0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zato sto se na dizele stavlja grejac vode, preko koje ti brze pocne i grejanje kabine
Nisam siguran za grejac kabine.. sigurno imam te grejace vode .. Prve zime kad sam kupio auto, culi su se neki releji na svaki pola minute posle paljenja motora uz vidni treptaj na farovima (trenutni pad napona po ukljucenju grejaca) .. I vec sledece zime to mi nije radilo ..Te prve zime kad god sam pustao grejanje odma posle paljenja motora, osetio se topao vazduh vrlo brzo .. tipa 20-ak sekundi.. ali je to verovatno bilo posledica rada tih grejaca vodeKad ti napolju bude hladnije od 5C, obrati paznju da li ti se cuju releji periodicno u prvih par minuta rada motora
Reč je o električnom grejaču koji greje kabinu, iskreno do pre par dana nisam ni znao da postoji taj grejač, a kome god da sam rekao, niko nije znao za to. A postoji, probao sam i ima ga moj senik, a aktivira se držanjem dugmeta za recirkulaciju vazduha. Na taj način kad je hladno on počne da duva topao vazduh u kabinu za manje od minute, iako je motor potpuno hladan, i napolju je minus.Skoro sam naleteo na to na youtube-u, gde čovek priča da većina automobila proizvedenih posle 2000. godine ima taj električni grejač. Ne znam da li će mi ostati link sa "jutjuba" ali evo ispod pa ko želi nek pogleda. Samo da se odmah ogradim, ne preporučujem da ga palite dok ne skontam kako se gasi3D%3D