Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Poklopac otvora za sipanje goriva

Započeo filo, 02.01.2010. - 10:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zaca

Hvla bracala, opravicemo ga nekako ... :cekicem: :cekicem: :cekicem:

Zaca

Ne vredi, danas sam ga bas opravio, skinuo iz gepeka plastiku, pa probao na onaj rezervni da ga otvorim, kad puce mi i ta rucka, onda sam pokusao opet spolja i polomim vratanca ali oslobodim cep goriva pa sam sipao benzin .. jaooo majko sto sam se iznervirao, hteo sam da polupam auto, naravno cekicem ..

Zna li ko gde mogu kupiti vratanca a da ih ne platim Boga oca dinara  ...

usdp

ja tek sad vidim da se vratanca rezervoara zakljucavaju :D ja to ili nemam ili zeznuto :D

IvanDzScenic

Zdravo svima.

Da ne otvaram novu temu, pitanje postavljam ovde kada je reč o bravici poklopca rezervoara. Čudno se čuje kada otključavam i zaključavam.
Reno Scenic 1, 2002. godište kako da zamenim ovu bravu tj. kako da joj pristupim?  Da li se skida plastika iznutra, sa strane gepeka?
Skinuo sam poklopac zvučnika, on je na žabice. Skinuo sam zvučnik, odvrnuo tri šrafa koja sam video, ali ta panel se i dalje jako drži.

wcyber

koliko znam, skida se tapacir gepeka sa te strane.. sto skidas tapacir vrata?  imas zvucnik u gepeku ?

ima sigurno youtube  video  na tu temu

mozda ovaj?
https://www.youtube.com/watch?v=XQh1tJ4WMjI

IvanDzScenic

Hvala na brzom odgovoru. Nije ovako na mom Scenicu. Fotografisaću ceo panel. Imam zvučnik na vrhu tog panela. Odmah ispod onog malog prozora. Kod mene je ceo taj panel od plastike, ne postoji ovaj otvor, osim onog kojem se pristupa desnom stop svetlu.
Tražio sam po netu kako se menja, ali bezuspešno.
Možda se skida stop svetlo pa kroz taj otvor?

IvanDzScenic

Goxxy

Pa odšrafiš ceo panel i dobićeš pristup celom tom delu. A mislim i da samim skidanjem ovog poklopca na desnoj strani bi trebao da imaš malo gimastičarski pristup tom delu.

IvanDzScenic

Uspeo sam da rešim problem tj. da skinem deo.

Prvo se skine stop svetlo kroz unutrašnji panel. Postoje dve matice, jedna se vidi a druga ne. Mora da se napipa prstima. Nalazi se suprotno od ove koja se vidi i nešto niže. Uspeo sam rukom da ih odvrnem, jer nije baš pristupačno za neki cevni alat.

Kada se skine stop svetlo vidi se taj motorčić ili aktuator kako li se već kaže.

Odvrne se matica sa prednje strane:

I motorčić se samo izvuče

Glavni probelm je rešen. Ostaje da nabavim zamenski deo i da ga montiram. To je pis of kejk (po Vuku :) )