Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problem sa grejanjem kod automatske (digitalne) klime

Započeo MarkoneDCI, 18.10.2013. - 21:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boky

Da ozivimo malo temu u sezoni grejanja. Naime, grejanje mi radi odlicno, nego me izgleda zeza klapna koja regulise smer duvanja vazduha. Digitalna klima je u pitanju kod Lagune II, pa me interesuje koliki je posao i gde bih mogao da odem da se to sredi? Jedino kad stavim da duva smer u sredini duva lepo, a kad stavim bilo koji drugi polozaj, duva na sve otvore, tj po sredini i malo u soferku, u noge ne duva uopste.

Ivan037

Bilo koja intervencija na klapnama zahteva skidanje kompletne table.
Ja sam prosle godine imao problem sa klapnom za toplo hladno i morao sam tablu da skidam.

Boky

Au toga sam se plašio. Nadao sam se da mozda moze bez skidanja.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ap0calypto

Mislim da ne, ja sam uspevao na Picasso da menjam ruku koja pomera klapnu hladno/toplo bez skidanja, uz malo akrobacije. No, motorici za pravac duvanja su još gore, i nema sanse bez skidanja centralnog dela da se pridje.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Boky

Vazi hvala
Samo jos da uspem da nadjem majstora da mi ne naplati kao pola auta

Ivan037

Citat: Ap0calypto poslato 14.12.2021. - 09:34
Mislim da ne, ja sam uspevao na Picasso da menjam ruku koja pomera klapnu hladno/toplo bez skidanja, uz malo akrobacije. No, motorici za pravac duvanja su još gore, i nema sanse bez skidanja centralnog dela da se pridje.
Nije isto Pikaso i Laguna.
Do klapni se ne moze doci ukoliko se ne rasturi cela tabla.

Ap0calypto

Pa i napisao sam da kod mene za klapne usmeravanja moram da skidam konzolu. No, za toplo/hladno na svu srecu ne moram i savet je, bar ja to radim, poprskao sam sa silikonskim sprejem zupčanike. Zato sto to puca uglavnom zimi, kad grejanje tuče i zbog toplote hoce da puknu.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Boky

Dobra stvar kod Renoa sto se sam kvari i sam se popravlja Sad extra duva u smeru soferke tako da sam se izvukao.... za sad

SasaLaguna95

Da li je neko imao problem na L3
Na HI grije odlično ne možeš biti u autu, čim spustim na 27 i sve ispod počne da duva hladno na sve ventilacione otvore. Kad mijenjam smjer duvanja, čuju se motorici klapni kako zuje, baš iritantno...
Nisam skidao ni cistio onaj senzor iza retrovizora unutrašnjeg..ako je do njega
Imam od kolege sa L3 ph3 sve motorice klapni skinute ali ne znam koji gdje ide ako ih budem mijenjao, posto su fizički svi isti. Jedino da svoje skidam jedan po jedan otvaram i stavim komad plastike i podmazem puž zupčanika (to sam vidio da rusi rade)
Ima li još kakav senzor ili nesto da bi moglo praviti problem a da je neko rijesio, prelistao sam skoro cijelu temu..nisam nasao sličan problem
My car = My rules !

mire

Imaš senzor temperature u kabini, gore u kućištu retrovizora. Po tome što si opisao, biće da taj senzor daje informaciju da je u kabini toplije nego što jeste. Problem može da bude i u instalaciji.

SasaLaguna95

Provjericu njega prvo, skinuti i ocistiti
Jel treba sta podmazati (mašinsko ulje, silikon sprej, ptfe sprej)
My car = My rules !

mire

Eventualno ventilator, ako je bučan... ali to nema veze sa senzorom. Koliko se sećam, clip može da prikaže informaciju o temperaturi u kabini. To je najbolji način za proveru.