Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Električni grejač/radijator kabine - PTC keramički grejač

Započeo jokiroki, 14.10.2013. - 07:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

reemark78

Meni radi automatski, kad god je hladno sam se aktivira i grejanje u kabini počne veoma brzo.

Mislim da je taj video fejk i da ti je u stvari uvek radio, samo sada obraćaš pažnju na to.

mire

Video nema veze sa životom. Autor bolje da je izduvao nos. :)

wcyber

uslovi za rad grejaca su tako nekkako.. motor hladniji od 30C i napolju hladnije od 4-5C

to vazi i za dizelove grejace vode motora

Stefan Pavlović

Stefan Pavlović

@Sariv
citat:
"Da li tebi radi grejač kad je motor startovan ili ne?
Kod mene se automatski pali grejač ako je napolju manje od 5C i ako je uključen ventilator ili Auto mod.
Nisam probao sa dugmetom za recirkulaciju dok motor nije startovan.
Pojasni malo u kojim slučajevima ti radi."

Pa čim upalim motor, iako je napolju hladno i motor nije zagrejan, na ventilaciji krene da duva toplo posle manje od minute. Pre nije radio tako, nego se čekalo da se zagreje motor da bi grejao kabinu, a sad otkako sam aktivirao taj grejač pritiskom na dugme za recirkulaciju, sad svaki put čim upalim auto, on automatski aktivira taj grejač i sad ako ne želim da mi stalno to radi, ne mogu da ga isključim

Stefan Pavlović

Citat: reemark78 poslato 26.12.2023. - 08:30
Meni radi automatski, kad god je hladno sam se aktivira i grejanje u kabini počne veoma brzo.

Mislim da je taj video fejk i da ti je u stvari uvek radio, samo sada obraćaš pažnju na to.

Ma kakvi radio pre, smrzavao se čekajući da se zagreje motor. Nije video fejk stvarno je tako kako su na snimku prikazali, s tim da se kod Renoa ne čuje taj zvuk kao kod Opela. Sad mi brzo krene da duva toplo, bez obzira što je napolju evo i +10 ili +15 stepeni C

Stefan Pavlović

Citat: wcyber poslato 26.12.2023. - 13:21
uslovi za rad grejaca su tako nekkako.. motor hladniji od 30C i napolju hladnije od 4-5C

to vazi i za dizelove grejace vode motora

Meni ga aktivira i evo na +10/+15 stepeni C

Stefan Pavlović

Citat: mire poslato 26.12.2023. - 09:50
Video nema veze sa životom. Autor bolje da je izduvao nos. :)

Lično sam se uverio, nije lažan snimak. Pre nisam imao takvo grejanje, znam jer sam se smrzavao nekoliko kilometara dok se makar malo ne zagreje motor, posle držanja dugmeta za recirkulaciju sam ga aktivirao i sad mi svaki put čim upalim auto on krene da duva toplo. I sad ne može da se deaktivira, bar ne znam način

wcyber

da nisi u medjuvremenu menjao akumulator ili tako nesto? racunar nece paliti taj grejac ako je akumulator slabiji

na 10-15C ce svaki benzinac krenuti brzo da duva topao vazduh, bez ikakvih dodatnih grejaca

Stefan Pavlović

Citat: wcyber poslato 26.12.2023. - 15:39
da nisi u medjuvremenu menjao akumulator ili tako nesto? racunar nece paliti taj grejac ako je akumulator slabiji

Menjao sam ga pre više od 3 meseca. Stvarno, aktiviralo se grejanje pritiskom na dugme za recirkulaciju. Istog dana sam išao na posao i pola puta se smrzavao dok se motor nije zagrejao, a u povratku aktiviram to grejanje i odmah mi počne grejati. Dakle, nije lažnjak. Probaću da skinem kleme sa akumulatora da restartujem računar pa ću videti da li će vratiti na staro

mire

Keramički grejač se ne aktivira na taj način ni na jednom renaultu. Nemam pojma za opel, ali verujem da ni na njemu nije tako. Grejačem upravlja komandna jedinica klima uređaja i aktivira se u odnosu na puno parametara - spoljna temperatura, temperatura rashladne tečnosti, temperatura kabine, zadata temperatura...

U svakom slučaju, grejač se nalazi blizu pedale za gas, u onom centralnom tunelu. U mojoj laguni ga, na primer, nema. A nema jer je auto benzinac i generalno renault ih nije ugrađivao u benzince koji su prodati na tržištima sa umerenom klimom. Sasvim je moguće da ih ima na onima koji su namenjeni npr. Skandinaviji.

Možeš da pogledaš ovaj video ispod (Turčin je, ali može da se aktivira automatski titl i prevod na srpski) pa ćeš videti gde možeš da proveriš da li uopšte imaš grejač.

Stefan Pavlović

Niko mi ne veruje da sam video vanzemaljce   :laugh:

Bre ljudi, govorim iz svog iskustva kako je bilo, ne izmišljam, i ponovo tvrdim da jesam video vanzemaljce  :cool:

mire

Stefan Pavlović

mire