Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa podešavanjem smera vazduha kod automatske (digitalne) klime

Započeo Apple, 29.10.2013. - 22:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Apple

Da ne otvaram novu temu pitacu ovde ... Imam problem sa automatskom klimom na clio II 1.5dci 2004 . Prvi problem je delimicno resen jer sam saznao sta je i do cega je a to je klapna za vruce hladno napukla kod motorica pa stim ne funkcionise kako treba . Druga stvar koja nije otklonjena  je da mi non stop duva na soferku dok vozim (klima ugasena) . Dakle klima je ugasena tj sve je ugaseno ventilator ne radi sve je na off a meni duva na soferku . Sto se brze vozi to vise duva . Ima li neko resenje za to tj sta treba pogledati ?

Apple

Zar niko nista da ne odgovori . Problem jos uvek nije resen ...

Bistro

Apple

Nisam jos al resicu krajem leta jer sam nasao majstora koji ce to sve da rasklopi i zameni klapnu . Btw resio mi je problem sa duvanjem na soferku .. Za sada je varijanta sa zicom vezana klapna i radi mi samo recirkulacija vazduha tj vuce mi vazduh samo iz kabine dok ne nabavim negde polovan deo .

Bistro

I ja imam problem sa klimom, e sad jel klapna ili nesto drugo.... meni ne radi klima na desnu stranu (zonu). Slabije duva nego na levu, a nije ni vazduh koji duva tako hladan kao na levu stranu ako je uopste hladan  :nezna:

wcyber

Bistro

zokce

Majku mu, a ja se spremam da rasturam klapne. Idem prvo na punjenje freonom.

Edit: bio na punjenju, aparat izvukao 210gr, sipano 655gr, hladi k`o blesavo. Ali na desnu stranu ipak slabije duva, moracu da se pozabavim klapnama.

Ceki21

Pozdrav, jel zna neko lokaciju klapne za Meg 2 ph2 ?
Čital sam nekaj da je iza filtera kabine ?
Simptom je taj da mi lijeva strana auta puše mlako i slabije u odnosu na desnu (sa uključenom i isključenom klimom)

Hvala

wcyber

Ceki21

Napunjeno je prije mjesec dana, ali mi je ta razlika u temp. i kad klima ne radi, a temp. spustim na najniže

Ceki21

Sa upaljenom/ugasenom klimom ista stvar.
Na srednji lijevi i lijevi izlaz kod vrata puse topliji zrak u odnosu na srednji desni/ desni kod vrata.
Ista je stvar dok se prebaci na noge.
Kolko sam skuzil problem je u mixer motoru.
Probal sam rastaviti, ali nailazim na problem jer ne mogu doci do njega (smeta dio šasije.
Otpuštena su 3 šarafa označena na slici, ali svejedno ne mogu do njega.
Ima neko da je prckal po tome ?

Skolski

Citat: zokce poslato 18.09.2015. - 22:41
Majku mu, a ja se spremam da rasturam klapne. Idem prvo na punjenje freonom.

Edit: bio na punjenju, aparat izvukao 210gr, sipano 655gr, hladi k`o blesavo. Ali na desnu stranu ipak slabije duva, moracu da se pozabavim klapnama.

Evo ja cim dodjem sa mora tamo krajem juna, krenucu u rasturanje table i menjanje klapni. Napravicu foto tutorial.
Nego meni je em slomljena desna klapna za toplo hladno, em motorcic ne reaguje kako treba. Moracu i kalibraciju motorcica da radim.
Sreća prati hrabre

Ceki21

Skolski

U centralnom delu table. Iza displeja klime. Dobro ukutkana.
Sreća prati hrabre