Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Klima i ventilacija
»
Tema:
Ventilator kabine cudno radi - Twingo
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
Idi dole
Autor
Tema: Ventilator kabine cudno radi - Twingo (Pročitano 790 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
ivanov
Clio
Trenutno vozim: Clio i Twingo
Pol:
Starost: 37
Ventilator kabine cudno radi - Twingo
«
poslato:
19.08.2024. - 19:29 »
Pozdrav,
Desilo mi se na Twingu 1.2 2013. god da odvrnem brzinu ventilatora sa nule na max i odjednom krene da trokira, usporava sa duvanjem i posle 2-3 min skroz prestane sa radom i osetim u kabini miris kao da se nesto zapalilo. Posle toga ventilator ne radi uopste par dana i posle recimo 5-6 dana proradi normalno i sve brzine rade kako treba.
Do cega ovo moze da bude, da li da menjam nesto ili ipak da ostavim?
«
Poslednja izmena: 19.08.2024. - 19:30 od strane ivanov
»
Sačuvana
alexsasa
Scenic
Trenutno vozim: Renault Megane 2 1,5 dCI 78 KW karavan, Renault Clio 3 TCE100
Pol:
Starost: 45
Odg: Ventilator kabine cudno radi - Twingo
«
Odgovor #1 poslato:
19.08.2024. - 20:02 »
Ja bih to odmah proverio kod elektricara, miris paljevine nikako ne moze biti dobar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sačuvana
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
«
Odgovor #2 poslato:
19.08.2024. - 20:30 »
Reostat ili možda čak i sam ventilator. Svakako ne uključivati dok se to ne proveri...
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
Drobac
Captur
Trenutno vozim: Megan Grandtour 1.9 dti 59kW
Pol:
Starost: 43
«
Odgovor #3 poslato:
19.08.2024. - 20:54 »
I ja bih to zamenio, tako može auto da se zapali. Meni se na meganu čuo ventilator, bile su biksne u pitanju.
Sačuvana
ivanov
Clio
Pol:
«
Odgovor #4 poslato:
19.08.2024. - 21:08 »
Je l ste ozbiljni da moze da se zapali auto zbog toga?
Nije bio jak miris paljevine, ali sam osetio na par sekudni i onda je nestao... Cudno mi je to sto ventilator nije radio par dana i onda sad odjednom radi sve normalno, pustio sam ga danas da radi pola sata i sve je normalno...
Kako se to proverava? Da skinem sam ventilator pa da odnesem kod elektricara?
Sačuvana
Goxxy
Conorde Azure
Administrator
Trenutno vozim: 1998. Renault Laguna Azure RXE 2.0 16v 140bhp, 2008. Renault Megane GT Falcon 2.0dCi (ex 2011. Renault Megane Rafale 1.5dCi 110bhp EDC, 2003. Renault Megane Magister 1,6 16V 113bhp)
Pol:
Not all are as well equipped as a Renault Laguna
«
Odgovor #5 poslato:
19.08.2024. - 21:33 »
Ako osetiš miris paljevine, onda ne da je ozbiljno da može nešto da se zapali, nego se nešto i zapalilo. Mislim ne skroz nego je počelo.. Sasvim je moguće da je neki džek koji je počeo da se topi i izgubio kontakt zbog toga. Najčešće nastrada reostat i tu hoće da se zbog jačine struje konektor ili sam reostat počne zagrevati a onda eto problema. Ako nisi vičan tome, najbolje idi kod električara i objasni problem, ako je imalo fer onda će ti tačno reći šta je u pitanju.
Ovde možeš videti kako to izgleda, a verujem da je isto muka prići tom delu kao na Meganu 2, što će reći... treba neko vičan, sa znanjem i voljan da to pogleda i rastavlja.
https://catcar.info/renault/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiVHdpbmdvIElJIiwiMzAiOiJDTjBOIiwiNDAiOiJVcGhvbHN0ZXJ5IC0gRWxlY3RyaWNpdHkiLCI1MCI6IjYwIEFpciBjb25kaXRpb25pbmcgYW5kIGhlYXRpbmcgY29udHJvbCBcLyBIZWF0ZXIgcmFkaWF0b3IifXx8bm9wcnM9PTE0NDR8fGJyYW5kPT1SZW5hdWx0fHxub3ByPT0xNDQ0fHx0eXBlPT1DTjBOfHxjYXRfaWQ9PUl8fGltZz09MDEwMjczMDh8fGdycF9pZD09NjB8fHN1YkdycF9pZD09NjFBfHxjcm50Tm9wcj09MTQ0NHx8cmVmYWNjZXM9PU42MDIzMTA%3D
Sačuvana
Renault
, Createur d'Automobiles
zokce
Talisman
Trenutno vozim: Renault Laguna II 1,8 16V 2004 Limited edition Tech Line
Pol:
Starost: 64
«
Odgovor #6 poslato:
21.08.2024. - 21:45 »
Svaki auto električar ce rado naplatiti muku sa zavlačenjem oko ventilatora. Još ako ima učenike na praksi...
Sačuvana
ivanov
Clio
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
22.08.2024. - 19:13 »
Moj model motora nije ovaj sa slike, tako mi deluje. Kod mene je leptir van kucista filtera vazduga, takodje nema senzor bregaste (integrisan je u ecu)...
Mislim da je relativno lako da se skine, samo trebaju plastike da se poskidaju i onda polako prici sa gornje strane kroz otvore...
Za sada sve radi kako treba, vozim ga tako jos pa ako bude nekih problema onda skidam licno pa nosim kod elektricara ventilaor.
Sačuvana
Milenko_M
Kadjar
Trenutno vozim: Nekada Reno Megan 3 1.5 dci i Reno Clio 3 1,5 dci, 2007 sada Citroen C3 1.5 Hdi
Pol:
Starost: 70
«
Odgovor #8 poslato:
23.08.2024. - 19:14 »
Verovatno nije ventilator u problemu i nemora on da se popravlja nego reostat ili konektori. Ako se osetila paljevina odnosno miris topljenja plastike onda bi ipak trebalo to što pre pregledati. A ventilator se ne popravlja nego menja za novi ili polovni. Ne popravlja se zato što retko ko radi i puno izađe popravka .
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi