Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

deda Bojan

Od tih na baterije sam našao ovu sa linka ispod, ona mi i odgovara jer imam njihovu bušilicu sa baterijama i punjačem, inače bi Lidl bio mnogo povoljniji.
E sad već njihova brusilica košta nešto sitno preko 7000din, na struju, ne na baterije.
https://www.prodavnicaalata.rs/proizvodi/akumulatorska-polirka-za-automobile-einhell-ce-cb-18-254-li-solo-bez-baterije-i-punjaca/
You can have all the money in the world, but there's one thing you can't buy - a dinosaur.

Ap0calypto

Lidlova mi odgovara zbog dimenzija. Nije bas da uzmes ceo auto da ispoliras odjednom. Tako da, podelim auto na nekoliko poliranja. Lakse meni tako, a i zbog baterije. Mada drzi bas dobro.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

mire

Hvala! Nije baš idealan oblik za poliranje... Skoro da bih mogao baterijskom bušilicon slično da uradim.

Ap0calypto

Koristio sam aku busilicu, ali moja bar, ima maksimalni broj obrtaja 1200. Nedovoljno za lak, na mom autu. Opet, baterija je dosta slabija od ove Lidlove, i rucka na ovoj polirci znaci tokom rada.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

deda Bojan

Citat: mire poslato 09.10.2022. - 11:34
Hvala! Nije baš idealan oblik za poliranje... Skoro da bih mogao baterijskom bušilicon slično da uradim.

Sad mi dade ideju, imam negde Bosch bušilicu na struju sa visokim brojem obrtaja i mogu se podešavati, baš ću probati kada uhvatim vremena.
You can have all the money in the world, but there's one thing you can't buy - a dinosaur.

VolodjaNS

Ap0calypto

Ne bacaj pare na te gluposti.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

— Robert Todd Carroll

VolodjaNS

Ap0calypto

Nisam.

— Robert Todd Carroll

nikouro

Ja juce narucio neke sijalice za kabinu, pastu za farove i gledao ove paste za sitne ogrebotine, sve to na Aliju. Bas sam tu pastu par puta ubacivao i uklanjao iz korpe. Na kraju je nisam narucio u nadi da cu naci neki domaci tekst o istoj, kao i iskustvo.
Pratim, ako se neko javi sa licnim iskustvom

Ap0calypto

Mogu ti samo reci, da za prave rezultate, bez neke polirke. Makar i one iz Lidl, i bez nekih malo boljih pasta, nema rezultata. To je moje iskustvo, sa poliranjem moja dva automobila. Za farove koristim K2 proizvode, za poliranje i zastitu fara nakon poliranja, odlični.

— Robert Todd Carroll

nikouro

Uh, ja imam lose iskustvo za K2 pastom za farove. Na proslom autu sam prvi put koristio Kaladont pastu za zube. Prvo sa par vodenim smirglama i na kraju sa pastom za zube. Dobre dve godine farovi su bili kao novi. Tek nakon dve godine poceli su ponovo pooolako da zute. Zatim uzeo K2 pastu za farove, po upustvu odradio sve i jedva da su farovi bili godinu dana u nekom sjaju. Prodat je tako.
Imam neku profi pastu, uzeo u radnji za lakilere. Mislim da je 100ml. Sipana pasta iz velike boce. Medjutim, nemam polirku a NAPOMENUTO mi da je pasta iskljucivo za polirku.  Sa druge strane, auto mi u crnoj boji pa nesto i nemam volje da se igram oko poliranja  :kafa:
Imam par svrljanja, dete castilo tatu. Ne vidi se sem ako neko ne krene bas detaljno da trazi i gleda po laku. Ja znam za to pa mi crv ne da mira. Zato i razmisljam o nekoj rucnoj, finoj pasti a d neostanu krugovi od poliranja  :ziveli:

Ap0calypto

Posle k2 paste za farove. Ide njihov premaz, proslo je više od godinu dana od kad sam uradio, i dalje su kao novi. Kad skine fabrički UV sloj, nema sta da stiti plastiku više. Necim moras premazati, ili uraditi polimerizaciju. Koja daje najbolje rezultate.
Ja koristim Lidl polirku, odlicna je za te stvari, radi na bateriju. Mala. I lako se manevriše sa njom. Ručno nećeš nista uraditi, osim mozda stvoriti dodatne tragove na laku.

— Robert Todd Carroll

Lile88

Na internetu me stalno bombarduju nekim sprejevima nano polish i za voskiranje sa keramičkim zastitom(sumnjam za malo više od 1000din), ali me interesuje ima li neko iskustvo sa nečim sličnim i sta je dobro za farbu i površine ogrebotinice?

Ap0calypto

Narucio sam nano sprej iz Kine, pa kad stigne staviću utiske.
Za ogrebotine jedino mašinsko poliranje

Sent from my Poco using Tapatalk

— Robert Todd Carroll