Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Električni grejač/radijator kabine - PTC keramički grejač

Započeo jokiroki, 14.10.2013. - 07:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

moze da se deaktivira sa DDT4ALL dijagnostikom, naravno.. ali zaista ne znam zasto binto radio

Stefan Pavlović

Citat: mire poslato 27.12.2023. - 10:41
Sad još samo da kupiš VW. :)

To je do dijagnostike...

Teško VW, ne leži mi nikako, Reno je Reno. Imao sam Clio 2, Megane 2, i sad Scenic 3, a pre Scenic-a Mečku e klase karavan. Dupe mi se naviklo bilo na Reno i svaki koji sam posle Megana probao svi su mi bili katastrofalno neudobni, VW gama ubedljivo najviše, a A6 da ne govorim, Trebao mi veliki karavan pa sam svašta isprobavao, jedino je ta mečka mogla iole da se svrsta u udobne automobile

Sariv

Citat: Stefan Pavlović poslato 26.12.2023. - 15:35
Lično sam se uverio, nije lažan snimak. Pre nisam imao takvo grejanje, znam jer sam se smrzavao nekoliko kilometara dok se makar malo ne zagreje motor, posle držanja dugmeta za recirkulaciju sam ga aktivirao i sad mi svaki put čim upalim auto on krene da duva toplo. I sad ne može da se deaktivira, bar ne znam način

Koliko sam ja razumeo autora videa, grejanje se aktivira samo kada motor nije startovan.
Ovo što ti navodiš je kada startuješ motor - i kod mene tako radi.
Imam problem za svako rešenje  ;)

Stefan Pavlović

Citat: wcyber poslato 27.12.2023. - 11:28
moze da se deaktivira sa DDT4ALL dijagnostikom, naravno.. ali zaista ne znam zasto binto radio

Pa greje mi i kad je napolju toplo, kao sada recimo. A kad skroz stavim na hladno i tada se oseća blaga toplota, a trebalo bi da duva hladno s obzirom kako je napolju. Kontam da bi mi kad dođe proleće i leto bilo baš toplo, što ne želim pa je to razlog. A klimu ne volim u kolima

Stefan Pavlović

Citat: Sariv poslato 27.12.2023. - 22:31
Koliko sam ja razumeo autora videa, grejanje se aktivira samo kada motor nije startovan.
Ovo što ti navodiš je kada startuješ motor - i kod mene tako radi.

U svakom slučaju moram otići do majstora da ga stavi na dijagnostiku, možda je neki kvar u pitanju

Sariv

Imam problem za svako rešenje  ;)

wcyber

aa, da tebi nije zalepio taj relej grejaca?

ili imas problem sa nekim senzorom temperature.. u svakom slucaju bi trebalo dijagnostika da pokaze

Maraccc

Pozdrav, imam Talisman 1.6 dci 130. Po ovome što čitam, talisman bi morao imati taj grijač ili?
Međutim, meni treba barem 5,6 minuta da mi počne grijati kabinu, odnosno kad se pokrene kazaljka temperature motmora

wcyber

moj scenic 3 sa 1.5dci ga ima

koje su ti spoljne temperature kada palis motor ?

mislim da ne radi grejac ako je napolju toplije od 4-5C

Maraccc

Ovih dana su temperature kod nas oko -5 stupnjeva kad idem na posao

wcyber

jedino da cimnes neki ovlasceni servis da im izdiktiras broj sasije, oni ce ti reci da li ga tvoj auto ima ...

isto moguce da se moze videti ako se registrujes na nekom renault sajtu sa svojim autom, hoce da prikaze podatke o autu

mire

Tako prikaže samo opremu, a čisto sumnjam da se taj grejač navodi kao neka posebna oprema. Možda je pokvaren, a možda je i geknuo osigurač. Ne verujem da ga nema, iako su na talismanu štedeli na svakom mogućem detalju.

Maraccc

imam aplikaciju na mobitelu my renault i unutra piše popis opreme, ali je sve na francuskom...
A ne mogu napraviti Screenshoot da preko google translate prevedem

wcyber

Maraccc

Hvala na pomoći, nema ništa takvoga, sve što se grijanja tice je stražnje staklo i da nema grijanje volana...
Budem kontaktirao ovlašteni