Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Električni grejač/radijator kabine - PTC keramički grejač

Započeo jokiroki, 14.10.2013. - 07:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zolee

Pa, bila mi je rupa tamo, konektor je tamo.
Pretpostavljam da je grejac crko, neko ga vadio i nikad vratio.
Mislim, nadam se
Videcemo... Winter is coming! :)

EDIT jos kad bi i znao gde je usisna grana... Jel to treba da pratim izlaz iz interkulera?

mire

Manje-više, da. Recimo da su ti grejači ispod EGR-a, ali to bi na scenicu moglo da bude na nezgodnom mestu zbog veličine haube... Ne znam, nemam scenic. :)

Bistro

Citat: direstraits poslato 30.11.2013. - 20:53
Podijelio sam temu na dvije teme, s obzirom da se radi o dvije razlicite stvari: grijac rashladne tecnosti koji imaju dCi motori, i grijac vazduha u kabini, kojeg imaju Clio 3, Megane 2/3, Scenic 2/3, Laguna 3. Grijac vazduha u kabini nemaju Lagune 2.

Nisam bas siguran da ga Lagune2 nemaju, Sinoc upalim auto, a ventilator od pre bio pusten na cetvrtoj-petoj crtici, auto hladan skroz, krenem kad osecam odmah nakon nekoliko sekundi, jos ni od garaze nisam izasao a duva mlako, ja se cudim, nije proso ni minut a vec pocelo toplo duvati, gledam u kazaljku temperature vode na tabli - ona zakovana na dnu, kazem surjaku, gle, odmah topao vazduh, on kaze, pa ti imas webasto a ne ni znas to, u svakom slucaju - prijatno se iznenadim, vrlo ugodna opcija
;)

Byk

A spoljna temperatura je bila?

Bistro

Kad sam upalio pokazivalo 11-12 celzijusa, al mi auto bio u garazi, napolje bilo hladnije

mazdapremacy

Kako da znam imam li ja nesto od toga? Grejanje su sutra da testiram, ne znam da li se isplati polovan webasto sa neke lagune. Primetio sam da kada radi na leru dok je napolju -17 bilo zagrejao se za manje od deset minuta na onoj crtici gde je cetvrtina da kazemo od meraca temperature sto je impresivno s obzirom da je radio u mestu.

reemark78

Kako da znam da li imam taj grejač? Imam automatsku klimu, uglavnom je držim na 21-22 C na AUTO modu. Nisam baš primetio da duva toplo dok ne pređe koji kilometar i kazaljka se malo odlepi. Kako se aktivira taj grejač i kako da proverim imam li ga uopšte?

wcyber

Verovatno nemas. Treba da duva toplo posle 10-ak sek od paljenja motora ili bar mlako

reemark78

Znači nema neki poseban način da se aktivira, tipa grejanje na najjače i sl?

wcyber

sa manuelnom klimom ide tako .. grejanje na max.. ali ne znam kako radi sa automatskom klimom.. ako je napolju 0 i hladnije i ak je u kolima hladno sigurno bi automatska klima ukljucila taj grejac da ga ima ..

djiuliju

Ispod 5 stepeni se ukljuci elektro grejac, tacno se cuje relej kako se ukljucuje. Je l ti ispravan senzor spoljne temperature u retrovizoru?

Saćipko

Imam li ja to na benzicu? Odnosno, sta se nalazi na mestu obelezenom na slikama? Iznad desne resetke ventilatora na centralnoj konzoli?
Pre neko vreme, puklo je kao kapisla i isto tako zadimilo... Nista se dalje nije desilo na vozilu, a sve ostalo normalno radi... Nisam primetio da nesto ne radi od tada... Kao neki kratak spoj je zadmilo

Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

reemark78

Citat: djiuliju poslato 25.03.2015. - 10:56
Ispod 5 stepeni se ukljuci elektro grejac, tacno se cuje relej kako se ukljucuje. Je l ti ispravan senzor spoljne temperature u retrovizoru?

Pa valjda jeste, na displeju pokazuje spoljašnju temperaturu. Sad su temperature porasle pa ne mogu da osluškujem relej.

djiuliju

Nece se ukljuciti ako je spoljna 6 ili vise stepeni.

zligri

Citat: reemark78 poslato 25.03.2015. - 08:18
Kako da znam da li imam taj grejač? Imam automatsku klimu, uglavnom je držim na 21-22 C na AUTO modu. Nisam baš primetio da duva toplo dok ne pređe koji kilometar i kazaljka se malo odlepi. Kako se aktivira taj grejač i kako da proverim imam li ga uopšte?

Ukoliko je spoljna temperatura manja od 4 ili 5 'C, kad ukljucis grejanje broj obrtaja ce se blago povecati (nesto nalik kad upalis klimu), a cuje se i kad "cakne" rele. Ubrzo nakon toga pocinje da se oseca da duva toplije. Primetio sam da se kad skala za temp. dodje negde ispred prve crtice rele ponovo cakne i grejac se iskljuci, a nastavlja da duva toplo iz motora

zli