Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mamlaz

aj da mi neko preporuči neku perionicu u beogradu, koja kvalitetno radi poliranje automobila, naravno - po prihvatljivoj ceni.
ako ne može ovde, pošaljite na pm. 
;)

fLiP

Citat: Malivuk612 poslato 17.12.2008. - 19:25
ja potrosim mnogo vate, tako da bi krpe bile komplikovane i skupe :D

inace, ako nekome treba profi poliranje, neka se javi, auto-perionica CUKI, Nbg, Bezanijska kosa...

Uklonjen :OT:. :)

Malivuk612

renome

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=43269&highlight=leather+wheel

koliko li je kostalo ovo zadovoljstvo i koliko li je dana trebalo za sve ovo?    :help:

Stragi21

Malivuk612

Citat: renome poslato 04.07.2009. - 09:50
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=43269&highlight=leather+wheel

koliko li je kostalo ovo zadovoljstvo i koliko li je dana trebalo za sve ovo?    :help:

ne znam ni jedno ni drugo... generalno, ovo moze da se zavrsi za 2-3 dana, al da samo to radis...
mada je po meni malo preterano :) nije morao da skida masku, vadi stopaljke... al stvarno, svaka mu cast..

edit: u engleskoj ono kosta 200-250 funti, kad radis sam... u servisu 500-600 funti... :angel:

Click

ovo sve rade i u Sapcu pred prodaju  :banme:

Malivuk612

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

pa naravno... vidis koja je usteda kad kupis auto u sapcu  :rotfl:

pedrogti

ajde da ne otvaram posebnu temu, mada je ova od poliranja otizla u zez.

drugari iz NS jel znate kontakt od osobe (firme) koja uvozi meguiars auto kozmetiku. voleo bi da kupim glinu (clay) i deep crystal sistem. eventualno i glaze. mada
sto se tice glaze-a moguce je nabaviti fareclu.

savet: zaboravite vatu i pamucne krpe. kupite kent aplikator (fina magicna obmotana oko sundjera) ima ga na npr. molovim pumpama ili meguiars aplikator ako to uopste moze da se nabavi kod nas (mada ono prvo je 100% provereno i super resenje).

osusenu pastu skidajte sa magicnom (vise komada, recimo wettini zelena je odlicna recimo da kosta 65 din, a naravno preporuka farcela zuta  magicna ili sonax crvena). posle aplikator i krpe u ves masinu i spremni su ponovo za koriscenje.

ako vas zanima mozemo ovde ozbiljno da razradimo poliranje u kucnoj radinosti sa kozmetikom dostupnom na nasim prostorima. hteo sam da kazem da ako se olako udje u poliranje, voskiranje lickanje moze da se napravi veca steta nego korist. (ne iskusan covek moze i rucno da napravi holograme, a vidjao sam i satro iskusne lakirere koji ulecu sa prljavom krpom na kojoj je pasta na polu prljavo vozilo i kao izvlace ris, a prave jos 150 riseva)

Malivuk612

slazem se za sve sem za vatu...
ok za sasusenu pastu, kad radis prvi sloj, ali kad se radi finis mlekom za izvlacenje sjaja, onda je vata  :hail:

pedrogti

mleko, sjaj, ok slazem se. posto je to poslednja faza gde udaras glanc. imas pozitivna iskustva sa vatom (pamuk) respect.

generalno mislim da ljudi nisu svesni sta sve prethodi toj poslednoj fazi. takodje mislim da previse ocekuju od satro polir mleka, voskova i sl. i raznih proizvoda na trzistu. i onda na kraju sve to pogresno apliciraju i rezultati mogu biti diskutabilni.

ja svoja vozila iskljucivo sam perem, imam i perac visokog pritiska, svake nedelje. svaku ogrebotinu odmah saniram, tackicu maskiram (saniram), uklanjam izmete i sirupe sa drveca momentalno, felne detaljisem, kao i sve ne lakirane povrsine sa adekvatnim preparatima. to me sve relaksira posto mi je posao stresan.

prethodno vozilo koje sam imao je tretirano od kada je izaslo iz salona kako valja i posle 4 godine je izgledalo kao iz salona, a tako bi u mom vlasnistvu izgledalo i posle 10.

kada jednom dovedes vozilo u vrhunsko stanje, veoma ga je lako odrzavati ali moras da radis to redovno (potrebno mi je max 1:30)

ni pranje vozila nije bas tako jednostavna operacija, koliko se glupo to  cinilo sto pricam. i nije podjednako lako oprati tretirano vozilo sa raznim preparatima na pravi nacin i na primer vozilo koje je vlasnik zanemarivao.

ma kao i sve ukljucujuci i nas kada se zapustis, dok se dovedes u stanje neko pristojno mnogo ces se oznojiti.

Click

Meguiar's  +38163 586 408   +38164 614 35 45

Mada mislim da su prestali da ih uvoze... Proveri.. Ja sam sebi trazio takodje nesto od te kozmetike u Gang landu, sa kojima su oni saradjivali, i bas su mi tamo rekli da vise ne rade  :nezna:
To su ti telefoni od uvoznika, znam da su bili cini mi se iz Sremske Kamenice, pa okreni i proveri  :pet: 

Malivuk612

e, a ja ljudima ne mogu da objasnim koliko moze da bude komplikovano lepo srediti auto... i da to ne moze za pola sata...

sto se tice voskiranja... pa generalno, ako to radis svake nedelje, stvara se zastitni sloj koji omogucava da se lako spere prasina, lakse ocisti pticiji izmet... al nikakva druga zastitna uloga...

sledece nedelje bi burazer trebao da dotera Clia na komplet poliranje, pa cete videti kako i sta :)

pedrogti

hvala na broju.

malivuce, ajde slikaj pre i posle i ako ti nije prob daj burazeru da slika i medjufaze rada pa da prokomentarisemo.

ja cu raditi jednu prilicno ostecenu nubiru crne boje (hard core za poliranje) pa cu se truditi da slikam pre i posle i faze.

pa ovo sto si napisao za voskiranje je i poenta voskiranja, lakse skinuti pticiji izmet, smolu sa drveca, insekte i prljavstinu, sta ces vise, a vosak kao finalna faza u polirnanju (carnuba ili vestacki) osim te uloge, daje boji sjaj i taj kao wet look.

koji sampon koristite?

Filip

Bice Clio sledece nedelje ako ga ne posudim matorom da ide sa njim na more...
Jel ima neko ideju, gde moze da se nadje ona boja u tubici (touch up) posto bi pre poliranja istackao na haubi par mesta gde je osteceno od kamenja... (posto bi jel tako, posle poliranja to trebalo da bude sve super lepo, neprimetno)
Captur 1.3 tce 2025