.....

p.s. bitno je da si ti zadovoljan :kez:

Ap0calypto

Imam i finiju smirlgu, ali sam blago presao sa 1000, polirao sam, nema riseva tu. Bilo ih je naravno, no, nestali su. Nema potrebe vise smirglu ni da koristim. k2 ultra cut je dovoljno abrazivna, odlicna pasta.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

pedrogti

"Nikako sa P1000 smirglom pa poliranje....brzo će ti isplivati risevi od smirgle kad se lak ohladi i zapraši, taj deo će izgledati mutno a i dodatno si otanjio lak...

Za poliranje min P2000 a poželjno je preći sa P3000 diskom i vodom....."

ovo sam i ja pomislio kad sam pročitao da si radio sa P1000 ..... ja obično koristim p3000 za takve scenarije

singer

Ap0calypto

Odlične rezultate sam danas dobio uz tvrdi ravni sundjer i k2 ultra cut pastom.

— Robert Todd Carroll

Ap0calypto

Danas osvežilo, pa sam iskoristio da ispoliram haubu. Koja je bila bas izgrebana, kao da je neko namerno prelazio nečim abrazivnim. I neke dugacke ogrebotine takodje. Elem, sjajna prilika da probam nove paste. I moram da kazem da su odlične. Pokusao sam uslikati haubu pre poliranja, mislim da se vide ogrebotine. Te najveće sam prešao sa šmirglom 2000 pa 3000.
Prvo celu haubu sa Heavy cut + heavy cut frotir disk. Onda sa Medium sundjerom i Fine cut. Bas su dobre paste, zadovoljan sam rezultatima.

Pre poliranja:

Posle:

:mobilizator:

— Robert Todd Carroll

singer

Odlično,smo izbegavaj polirati ispod drveta jer konstantno pada trunje pa ti se rolja....

deda Bojan

Ima li neko preporuku kakvu polirku i gde kupiti? Naravno jeftinu, a dobru  :zubo: Treba mi da ispoliram farove na par kola u porodici s vremena na vreme, nemam ambicije da nešto poliram limariju, makar ne za sada.
You can have all the money in the world, but there's one thing you can't buy - a dinosaur.

Ap0calypto

Ja koristim Lidl polirku i brusilicu. Meni se odlicno pokazala, radi na bateriju. Za farove je više nego dovoljna. Ja sa njom i karoseriju poliram. Baterija od 4Ah je najbolja opcija. E sad, da li ces je negde naci, ne znam. Uspeo sam nacinu Lidlu, u Apatinu, gde nisu sklanjali istekle promocije.

— Robert Todd Carroll

mire

Da li se sećaš koliko je koštala?

Ap0calypto

Sam uredjaj je bio cini mi se 2500 din. Dobije se kofer, u njemu su smirgle za drvo, metal. Pored toga, dva sunđera za poliranje(mekši i tvrdji) i jedna vuna. Baterija je bila 2000 din, a sad je 3000. Vrlo zgodna spravica, mala, lagana. Prva brzina je 0-2800 obrtaja, druga 0-8000 obrtaja.

— Robert Todd Carroll