Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poliranje karoserije automobila

Započeo Dogac, 04.04.2008. - 19:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dogac

Pa pazi,mene zanima!
Ja sam ovde pisao da sam koristio sonax i da je on uklonio neke skoro jedva vidljive ogrebotine...mada ne znam ni da li sam dobro to odradio jer kad naspem pastu na vatu i nanesem na kola,ne znam je li treba odmah i takvom vatom da trljam ili samo da nanesem i ostavim malko...pa posle da trljam krpom!
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

nenasan

To su individualne osobine pasti.U principu da, ali ne dugo pa da osuši.
Znači namažeš a posle kraćeg vremena pristupiš energičnom trljanju ,jer logika je da pasta malo razmekša lak(teoretski)a onda ga ti sjedinjuješ dovodiš do glancanja kada već počne gubi pastu pod krpom.
Ovo je opšte poznata logika i praksa.
Ali ipak idi do neke farbare koja drži recimo Max Meyer boje ili Body pa kupi paste koje lakireri koriste.
Vredi svake pare koju daš.
Pa šta da ti kažem, ja kada iz komore izvadim neki kafić ili kuhinju u visokokm sjaju misliš da tamo ne bude trunki ili čak nekada i mušica sleti na svež lak.A onda ide šmirgla granulacije 2000-3000,sve se ošmirgla vodeno  a zatim mašinom dovedem do visokog sjaja.

Dogac

Ok, :hail: :hail: moram to ovih dana ozbiljnije uzeti da odradim,jer ima par mesta na autu koje bi poliranje trebalo da sredi!  :too:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Boki

Vidim da imamo strucnjaka za farbanje i poliranje pa da ga priupitam nesto :respect:
Koju pastu da kupim da ispoliram plavog clia(ovog iz avatara,nije metalik boja))ima odlican sjaj ali ima milion ogrebotina???(sitnih)
Nisu sale za umove male

shone

Citat: Clioman poslato 09.04.2008. - 10:24
Ja mogu da ti preporucim Master Group iz Ns-a..par puta mi je krpena lopta ostavila gadne ogrebotine po haubi i jednom me je jedan ljubazni komsija odvalio po zadnjem blatobranu i braniku..sve su mi to sredili za 15-tak minuta..nigde nikakve ogrebotine nije bilo niti se poznaje da je ista radjeno..a sve zahvaljujuci profesionalnim pastama koje imaju i strucno odradjenom poliranju.Imaju ljudi veliku lakirernicu,verovatno sve original farbe i paste zapoliranje veoma dobrog kvaliteta tako da ako ti treba profi usuga njih mogu slobodno da ti preporucim..cenu ne znam..trebalo bi ih nazvati..   :wavey:

A jel ima neki servis za poliranje u Beogradu? Nije da je Novi Sad daleko, al eto :)

Hvala.

Exception®

Svaki :renault: servis ti radi i poliranje ;)
ΕΛΛΑΣ

shone

Preporuka kolega, preporuka mi treba za dobar servis :)

nenasan

Pazi sad!Ako su risevi površinski  i nisu prodrli do podloge (špric gita) onda može svaka bolja pasta za tamnije aute.
Ako se vidi podloga (parotine od ključa,parking parotine)onda tu nema neke naročite pomoći osim šminkanja sa posebnim flomasterima ,ali to je samo na prvi pogled npr.bubanj potok itd.
Sve u svemu idite u bolje snabdevenu radnju za farbare.
Sada bih vam rekao ime jedne od naj opremljenijih u BGD ali ne znam da li smem,da ne bude reklama.
Tamo pitajte čak njihove tehnologe ljudi su predusretljivi,bar su bili dok sam ja dolazio da kupujem.

Dogac

Napiši slobodno ime radnje...već su neke pominjane u drugim temama.

nenasan

Firma je Ehom inače su poznati po sponzorstvu mislim nekog relia ili tako nešto.
Za vas iz BGD nije problem da ih nađete.011/750-963 ovaj broj je bio ako nije pitajte 988 registrovani su tako kako sam rekao "Ehom".Mi iz Šapca imamo ponudu svega po skoro istim cenama tako da odavno nisam bio kod njih.
Zamolite ih da vam objasne.Nije to neka mudrost.

Click

Farecla je stvarno zakon... Prema njoj je Sonax srednja klasa..
Kazu da je Megvajer odlicna stvar  :nezna:  Prilicno je skup  :yes:

Dogac

Čujte sad ovaj biser...

Danas na Ibarskoj negde pre Ljiga sustižem kamion koji vozi asfalt!I naravno na njemu brdo asfalta mnoooogo iznad nivoa prikolice...i šta se dešava?Od brzine i vetra onaj asfalt u vidu sitnih kapljica i gromuljica ispada iz prikolice i sve meni po kolima!U jednom trenutku meni šoferka skroz crna...već ga ja prestigao i sviram budali ali on nema pojma što mu sviram!  :mad: :mad: :mad:
Uključim brisače oni naravno ništa ne mogu da očiste.Posle kad sam seo u pomenutu kafanu probam jelenskom i vodom da istrljam šoferku i farove kad ono ništa...nema šanse!Poludeo...  :banghead: :banghead:
E sad sledi biser...dođem kod ortaka ovde u BG,uzmem sunđer za sudove,okrenem onu grublju stranu i navalim po šoferci...odlično...skida se asfalt!  :yeah:
Onda,debil,uzmem i tako prljavim sunđerom istrljam farove i levo krilo i odmah skontam šta sam uradio!Ali kasno. Izgrebem farove skroz...došli skroz mutni kao da su zamagljeni...  :cekicem: a krilo isto izgrebano!  :banghead:

Možete li misliti koliko sam bio popiz*eo???  :brutal: :brutal:
Ali zahvaljujući Sonaxu sve se dobro završilo!!!Ortak imao pastu i ispoliramo krilo a zatim posle dugo razmišljanja i premišljanja(da li smemo ili ne po faru) odlučimo da ispoliramo i farove i ne možete verovati kako je Sonax odradio posao!!!  :hura: :hura: :hura: :yeah: :yeah: :yeah:

Rezultat je bio odličan...još se malko primećuje ali baš kad se čovek zagleda...ma super sam prošao!

Slobodno mi recite kakav sam konj i debil...neću se ljutiti!  :laugh:

Exception®

Da znaš da jesi :vidiga1:. Još ako si grubljom stranom sunđera radio i po blatobranu i faru, onda si biser nad biserima :lool: :lool: :lool:. NHF ;)

Bitno da je sve dobro prošlo, ali još jednom: :celb1: :celb1: :celb1:
ΕΛΛΑΣ

Dogac

Pa da,tom grubljom stranom sam trljao i farove i krilo...a plus nisam oprao sunđer!  :tup: :tup:

Alhemičar

Sta sve covek nece doziveti na nasim putevima!  :mad:  Ubuduce,nosim pancirni prsluk a auto cu prelepiti granitnim plocicama!  :rotfl:   :celb1:  Iako je tvoj postupak pomalo  :fiju:   :laugh:  ja te skroz razumem jer si bio u afektu i nisi mogao realno sagledati svoje postupke.To je nadam se logicno objasnjenje.  :lool:  :lool:   Ako kazes da je sve tako "dobro" zavrsilo..onda je ovo prica sa happy end-om.  :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.